Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Felicie - posunutá zadní náprava? 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek Re: Felicie - posunutá zadní náprava?
fatal píše:
Myslím že ne, přece když kola nevytočíš, ale jen posuneš v ose, tak ti to nemá kam a proč zatáčet.
a jaka je asi sance, ze ten naraz bude vedeny pesne v ose a jen presne v ose se posune bez toho, ze by se hla i rotacne, nebo ze by se ohnula nekam naprava jako takova ? blizime se asi nule, ze, pri rane se to zkurvi vsemi smery, kam to jde

14.2.12, 22:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

rejpal

Bavili jsme se o posunuté nápravě. Takže jaká je šance, že při posunuté nápravě bude náprava posunutá přesně v ose? Ano, 100% šance, osa nápravy je souosá s úchyty.

15.2.12, 00:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

fatal: kamos takhle na felicii trefil v lete ve smyku rafek tak, ze ho ohnul do pravyho uhlu a nic se nestalo...

ty moc vsechno hrotis, vloni jsi se bal, ze jsi v jedny dire ohnul rafek a hnul sis geometrii...myslis, ze vyrobci s timhle nepocitaj? to rameno neni dimenzovany jen na to, aby to stalo v garazi a neohnul se ;)

16.2.12, 21:01
Profil ICQ
rejpal

Možná to hrotím, ale mám k tomu důvod. To auto mám na denní ježdění. Kdykoliv kamkoliv potřebuju, chcu mít jistotu, že tam dojedu. Tak se raději zeptám, kdo má jaké zkušenosti, zkontroluju to pořádně, abych třeba někde při stokilometrové rychlosti nebyl nemile překvapen...

16.2.12, 22:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

fatal píše:
Bavili jsme se o posunuté nápravě. Takže jaká je šance, že při posunuté nápravě bude náprava posunutá přesně v ose? Ano, 100% šance, osa nápravy je souosá s úchyty.

I tak bys to poznal - chovalo by se to nestandardně, alespoň v tomto počasí.

Kdysi, když jsem jezdil na 120L "M", u které po bouračce nikdy nikdo neuměl seřídit geometrii a byly nesouosé nápravy, tak se s autem nedalo jet rovně - vždycky někam zatáčela, takže se neustále musela volantem hlídat...
...možná to mělo i spojitost s maticovým řízením, ale bylo bez vůlí. Pak to pokračovalo i s hřebenem a vyřešila to až výměna komplet zadní nápravy :)

Takže buď v klidu a rád, žes neohnul ráfek.

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

17.2.12, 10:05
Profil ICQ

fatal píše:
Možná to hrotím, ale mám k tomu důvod. To auto mám na denní ježdění. Kdykoliv kamkoliv potřebuju, chcu mít jistotu, že tam dojedu. Tak se raději zeptám, kdo má jaké zkušenosti, zkontroluju to pořádně, abych třeba někde při stokilometrové rychlosti nebyl nemile překvapen...

ok, jediny reseni pro tebe je poslouchat, jestli nehuci lozisko, protoze kdyz se vzadu rozlomi, upadne ti kolo no a pak zajed na geometrii, at mrknou na sbihavost...nic vic udelat nemuzes, po vyhodnoceni bud vymenis napravu nebo budes jezdit dal :)

17.2.12, 23:20
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2