|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
NOVON
|
RAMENA FAVO 90 vs.94
Zdar odborníci,válí se mi v garaži ramena z fava 90,tak jsem uvažoval,že si je zrepasuju a nahodím na formanka..Ale nevím,jestli jsou stejné a taky jestli můžu na rameno ze staršího fava dát zadní silenblok už s obímkou z novějšího fava popř. z feldy?Nikdy jsem to neřešil,měnil jsem vždy celé ramena..Dík
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
20.11.09, 09:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: RAMENA FAVO 90 vs.94
NOVON píše: Zdar odborníci,válí se mi v garaži ramena z fava 90,tak jsem uvažoval,že si je zrepasuju a nahodím na formanka..Ale nevím,jestli jsou stejné a taky jestli můžu na rameno ze staršího fava dát zadní silenblok už s obímkou z novějšího fava popř. z feldy?Nikdy jsem to neřešil,měnil jsem vždy celé ramena..Dík
na starý typ ramena patrí starý silent s objímkou a gumou zvlášť, na nový typ ramena patrí nový typ silentu čo je už navulkanizovaný na objímke...
na nové Favo môžeš dať staré rameno aj zo starým silentom
ale ak dávaš nový typ treba silent na rameno nalisovať do polohy v ktorej je na aute, inak rýchlo oddíde zasa...
ale inak už som sa stretol aj s rôznymi kombinácimi sraré/nové a nebol s tým problém...
silent s feldy je iný, väčší...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.11.09, 10:12 |
|
|
NOVON
|
No tak prostě koupím silenty na starší provedení a ty objímky zvlašť a je to..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
20.11.09, 12:00 |
|
|
varok
|
Teď jsem měnil mynulý týden nápravnici za trošku lepší. Ta moje byla už v dezolátním stavu. Tak jsem koupil v trošku lepším, okartáčoval kartáčem ve flexce a natřel. Ramena jsem dal úplně nové. Stály asi 550,- kč plus mínus, ale montáž bylo utrpení mladého Valáška. Ty nověší typy mají akorát jinačí ty zadní silentbloky, alespoň se mi zdá. Jinak jsou asi stejné s těmi starými. Ty novější ale mají na tom čepu, kde se nasazuje ten silentblok navařený takový plechový doraz, zatímco starší ho tam nemají. Jinak vyměnit starší za novější by asi mělo jít.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
22.11.09, 12:12 |
|
|
NOVON
|
VAROK: Mno dají se koupit levně komplet ramena,ale právě ty levné prý prdlajs vydrží.. Že prý tam dávaj nekvalitní silenty a čepy..
|
23.11.09, 01:26 |
|
|
NOVON
|
Ještě by mě zajímalo,jestli pasujou komplet ramena z feldy na fávo?
|
23.11.09, 01:29 |
|
|
kwiko
|
No to zalezi ako sa to vezme. Zamenne niesu, ale Felman ich tam ma... lebo to tam treba postrasit velkym kladivom alebo zvarackou a potom to tam sadne... viz clanok montaz stabilizatoru do facka od michalkatka
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.11.09, 02:01 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: No to zalezi ako sa to vezme. Zamenne niesu, ale Felman ich tam ma... lebo to tam treba postrasit velkym kladivom alebo zvarackou a potom to tam sadne... viz clanok montaz stabilizatoru do facka od michalkatka
ale samotné ramená sú montážne rovnaké, čiže Felda bez stabíku má rovnaké ramená ako Favo, iný je zadný silent...
|
23.11.09, 09:34 |
|
|
NOVON
|
michalkatka píše: kwiko píše: No to zalezi ako sa to vezme. Zamenne niesu, ale Felman ich tam ma... lebo to tam treba postrasit velkym kladivom alebo zvarackou a potom to tam sadne... viz clanok montaz stabilizatoru do facka od michalkatka ale samotné ramená sú montážne rovnaké, čiže Felda bez stabíku má rovnaké ramená ako Favo, iný je zadný silent...
Tak že tam bez úpravy podlahy nepůjdou,že??
|
23.11.09, 21:38 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: Tak že tam bez úpravy podlahy nepůjdou,že??
do Favorita Felďácke rameno ide v pohode, akurát musíš použiť Favo Silent...
|
24.11.09, 19:49 |
|
|
NOVON
|
Chlapi jak velká má být ta opěrná podložka na těch 'nových' ramenech?Jsem se dival na ty ramena vytažená z toho fava 89 a nějaký doraz na tom je asi průměr 20-25 mm..
|
3.12.09, 20:27 |
|
|
Pech.
|
je to takové půlkruhové, průměr 20-30mm na zadním čepu ramene
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
3.12.09, 22:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|