Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 07:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Octavia 1 zadni naboj lozisko jak nalisovat ?? 
Autor Zpráva

Příspěvek Octavia 1 zadni naboj lozisko jak nalisovat ??
Tak jsem se dostal na kamosovu O1 66kw r.v 03 zadni loziska hucely tak jsem sundal buben stahnul naboj s loziskem .lozisko jsem chtel vylisovat z naboje abych tam nalisoval novy to vsak neslo ven.jakmile prisli novy loziska doslo mi ze jsou uz nalisovany na naboji jako komplet .ted je problem v tom ze ty novy loziska s nabojem(komplet) je potreba dostat na cep na naprave .je na to nejakej spesl pripravek ?? delal to tady nekdo ?? :?:

9.2.11, 22:34
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Octavia 1 zadni naboj lozisko jak nalisovat ??
:D vezmi univerzální stahovák a stáhni ten starej krumpl z osy,popřípadě sraž kladiven za náboj.Na ose ti ještě v 99,9% zůstane vnitřní kruh ložiska a těsnícím kroužkem proti prachu,(u štítu).Ten sraž opatrně sekáčem nebo zase stahovákem,ale ten už musí bej šikovnej,třeba KuKKo.Vyčisti a namaž hřídel novou vazelínou,natáhni ložisko s nábojem na hřídel a nejlépe dlouhou hlubokou maticí( samodomopřípravek) ho natáhni na hřídel nazpět.V žádnym případě kladivem přes náboj.Max.přes trubku a vnitřní kroužek ložiska,abys nepoškodil kuličkovou dráhu ložiska...nemusíš nadoraz,jen abys tam dostal matici,tou to pak dotáhneš nakonec a utáhleš s citem pro velikost matice...

10.2.11, 01:31

Příspěvek Re: Octavia 1 zadni naboj lozisko jak nalisovat ??
Tak dik za rady :) loziska jsem namontoval/ nalisoval udelal jsem pripravek ze stare matice a par trubek a supr. jen jsem nevedel jaky utahovaci moment
nekde jsem zaslech 70 nm a 40 o ja to vzal jeste trochu vic .... loziska s naboji jsou SKF prislo to pekne zabaleny akorat na puvodnich loziskach (fag) byli oranzove simeringy na novych skf byli plechove ale bez gumy tak nevim zda se nemeli dokoupit zvlast :oops: ?? ale zase si myslim ze by to skf davalo sakum prask ,....
no snad to bude chodit jak ma .....

10.2.11, 21:21
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]