Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 11:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Přední silentbloky na ramenech favo 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
:shock: :shock: co to máš na tom vejfuku :shock: :shock:

3.10.10, 20:04
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No věšák na prádlo to nebude... co asi?

3.10.10, 23:40

Příspěvek Re: Přední silentbloky na ramenech favo
Malé postřehy z výměny silentbloků předních ramen na favoritu. Postup byl takový, že jsem hoďku předem dukladně prostřikal všechny zučastněne šrouby sprejem na uvolnění, pak ěly povolit snadno rázovým škubáním klíče. Vzhledem k tomu, že se mi dneska nepodařilo sundat kolo, tak jsem vše prováděl s nasazeným kolem. Postup byl jednoduchý. Vyndad šroub jistící kulový čep v hlavě, odšroubovat zadní a přední silent. Potom jak sundat přední silent. Pomohlo navrtat durch tu gumu pár děr a šel už potom snadno vytlačit ve svěráku. Zadní silent šel za pomocí nadávek stáhnout rukou, byl to gumokov. Potom holé čepy očistit namazat vyjetým olejem z motoru, a jde se na lisování. Přední jsem prostě přidržel spolu s ramenem ve stolním svěráku a za pomocí sekery jako podpěry a kusu trubky ze záclon jsem nalisoval přední silent. Teda ještě za pomocí drahé polovičky, která točila svěrákem :) a zadní ve svěráku nešel kvůli krátkému rozsahu svěráku. Čili pořádně naolelovat, rameno do svěráku a rvát rukou. Jde poměrně snadně až na poslední centimetr, kdy je to porod, ale taky to jde. Není špatné si před koncem vzpomenout, že tam nejdřív měla přijít ještě silikonová podložka. Pak se celý postup opakuje. No a zpětnou montáž netřeba popisovat. Snad jen mám dotaz, jak sundat to podělané zakouslé kolo z hlavy kola ?? škubu s tím jak to jde a nic, ani sprej na uvolnění nepomáhá a opravdu nemám odvahu skákat na brzdu bez šroubů v kole.
Jinak snad můj návod někomu pomůže, kdo se zrovna na tuto práci chystá :)

17.6.11, 21:11

Pan-zer: Tak pokud si mazal silentbloky pro snadnější montáž vyjetým motorovým olejem pak jejich život nebude mít dlouhého trvání jelikož minerální tuky pryž silentbloků degradují a narušují. Maže se pouze jarem nebo mýdlem ale nikdy ne olejem (je na to upozornění i v dílenské příručce). Co se předních silentbloků týká... tam pro vylisování stačí jen oříznout okraj, zakápnout je jarem, chvilku nechat a pak jsou venku raz dva. Apropo dal sis pozor na správnou orientaci předních silentbloků při montáži? Musí se lisovat zahloubením napřed. Jinak pokud máš novější typ zadních silentbloků (jako že bys podle roku výroby mít měl) kde je na ramenu navařená ocelová příložka tak se musí nechat mezi příložkou a okrajem silentbloku určitá axiální vůle/mezra cca 1,5 mm a nervat to tam až nadoraz (a silikonová podložka se tam žádná nevyskytuje).

17.6.11, 21:27

No silikonovou podložku jsem k novému silentu nedostal, ale byla u toho starého, tak jsem ji tam dal zpátky. Podstatě je zhruba v te šířce te vůle a dále už jsem stejně neměl síly to narvat. Co se týče orientace předních, ty jsem lisoval jak píšeš, zahloubením napřed. Podle těch starých. I při vylisování starých jsem ten okraj ořezal pro snadnější vytlačení, jen s tím olejem jsem to už nevychytal :) takže si dám asi zítra tu prácí a možná ten olej vyčistím. Čeká mě ještě levá strana, tak tam už budu chytřejší. Díky za info.
Teď ještě nastudovat, jak podoma pomocí dřevěných latěk nastavit znova sbíhavost kol a je to v cajku :D

17.6.11, 21:54

Pak je to OK. Jen toho oleje ses měl vyvarovat, ale nějakou dobu to vydrží určitě navíc jestli se ti to podaří zítra alespoň trochu vymýt. A na nastavování sbíhavosti tady máme taky svoje homemade metody... třeba Nepérova pomocí laserových ukazovátek. Když budeš hledat určitě něco najdeš.

17.6.11, 22:02

áno, nový typ silentu treba nalisovať v pracovnej polohe...

kolo musí ísť dole silou...

na zbiehavosť máme grif s laserovou vodováhou s magnetickým držiakom...

18.6.11, 13:07
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3