|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Vypadnutí vnitřního homokin. kloubu Š130
Autor |
Zpráva |
Pavel83
|
Vypadnutí vnitřního homokin. kloubu Š130
Zdravím Vás. Potřeboval bych radu, jelikož jsem měl kdysi Š120L a později Š125L, tak neznám problematiku vlečené zadní nápravy na Š130, kterou mám nyní, jedná se o Š130 r.v. 1985. Stalo se mi to, že, jak jsem projížděl rychle pravou zatáčkou, došlo vypadnutí tříčepového unašeče z unašeče, který je nastrčen do převodovky a k roztřžení gumové manžety. Bavil jsem se o tom s kamarádem, který mi řekl,že je toto běžné u vlečené zadní nápravy. Naštěstí se mi povedlo najít valivá tělesa (takové skoro kuličky) z tříčepového unašeče, ovšem už mi nešly na unašeč nasadit (přičemž jsem měl valivá tělesa ještě bez jehel, jen přímo nasazené na unašeči). Chtěl bych se zeptat, zda-li jde koupit ten tříčepový unašeč pro Š130, protože se mi povedlo sehnat jen unašeč pro Favorit na starý typ, ten sice pasuje, ale je zde mírná vůle na tisícihranu.
No a dále se chci zeptat, jak zamezit dalšímu vypadávání unašeče. Na voze byly měněny podélná ramena i se silentbloky a teď nedávno zadní tlumiče, je sice pravda, že jsou dosti orezlá místa kolem domku, kde je přišroubováno podélné rameno, ale domek i rameno drží. Kdysi jsem u kamaráda na Garde viděl na podlených ramenech přišroubované textilní pásky, proti přílišnému svěšení podelných ramen, u mě však nejsou, bohužel nevím,jestli tam byly a při výměně podélných ramen už je tam zpět nenamontovali. Dnes jsem se díval na kolegovu Š130 a ten tam ovšem ty textilní pásky nemá a přitom tam má ještě původní podelná ramena. Děkuji za Vaše rady a omluvte moji neznalost.
|
15.7.08, 22:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Nejpravdepodobnejsi je ze bys potreboval GO zadni napravy, protoze mas kola do "A", viz napriklad http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=421
Potom by se to stavat nemelo.
Puvodni kloub bys slozit mel, jina rozumna moznost neni.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
15.7.08, 22:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ty pasky maji jen garde. Kdyz si menil tlumice, dal si vleckove nebo kyvkove? Kyvkove nemaji vnitrni doraz To je jedna mozna pricina. Druha je ta ze mas vyzvykany silentblok sikmeho ramene, coz neni moc pravdepodobny. Pokud si menil podelna ramena, musis na ne navarit LA vyztuhy jinak to nema vyznam, dneska sou ta ramena z papiru a bez vyztuh jsou za chvili provozu do vrtule.
Pisu pomalu no, minuta rozdil
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.7.08, 22:25 |
|
|
Pavel83
|
Tlumiče jsem tam dával ty delší na Š130. Podélná ramena měnil ještě minulý majitel, ale jsou bohužel bez výztuh. Takže mám provést GO nápravy a už by to mělo být v pohodě.
|
16.7.08, 06:53 |
|
|
Šemik
|
Jo. Nevyztužená vlečka je děs
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.7.08, 19:08 |
|
|
Pavel83
|
Jen se chci ještě optat, zda-li jde někde sehnat ten tříčepový unašeč pro Š130, anebo je ten pro starý typ favoritu stejný?
Děkuji za odpověď
|
16.7.08, 19:30 |
|
|
Jiri
|
ten vnitrni u prevodovky je tusim stejny s favem..ale nechci kecat jeste pockej az nekdo napise
|
16.7.08, 20:17 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
A co takle sehnat origo poloosy na vlečku
Jinak komplet vyztužení vlečky můžu jen doporučit...jezdil s ní skoro rok a je to paráda...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
16.7.08, 20:53 |
|
|
Pavel83
|
A dají se ještě vůbec origo poloosy na vlečku koupit? a kolik asi stojí? A kde se dají koupit? normálně v prodejnách s ND škoda?
|
16.7.08, 21:31 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Pavel83 píše: A dají se ještě vůbec origo poloosy na vlečku koupit? a kolik asi stojí? A kde se dají koupit? normálně v prodejnách s ND škoda?
Obcas nekde a je to palka 2500 za kus minimalne.
|
16.7.08, 22:24 |
|
|
ventYl
|
u nas to maju, stoji to asi tak 2200 SKK, ale aka je to kvalita, to posudit neviem, jazdim este s povodnymi.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.7.08, 11:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
ventYl píše: u nas to maju, stoji to asi tak 2200 SKK, ale aka je to kvalita, to posudit neviem, jazdim este s povodnymi.
Tak on ten kloub je normalnim motorem neznicitelny pokud jsou manzety a mazelina OK
|
17.7.08, 12:06 |
|
|
ventYl
|
Matthes píše: ventYl píše: u nas to maju, stoji to asi tak 2200 SKK, ale aka je to kvalita, to posudit neviem, jazdim este s povodnymi. Tak on ten kloub je normalnim motorem neznicitelny pokud jsou manzety a mazelina OK :)
ak poddimenzuju samotnu poloosu, tak sa ti to zlomi v mieste tycky a nepomoze ti, ze ten tripoid je neznicitelny :)
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.7.08, 12:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|