|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Horní uložení předních tlumičů - felicia
Autor |
Zpráva |
Johny_Servis
|
Horní uložení předních tlumičů - felicia
ahoj
Vyměnil jsem přední tlumiče - když jsem je sestavoval, tak jsem tu horní matku (na klíč č.19 - ta která drží celý tlumič s pružinou a miskami pohromadě) - řádně dotáhnul (samosebou jsem použil samojistící) po čase se z přední nápravy začaly ozývat takové kovové rány (hlavně když jsem jel přes hrb, nebo na dlažebních kostkách). Podezíral jsem kde co, ale potom jsem zjistil, že se ta matice povolila!, tak jsem ji podložil pérovou podložkou + zajistil závitovým lepidlem (snad už se mrcha nepovolí) a rány výrazně ustaly, né však úplně. Všiml jsem si, že mezi tou úplně horní miskou (tou co se dá sundat, když se ta matice odšroubuje) a tím černým plechem (se dvěma šrouby), co drží celý tlumič v karoserii je vůle - tzn. když by kolo vjelo do hlubokého výmolu, tak ta miska o ten plech klepne. Je to normální, že je tam určitá mezera? Myslím si totiž, že to klepe ta miska o ten plech. P.S. Na tom černém plechu mám nasazený kroužek
|
29.5.11, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Capricorn
|
Re: Horní uložení předních tlumičů - felicia
Ta mezera mezi miskou uložen a horní miskou je vždycky. Po montáži nového uložení jen několik mm (cca 4-5) a s postupem času jak se silentblok opotřebovává tak se zvětšuje. Podíval bych se jestli se silentblok nějak špatně nešprajcnul jak byla matka na pístnici povolená. Taky je otázka jestli máš uložení sestavené dobře a na nic si třeba nezapomněl. Že by se matka pístnice někom samovolně povolila navíc ještě samojistící slyším (čtu) prvně. Myslíš tuhle mezeru že?
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.5.11, 20:06 |
|
|
Johny_Servis
|
Re: Horní uložení předních tlumičů - felicia
Jo mám tam taky takovou mezeru
Jinak bych to měl mít složené dobře - pořadí: -> Horní miska pružiny tlumiče -> pouzdro ložiska -> ložisko -> spodní miska -> gumový silenblok -> "černý" plech se šrouby s opěrným kroužkem na horní straně -> horní miska -> matice
Takže ty zvuky budou si od jinud
Ještě mě napadl opotřebovaný brzdový třmen - jak chodí ty vodítka v pouzdrech, tak jestli to už není vymačkané a nemlátí to...
|
29.5.11, 22:16 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|