Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 vymena poloosy octavie 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
KarelJ píše:
tak jsme na to dnes s bratrankem vleteli. nejdriv sme menili stahovacku. a pak sme zkusily vyndat poloosu. na kole je 12hran 30 orisek. na polose je 12hran "torx" velky jako T40. vsechno sme sehnaly. kdo jste z kutne hory, tak doporucuji obchod "naradi" u khsoftu.
matku v kole jsme v pohode povolili metrovou tyci. do poloosy stacilo klepnout a byla z tehlice venku. slo to krasne, nikde ani znamka rzi. srouby od prevodovky sly nadherne. pripadlo mi ze nebyly moc utazeny. ale mame problem, 1 sroub se uz asi nekdo pokousel vyndat a byl strzeny. mate nekdo napad jak ho dostat ven.

já tam dám ten torx do té hlavy šroubu vemu ceočko a přivařím, torx dokoupím jako kus

pak napiš kolik to stálo času, shánění nářadí, kolik nářadí

autorizovaný servis má normu 1.1 na levou a 0.75 na pravou hodina príce 55O korun miloš :wink:

12.12.09, 12:47
Pspvek Reklama

Příspěvek 
takze sroub uz je venku. nejdriv jsem oddelal vzduchovy filtr a omrknul to zezhora. tam jsem zjistil ze tudy teda ne. pak jsem odsrouboval stabilizator od ramene, pak spodni cep. a uz jsem se tam dostal s vrtackou a odvrtal ho. po sundani "ctvrtosy" :lol: od prevodovky sel zbytek sroubu v pohode rukou. tak ted uz je vsechno pripraveno na montaz nove poloosy, ktera by mela byt v utery. v stredu je pokracovani.
tady je foto poloosy a lomu. je to jen telefonem. dystak v stredu jeste cvaknu fotakem.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

12.12.09, 16:16

Příspěvek Re: vymena poloosy octavie
slovacek.milos píše:
KarelJ píše:
ahoj lidi potreboval bych poradit.

jde to v pohodě akorát když povoluješ polosu u převoddovky tak nej nahoře a pootáčet dva dluhé nádstavce a při utažení žádné momenty ale na krev, a musíš mít ke kolu vlnovec no zajdu se ti podívat kolikátku :?: 36 je na fábku na koktávku je 30 ne šestihran ale 12ti hran,

takže olej nevypouštíš, šestihtan dva nádstavce a 30 dvanáctihran :wink: miloš

Hodne st. tema, ale mozna to nekomu pomuže
Pokud chceš ty 10-ky s tisicihranem pri mot. dotahovat " na krev ", tak jenom račnou, určite ne metrovou trubkou . . .
V DP doporučují cca 70Nm

Pokud jde o poloos na str. kola (30-tka tisicihran), u okty je doporučený postup :

1) Dotáhnout na 50Nm
2) Dotáhnout na 250 Nm
3) Povolit o 1 otáčku
4) A ZNOVU Dotáhnout na konečných 50Nm + 60 stupňu (u někt. modelu 45 st.)

I když mne osobne se 50 zdá trochu málo

1.8.10, 20:52
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3