Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Copak se dělo? 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
fatal: U hřebenu jsem o tom nikdy neslyšel a ani se mě to nestalo. Matice má vůli už samo o sobě, děda měl GLSo co mělo najeto necelých 10tkm a vůle tam byla. Takže dle mě je to vůlí v řízení, ne čepech.

Vůle v maticové převodovce se dá vymezit. Na maticovém řízení je čep i na převodovce, ten mám taky volný a v pohodě, převodku jsem měl taky s větší vůlí a taky v pohodě, bude to spíše poměrem počtu otáček volantu v kombinaci s dalšími vlivy (pružnost uchycení převodky apod.)...

8.8.08, 13:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
fatal píše:
Tuner#2 píše:
fatal: U hřebenu jsem o tom nikdy neslyšel a ani se mě to nestalo. Matice má vůli už samo o sobě, děda měl GLSo co mělo najeto necelých 10tkm a vůle tam byla. Takže dle mě je to vůlí v řízení, ne čepech.

Vůle v maticové převodovce se dá vymezit. Na maticovém řízení je čep i na převodovce, ten mám taky volný a v pohodě, převodku jsem měl taky s větší vůlí a taky v pohodě, bude to spíše poměrem počtu otáček volantu v kombinaci s dalšími vlivy (pružnost uchycení převodky apod.)...
To vím že jde vymazit, ale i přes to, že to bylo v podstatě nový auto, tak tam byla vůle i po nastavení asi tak 5x větší jak u hřebenu a to prostě stabilitě a jistotě v řízení nepřispěje a pak se může stát, že se kolo rozkmitá.

8.8.08, 13:11
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Petr105 píše:
slovacek.milos píše:
mě takovou závadu popisoval borec asi před půl rokem nějak najaře, jsem si myslel že tlumiče a byl to čep řízení u pravého kola skoro na upadnutí toho čepu , volant se po přejetí hrbu tak rozkmital že nemohl uživku udržet na silnici, miloš

Jenže já mam čerstvou technickou... tam zjistili, že vůle je sice ve všem, od převodky po kuláky, ale ve všem malá... Možná když se celkově sečte... Myslel jsem že udělam GO převodky, ale zjistil jsem že jen šnek a matka stojí 700,- (Krč)
Jak na to jinak? Neni nějaká možnost jak to aspoň trochu zlepšit? Slyšel jsem třeba, že do převodky pumpovali vazelínu místo oleje, atd...
A00 rozředil jsem ji s trochou převoĎáku ale fakt trochou a nacpal jí tam pak mi kousek chybělo tak jsme to dolil čistou zatím jsme stím najel aisk 100metrů a osvědčilo se to nevím jak v zimě nebo tak :oops:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

8.8.08, 14:36
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2