|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
levap
|
přední ložisko
cau,chtěl bych se vás zeptat,jak se projevuje spatné ložisko před.nápravy na feldě.mám problém,když jedu do pravé zatáčky-ne rychle-tak mi něco klepe v levém kole.zkoušel jsem čepy,uložení nápravy,vše dobré,tak nevím.
_________________ TEG
|
7.5.09, 10:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: přední ložisko
levap píše: cau,chtěl bych se vás zeptat,jak se projevuje spatné ložisko před.nápravy na feldě.mám problém,když jedu do pravé zatáčky-ne rychle-tak mi něco klepe v levém kole.zkoušel jsem čepy,uložení nápravy,vše dobré,tak nevím.
zvycajne lozisko ma brumivy zvuk, ktoreho intenzita sa meni s otocenim volantu.
Skus dotiahnutie kolesa, inak to vyzera na klb polosy.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
7.5.09, 11:28 |
|
|
michalkatka
|
Re: přední ložisko
kwiko píše: levap píše: cau,chtěl bych se vás zeptat,jak se projevuje spatné ložisko před.nápravy na feldě.mám problém,když jedu do pravé zatáčky-ne rychle-tak mi něco klepe v levém kole.zkoušel jsem čepy,uložení nápravy,vše dobré,tak nevím. zvycajne lozisko ma brumivy zvuk, ktoreho intenzita sa meni s otocenim volantu. Skus dotiahnutie kolesa, inak to vyzera na klb polosy.
ak má stabilizátor tak vadný spodný čap nezistí len tak, to treba skúšať rôzne napr. s páčidlom...
ale ak je ten zvuk pravidelný v rytme otáčania kolesa tak to bude najskôr vonkajší kĺb poloosi...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.5.09, 12:30 |
|
|
levap
|
stabilizátor nemám a dělá to jen v zatáčce.za poloosu jsem bral i za tlumič jestli to nemá vůli,ale nezdáse.akorát když vezmu velkou silou axiálně za kolo-kolo zvednuté-tak je tam nějaká vůle,nevím proč.
_________________ TEG
|
7.5.09, 12:48 |
|
|
cyz
|
heh...kamarád za mnou přijel jednou s felicií, popisoval to samé. Tak jsem vlezl pod auto, zkusil klouby, bez vůle, projel jsem to, klepalo to jenom tak lehce a taky jenom v zatáčkách, tak jsem říkal asi klouby ale že to nebude žádná tragédie. Několik týdnů na to mi psal že se chtěl rozjet z hromady zmrzlého sněhu, ozvala se rána a auto stojí a nejede prasknul mu vnitřní kloub
|
7.5.09, 12:52 |
|
|
michalkatka
|
levap píše: stabilizátor nemám a dělá to jen v zatáčce.za poloosu jsem bral i za tlumič jestli to nemá vůli,ale nezdáse.akorát když vezmu velkou silou axiálně za kolo-kolo zvednuté-tak je tam nějaká vůle,nevím proč.
ale musíš zistiť kde je tá "axiálna" vôľa, či je to rameno/kasňa, rameno/tehlica, tehlica/náboj, náboj/kolo, tehlica/tlmič, tlmič/kasňa...
neviem čo znamá "axiálna" vôľa na kole, dá sa to vysvetliť rôzne...
|
7.5.09, 12:54 |
|
|
big.jedla
|
mám úplně ten stejný problém.... čepy ok, vnější kloub nový a žádný náznak zlepšení... může to fakt dělat ten vnitřní? ten toho nemá moc společného když to dělá jen v zatáčce ne?
|
7.5.09, 13:24 |
|
|
levap
|
axiální vůle je,když chytnu kolo zleva a z prava ve středu osy a přtahuji kolo k sobě a od sebe,tak musím opravdu vyvinot velkou sílu a při tomto pohybu je vůle a něco klepe.atˇse dívám,jak chci,tak nic nevidím.tak jem myslel,že je to asi ložisko.
_________________ TEG
|
7.5.09, 13:43 |
|
|
michalkatka
|
levap píše: axiální vůle je,když chytnu kolo zleva a z prava ve středu osy a přtahuji kolo k sobě a od sebe,tak musím opravdu vyvinot velkou sílu a při tomto pohybu je vůle a něco klepe.atˇse dívám,jak chci,tak nic nevidím.tak jem myslel,že je to asi ložisko.
túto vôľu nebude robiť poloos, ani kĺb, ložisko málokedy, to by už hučalo za jazdy, myslím že spodný čap, alebo uloženie tlmiča v tehlici...
|
7.5.09, 15:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já to jednou viděl u čínskejch ložisek a nábojů
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.5.09, 15:27 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: já to jednou viděl u čínskejch ložisek a nábojů
može byť, ale to je ojedinelé...
|
7.5.09, 15:28 |
|
|
levap
|
děkuji za všechny názory,něco zkusím s tím uložení tlumiče a uvidí se.právě blbý je to,že to klepání je jen v zatáčce.
_________________ TEG
|
7.5.09, 21:56 |
|
|
michalkatka
|
levap píše: děkuji za všechny názory,něco zkusím s tím uložení tlumiče a uvidí se.právě blbý je to,že to klepání je jen v zatáčce.
ono, tá vôľa a to klepanie nemusí byť jedna porucha...
|
7.5.09, 21:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|