Vibrace volantu a bouchání od motoru
Autor |
Zpráva |
jirin
|
Minulý týden mě potkalo to stejné. Při pokusu o zatočení mi v plném rejdu upadla levá poloosa. Naštěstí se jen rozpadla klec vnějšího kloubu a bylo to při minimální rychlosti, takže to nenapáchalo žádnou škodu, kromě lehkého ťuknutí do ramene. Ale pokud to začne klepat do volantu při akceleraci / deceleraci, tak s tím rozhodně nejezdit – je to o hubu.
Jinak to bylo přesně jak píše slovacek.milos, auto se odtáhlo bez problémů domů a polosa zrepásla. Paradoxně mi ten den, co se mi poloosa rozpadla, domů dorazily nové vnější klouby LÖBRO, ale říkal jsem si, že to ještě jednu cestu vydrží...
Vnitřní kloub vyjel a rozpadl se, tak jsem bohužel musel kupovat nový vnitřní křížek. Made by vika, takže kvalita děs běs – na tisícihranu poloosy se mlel tak o cca 3 ° na každou stranu, což je nepoužitelné a zavánějící průserem. Tak jsem musel přerovnávat válečky a jehly na starý křížek...
Pár fotek, jak to může dopadnout + repase je tady: galerie nebo slideshow
_________________ ČZ 250 typ 455.02 – rv. 1961, ČZ 250 typ 471 – rv. 1974 profil
Škoda Favorit 136L – rv. 1989 fotky
|
25.1.10, 12:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Radek19_ae
|
nazdar,
taky se mi třepe volant. Mám ještě plechy, až obuju letní, tak můžu vyloučit vyvážení. Začíná se mi dost třepat volat při rychlosti okolo 80km/h do zhruba 110, pak to zcela ustane. Kdžy držím rychlost okolo těch 80 a sotjím stejně na plynu, tak se mi dost chvěje podlaha pod nohama. U spolujezdce to nedělá. Dělá to i při vyřazeným kvaltu i při brždění. Pokud jedu třeba 100, začnu brzdit motorem a okolo těch 80 se mi začne chvět ta podlaha. Jinak nová pravá poloosa, čepy silenty, péra dělaný loni. Mě napadly ty nevyvážený kola nebo homokloub. Při plným levým rejdu skřípe něco od kola ale čep to není.
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
3.3.10, 15:37 |
|
|
gokralik
|
To může být klidně nevyvážené kolo. Skřípat tam může cokoliv. Zkus prohodit kola zepředu dozadu jestli to bude dělat furt...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
3.3.10, 15:43 |
|
|
Radek19_ae
|
to zkusit možu joa to skřípání je jen někdy. Ještě jsem si vpomněl, že mi klepe řízení když jedu po nerovnostech i když točím na místě doleva doprava rychle, tak cítím klepkání. Tyčky řízení? Co s tím?
|
3.3.10, 16:03 |
|
|
gokralik
|
To můžou být klidně čepy. Jak spodní, tak čepy řízení.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
3.3.10, 16:47 |
|
|
Radek19_ae
|
čepy řízení jsou bez vůle, jak jsem říkal jsou nedávno měněný - já vím, možou být zase v háji, aj když sou TRW. O víkendu prohodím ty kola, a pokusím se zjistit odkud jdou ty zvuky a klidně i možu zkusit přehodit ten homokloub...
|
3.3.10, 16:52 |
|
|
|