|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
1maty1
|
Zadní ložisko v kyvce
HI tak se mi dneska asi přidřelo ložisko v zadní napravě (S105S M 1984)
a můj dotaz je jaký ložisko se tam dává (pač v prodejnách autodílů ví poslední dobou prd - naposled když sem potřeboval hadici k topení tak sem si jí sám musel najít v katologu dílů :) a co přídaně při výměně vyměnit (moc toho nepište je to nízkoropočtový vozidlo)
a taky bych potřeboval poradit jak to ložisko vyndat a namontovat pač v andrtovi sou k tomu třeba dva speciální stahováky (či co) a ani jeden nemám jediný co mám je taková ta klepací matka na sundání bubnu + normalni vybavení garáže ale předpokládám že se to ložisko dá vyndat i něčím jiným
dík za radu
|
11.8.06, 20:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Zadní ložisko v kyvce
1maty1 píše: HI tak se mi dneska asi přidřelo ložisko v zadní napravě (S105S M 1984) a můj dotaz je jaký ložisko se tam dává (pač v prodejnách autodílů ví poslední dobou prd - naposled když sem potřeboval hadici k topení tak sem si jí sám musel najít v katologu dílů a co přídaně při výměně vyměnit (moc toho nepište je to nízkoropočtový vozidlo) a taky bych potřeboval poradit jak to ložisko vyndat a namontovat pač v andrtovi sou k tomu třeba dva speciální stahováky (či co) a ani jeden nemám jediný co mám je taková ta klepací matka na sundání bubnu + normalni vybavení garáže ale předpokládám že se to ložisko dá vyndat i něčím jiným dík za radu
podle andrta bys dal víc za vybavení dílny než za samotný auto
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.8.06, 18:39 |
|
|
1maty1
|
Sadra17 píše: podle andrta bys dal víc za vybavení dílny než za samotný auto :lol: :lol: :lol:
hmm na to sem taky prisel tak jak ho vyndat bez spec vybaveni
|
13.8.06, 08:07 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
1maty1 píše: hmm na to sem taky prisel tak jak ho vyndat bez spec vybaveni
Nejdriv sundat buben a kryt loziska, to je asi jasny. Vyndat poloosu s prevodovky. Vyklepat poloosu i s bubnem z ulozeni, pak podlozit lozisko a klepanim do poloosy z opacne strany vyklepat z loziska poloosu. Upozornuji se se to dela drevenou, gumovou nebo plastovou palickou a ne kladivem, abys nerozmlatili poloosu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
13.8.06, 08:19 |
|
|
Šemik
|
Viky píše: 1maty1 píše: hmm na to sem taky prisel tak jak ho vyndat bez spec vybaveni Nejdriv sundat buben a kryt loziska, to je asi jasny. Vyndat poloosu s prevodovky. Vyklepat poloosu i s bubnem z ulozeni, pak podlozit lozisko a klepanim do poloosy z opacne strany vyklepat z loziska poloosu. Upozornuji se se to dela drevenou, gumovou nebo plastovou palickou a ne kladivem, abys nerozmlatili poloosu.
Můžeš i normálním kladivem, ale musíš si na tu poloosu položit dřevěné prkénko a tím kladivem bušit do něj
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
13.8.06, 08:23 |
|
|
Peter50kw
|
Niekedy je lozisko zapecene na poloose, tak ja lepsie stare lozisko rozobrat (vyklopit a vybrat gulicky), potom kruzok narezat flexkou - pozor neist az na poloosu. Vyborne riesenie (pohodlne) je kupit celu poloosu na srotovisku.
|
13.8.06, 09:38 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
rovno u vymen i obe gufera, pac kdyz vymenis lozisko, das to do kupy a potom ti po tejdnu povoli gufera, je to k nasrani.... vyvaruj se koupe poloosy v krame.... jedine vrakoviste... ale lozisko dej novy... stoji kolem 220 penez..jinak kdyz zacnes rano v 8, tak v jednu uz mas hotovo, pokud to delas sam...rovnou si kup novej sroub co spojuje rameno s nohavici, obe novy matkÿ...no pakarna.... pokud to na tom aute budes delat poprvy..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
15.8.06, 14:21 |
|
|
1maty1
|
Dík moc za rady nakonec se z toho vyklubala upadla ta podložka na pružince co drži paknu
akorat nechapu proč se mi kolo s touhle závadou asi 4x kouslo :?:
|
15.8.06, 17:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|