Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Zadní ložisko v kyvce 
Autor Zpráva

Příspěvek Zadní ložisko v kyvce
HI tak se mi dneska asi přidřelo ložisko v zadní napravě (S105S M 1984)
a můj dotaz je jaký ložisko se tam dává (pač v prodejnách autodílů ví poslední dobou prd - naposled když sem potřeboval hadici k topení tak sem si jí sám musel najít v katologu dílů :) a co přídaně při výměně vyměnit (moc toho nepište je to nízkoropočtový vozidlo)

a taky bych potřeboval poradit jak to ložisko vyndat a namontovat pač v andrtovi sou k tomu třeba dva speciální stahováky (či co) a ani jeden nemám jediný co mám je taková ta klepací matka na sundání bubnu + normalni vybavení garáže ale předpokládám že se to ložisko dá vyndat i něčím jiným

dík za radu

11.8.06, 20:24
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Zadní ložisko v kyvce
1maty1 píše:
HI tak se mi dneska asi přidřelo ložisko v zadní napravě (S105S M 1984)
a můj dotaz je jaký ložisko se tam dává (pač v prodejnách autodílů ví poslední dobou prd - naposled když sem potřeboval hadici k topení tak sem si jí sám musel najít v katologu dílů :) a co přídaně při výměně vyměnit (moc toho nepište je to nízkoropočtový vozidlo)

a taky bych potřeboval poradit jak to ložisko vyndat a namontovat pač v andrtovi sou k tomu třeba dva speciální stahováky (či co) a ani jeden nemám jediný co mám je taková ta klepací matka na sundání bubnu + normalni vybavení garáže ale předpokládám že se to ložisko dá vyndat i něčím jiným

dík za radu

podle andrta bys dal víc za vybavení dílny než za samotný auto :lol: :lol: :lol:

12.8.06, 18:39
Profil ICQ

Sadra17 píše:
podle andrta bys dal víc za vybavení dílny než za samotný auto :lol: :lol: :lol:

hmm na to sem taky prisel tak jak ho vyndat bez spec vybaveni

13.8.06, 08:07
Pan Kapitán

1maty1 píše:
Sadra17 píše:

Nejdriv sundat buben a kryt loziska, to je asi jasny. Vyndat poloosu s prevodovky. Vyklepat poloosu i s bubnem z ulozeni, pak podlozit lozisko a klepanim do poloosy z opacne strany vyklepat z loziska poloosu. Upozornuji se se to dela drevenou, gumovou nebo plastovou palickou a ne kladivem, abys nerozmlatili poloosu.

Cvokárium: Youtube Instagram

13.8.06, 08:19
Profil ICQ YIM

Viky píše:
1maty1 píše:
Sadra17 píše:

Nejdriv sundat buben a kryt loziska, to je asi jasny. Vyndat poloosu s prevodovky. Vyklepat poloosu i s bubnem z ulozeni, pak podlozit lozisko a klepanim do poloosy z opacne strany vyklepat z loziska poloosu. Upozornuji se se to dela drevenou, gumovou nebo plastovou palickou a ne kladivem, abys nerozmlatili poloosu.

Můžeš i normálním kladivem, ale musíš si na tu poloosu položit dřevěné prkénko a tím kladivem bušit do něj

13.8.06, 08:23

Příspěvek 
Niekedy je lozisko zapecene na poloose, tak ja lepsie stare lozisko rozobrat (vyklopit a vybrat gulicky), potom kruzok narezat flexkou - pozor neist az na poloosu. Vyborne riesenie (pohodlne) je kupit celu poloosu na srotovisku.

13.8.06, 09:38
Moderátor

Příspěvek 
rovno u vymen i obe gufera, pac kdyz vymenis lozisko, das to do kupy a potom ti po tejdnu povoli gufera, je to k nasrani.... vyvaruj se koupe poloosy v krame.... jedine vrakoviste... ale lozisko dej novy... stoji kolem 220 penez..jinak kdyz zacnes rano v 8, tak v jednu uz mas hotovo, pokud to delas sam...rovnou si kup novej sroub co spojuje rameno s nohavici, obe novy matkÿ...no pakarna.... pokud to na tom aute budes delat poprvy..

http://kachnis.techsajt.cz

15.8.06, 14:21
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dík moc za rady nakonec se z toho vyklubala upadla ta podložka na pružince co drži paknu
akorat nechapu proč se mi kolo s touhle závadou asi 4x kouslo :?:

15.8.06, 17:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]