|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kofi
|
Homokineticky klb
Chcem sa opytat cim je najvhodnejsie premazat homokineticky klb. Aku vazelinu tam mam pouzit. Stiahli sa mi manzety a tak to chcem opravit a premazat. Vdaka.
|
21.1.07, 10:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
je na no speciální mazivo, taové válečky v igelitu, normálně koupím, jinak když se dostanu do tísně tak použiju vazelínu do ložisek, moliko- práškový grafit a trochu oleje, ale pokud tam nemáš sucho, tak promazávat nic nemusíš miloš
|
21.1.07, 11:35 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: je na no speciální mazivo, taové válečky v igelitu, normálně koupím, jinak když se dostanu do tísně tak použiju vazelínu do ložisek, moliko- práškový grafit a trochu oleje, ale pokud tam nemáš sucho, tak promazávat nic nemusíš miloš
oponoval by som ti, ak má poškodené manžety, určite sa mu do homokyneťáku dostal prach a piesok a ten pôsobí ako šmirgel, odporúčal by som kĺby prepláchnuť naftou a na novo namazať, na jeden kĺb sa použije až 150g grafitovej vazeliny, vlastne sa predávajú vrecúška s dávkou pre jeden kĺb. koľko sa vojde natlačiť do kĺbu a zvyšok do manžety...
predpokladám že sa jedná o auto so suchými poloosami... a ak sa menia manžety za nové, treba poloos vytiahnuť z kĺbu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.1.07, 11:48 |
|
|
kofi
|
Ide o skoda forman r.v.94
|
21.1.07, 13:25 |
|
|
michalkatka
|
tak, povoliť tú matku v strede, zdvihnúť, kolo dole, spodný čap von, vyraziť poloos, vytiahnuť kyneťák, vypláchnuť - vyčistiť, novú manžetu na poloos, všetko nasadiť, natlačiť vazelínu a zložiť... použi poriadne pásky na manžety...
|
21.1.07, 13:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: slovacek.milos píše: je na no speciální mazivo, taové válečky v igelitu, normálně koupím, jinak když se dostanu do tísně tak použiju vazelínu do ložisek, moliko- práškový grafit a trochu oleje, ale pokud tam nemáš sucho, tak promazávat nic nemusíš miloš oponoval by som ti, ak má poškodené manžety, určite sa mu do homokyneťáku dostal prach a piesok a ten pôsobí ako šmirgel, odporúčal by som kĺby prepláchnuť naftou a na novo namazať, na jeden kĺb sa použije až 150g grafitovej vazeliny, vlastne sa predávajú vrecúška s dávkou pre jeden kĺb. koľko sa vojde natlačiť do kĺbu a zvyšok do manžety... predpokladám že sa jedná o auto so suchými poloosami... a ak sa menia manžety za nové, treba poloos vytiahnuť z kĺbu...
jo ty manžety jsem tam jaksi opoměl, ale když to vemeš jak už jezdíš pa písek i když tomu jakkoliv pomůžeš dlouhého trvání to nemá miloš
|
22.1.07, 21:26 |
|
|
Petr
|
Tu grafitku vazelinu bych tam teda nedaval. Pred asi 10 rokama jsem ji pouzival na poloosy u starych aut, hlavne Renaultu a za nejaky cas mi spousta z nich odesla do vecnych lovist. Zacalo mi to byt divne a zjistil jsem, ze se v kloubech asi z te prilis huste grafitky vytvorily takove jakoby tvrde krystalky, ktere tu poloosu nejspis vydrely a ta pak sla do pr... . Pak jsem tam zacal davat nejakou Fuchsackou vazelinu a byl klid.
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
22.1.07, 21:50 |
|
|
michalkatka
|
samozrejme že nie obyčajná grafitka, je to nejaký špeci tuk na namáhané časti kde sa nedá zabezpečiť prietokové mazanie... predáva sa to ako sada - vankúšik, manžeta a pásky... a ta vazelina z vankúšika je tmavá ako grafitka...
|
22.1.07, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|