Autor |
Zpráva |
PedroBA
|
Š. Forman - prevodka riadenia
Caute, mohol by mi niekto poradit ako doplnim na formane olej do prevodky riadenia...dakujem
alebo aspon ako sa da skontrolovat kolko tam je toho oleja...thx
|
9.10.09, 13:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Š. Forman - prevodka riadenia
PedroBA píše: Caute, mohol by mi niekto poradit ako doplnim na formane olej do prevodky riadenia...dakujem alebo aspon ako sa da skontrolovat kolko tam je toho oleja...thx
tam žiaden olej nieje, maže sa to vazelínou a pokiaľ nemáš roztrhnané manžety tak náplň je celoživotná...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.10.09, 14:01 |
|
|
PedroBA
|
v knihe o favorite som cital ze sa to maze vazelinou alebo olejom....ked som bol na STK, povedal mi tam ze mi vyteka olej z riadenia....takze ja tam mam asi olej
a stale ked je motor po jazde teply a zaparkujem tak my kvapka z tade olej
|
9.10.09, 18:13 |
|
|
PedroBA
|
tak co niekto nevei ako sa to meni ? alebo aspon ako sa pozrem kolko tam toho este mam ? :/
_________________ Škoda Forman 135 LS + LPG
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 31&start=0
|
9.10.09, 19:35 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
PedroBA píše: tak co niekto nevei ako sa to meni ? alebo aspon ako sa pozrem kolko tam toho este mam ? :/ neviem ako je to u fatakov ale u 742 sa to nekontroluje , ak to tecie cez prasknutu manzetu , vymeni sa manzeta a naplni sa olej . skontrolovat to neni ako jedine vypustit a zmerat
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
9.10.09, 22:08 |
|
|
michalkatka
|
PedroBA píše: v knihe o favorite som cital ze sa to maze vazelinou alebo olejom....ked som bol na STK, povedal mi tam ze mi vyteka olej z riadenia....takze ja tam mam asi olej a stale ked je motor po jazde teply a zaparkujem tak my kvapka z tade olej
počkaj
vyteká ti olej s radenia , alebo riadenia
ak s radenia tak je to prachovka so simeringom na tiahle radenia čo ide s prevodovky, tomu by nasvedčovalo aj to "za tepla"
na riadenie teplota motora vplýva minimálne ak keď ide okolo toho výfuck vazelina sa môže dostať von jedine cez prasknutú manžetu ktoré sú obe po stranán riadenia, ale ak manžeta praskne väčšinou "nevytečie" nič, pod manžetu sa dostane prach ktorý s vazelínou riadeniu neprospieva...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.10.09, 06:28 |
|
|
PedroBA
|
no na STK mi povedali ze: "vyteka vam olej z riadenia, asi mate prasknutu manzetu" .... tak neviem potom co to je
|
10.10.09, 15:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak se podivej, jak vypadaj manzety, co ti udela ? prasklou na rizeni vymenis, narves pod ni strikackou prevodak kolik se vejde a jezdis jak s posilovacem
|
10.10.09, 16:51 |
|
|
PedroBA
|
Vít píše: tak se podivej, jak vypadaj manzety, co ti udela ? prasklou na rizeni vymenis, narves pod ni strikackou prevodak kolik se vejde a jezdis jak s posilovacem lenze ide o to ze ja som tam ziadnu roztrhnutu manzetu nenasiel.....nenasiel som nic skade by to vytekalo
|
10.10.09, 17:00 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
PedroBA píše: Vít píše: tak se podivej, jak vypadaj manzety, co ti udela ? prasklou na rizeni vymenis, narves pod ni strikackou prevodak kolik se vejde a jezdis jak s posilovacem lenze ide o to ze ja som tam ziadnu roztrhnutu manzetu nenasiel.....nenasiel som nic skade by to vytekalo staci aby bola povolena spona na nich a uz to veselo tecie doprec. Manzety su z gumy ktoru olej zozerie potom su take no neviem ako to po slovensky nazvat ale cesi maju na to vyraz spuchřelé ( myslim ) a vtedy nemusia byt ani popraskane ale olej nimi presakuje
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
10.10.09, 19:40 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
manzety jsou z gumy, kterou olej nezere - teda pokud nejsou cínske, tam jeden nikdy nevi...
výměna je ovšem pitomá práce, musí se pak na geometrii, jelikož je potřeba sundat čepy, sice se nechá odpočítat závity, ale i tak to není jistota, jo a sponky je potřeba vzít s mažetami nové, staré se skoro jistě rozsypou... ovšem pokud je potřeba něco vůbec měnit
|
10.10.09, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|