Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 lúpanie prednej nápravy pri otáčaní volantom 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tohle znám ale problem je že nevyměníš ložisko ale pouze uložení, jenže když tam lezu kvůli nějakýmu bouchání nebo křupání tak radši kontroluju aj ložisko.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

8.1.10, 16:19
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Fakt by nešlo vyměnit aji to ložisko?

10.1.10, 23:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Fakt by nešlo vyměnit aji to ložisko?

ne, protože na to musíš mit stahovák...

a srát se s tim někde v podběhu :roll: :sick: ...stačí ten šroub povolit, protočit, postříkat povolrezem a buď urvat a vymlátit nebo vzduchem rotočit a von povolí a pak jde sám :wink: ...někdy musí přijít na řadu švajc, ale to sem dělal tak 2x...

jak tohle vyndáš, máš nahoře 2 šrouby a máš to na ponku a to je pak jiná parádička ve stahováku ve svěráku, než někde v blátě v podběhu :wink:

10.1.10, 23:18
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
navíc tam usadit misku, tyč tlumiče musíš držet jinak zajíždí :roll:

mám dobrý fígl jak povolit zarezlý šroub v těhlici co drží tlumič, vemu utahovačku švajc nebo horkovzdučku,

nahřívám těhlici kde je šroub a utahovačku jen přepínám doleva doprava až šroub povolí :D miloš

11.1.10, 07:48

Příspěvek 
Ještě jeden dotázek bokem... na zadních tlumičích jdou ty horní gumy vyměnit bez problémů ne? Stačí jen odšroubovat vršek a zdvihnout ne?

13.1.10, 09:41
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
Ještě jeden dotázek bokem... na zadních tlumičích jdou ty horní gumy vyměnit bez problémů ne? Stačí jen odšroubovat vršek a zdvihnout ne?

já bych je vidělal napřed jeden a pak druhý i kukuřice vyměn miloš

14.1.10, 16:37

Příspěvek 
jj, jak zadek odšroubuj po jednom, jak sundáš oba tlumiče najednou, slítne náprava dolů a zlomíš trubky

14.1.10, 19:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně toho předního uložení tlumičů... Mám rozpěru mezi tlumičema a ta se na každý straně přišroubuje ke dvoum šroubům a teď: To co tam trčí ty dva závity to je asi nějaké to lůžko tlumiče že? a přímo v tom sedí ta guma to horní uložení tlumiče? A zajímalo by mě jestli se to dá vyměnit také při výměně toho horního uložení (jen té gumy) bez demontáže tlumiče z auta. Co sem se koukal do Etky tak by to snad mělo jít ne? že bych to jakoby celé nějak svěsil a vyměnil to obojí... Já tohle ještě osobně nikdy neměl rozdělané ještě, tak moc nevím....

18.1.10, 21:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Kluci nechci zakládat nový téma když se ptám defacto na věc která s tím horním uložení souvisí...

Otázka je jak moc má být dotažená matice která svírá to horní uložení tj. ta na pístnici tlumiče. Momenťák nemám takže jsem to utáhl nafest (ale ne až na krev) kam to šlo.

Proč se ptám... Když jsem vytáhl tlumiče tak jsem tou horní miskou kterou je tlumící jednotka připevněná ke kastli mohl otáčet jedním prstem. Potom když jsem vše vyměnil (nové ložiska, pryžové lůžka a nové misky pružin a horní misky) a dotáhl tak jsem měl co dělat abych s tou horní miskou otočil jednou rukou. Nutný je ale podotknout že před výměnou mi šlo řízení hrozně lehce prostě bylo takový fórový a to hlavně v zatáčkách kdy jsem měl pořád pocit jako by to plavalo a nedrželo stopu. Teď je všechno naprosto OK, řízení krásně ztuhlo a auto krásně drží stopu... Takže mi z toho vychází že tak jak jsem to utáhl je to správně a problém byl jen ten že horní uložení bylo vybitý a tudíž tam byla vůle.

Jasně asi to není otázka jako taková spíš konstatování, ale napadlo mě že by to někomu třeba mohlo pomoct pokud má ty samý příznaky.

24.1.10, 17:06

Příspěvek 
Pokud jsi to dobře složil tak to prostě utáhnout tak dokud pístnici udržíš klíčkem.

24.1.10, 17:19

Příspěvek 
Jasně chápu (mimochodem složený je to dobře na tohle já jsem vysazenej a raději všechno několikrát prověřím a musím to mít tip ťop)... Mě šlo hlavně o ty ložiska aby se při přetažení nějak rychle nezničily. Jinak po výměně je to naprostá paráda... kdo má podobný problémy a příznaky tak doporčuju začít (mimo jiné) tady u toho. Kdo je zvyklej jezdit s vymláceným horním uložení tak se bude divit jaká to bude změna... Auto je najednou stabilnější a nesrovnatelně líp drží stopu v zatáčkách (mimochodem já tam hodil ještě rozpěru mezi přední tlumiče takže i ta trochu přispěla). Ale rovnou říkám že bych zabil toho kdo mi měnil ty tlumiče před 3 lety a nechal tam původní starý uložení. Má štěstí že teď bydlí na druhým konci republiky.

24.1.10, 17:37

Příspěvek 
Za tři roky se dokáže změnit spousta věcí

24.1.10, 17:42

Příspěvek 
To je určitě pravda, ale tady bylo evidentní že uložení bylo původní (ložiska rozpadlý a guma zteřelá a vytlačená) navíc za ty tři roky se toho zase tak moc nenajelo. Kdyby tenkrát vyměnil všechno pak bych měl srovnání jak se auto chovalo ihned po výměně a jak se chovalo teď po těch 3 letech kdyby to za tu dobu odešlo. Ale už tenkrát po výměně se mi na tom pořád něco nezdálo i když byly tlumiče nové... ale říkal jsem si hold Favo ty jízdní vlastnosti asi takhle má. To jsem se ale spletl... teď vím že jízdní vlastnosti Fava nejsou vůbec tak špatné... jenom to chce mít všechno v pořádku.

24.1.10, 18:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2