Felicie - posunutá zadní náprava?
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Re: Felicie - posunutá zadní náprava?
fatal píše: Myslím že ne, přece když kola nevytočíš, ale jen posuneš v ose, tak ti to nemá kam a proč zatáčet. a jaka je asi sance, ze ten naraz bude vedeny pesne v ose a jen presne v ose se posune bez toho, ze by se hla i rotacne, nebo ze by se ohnula nekam naprava jako takova ? blizime se asi nule, ze, pri rane se to zkurvi vsemi smery, kam to jde
|
14.2.12, 22:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Bavili jsme se o posunuté nápravě. Takže jaká je šance, že při posunuté nápravě bude náprava posunutá přesně v ose? Ano, 100% šance, osa nápravy je souosá s úchyty.
|
15.2.12, 00:56 |
|
|
Ondras83
|
fatal: kamos takhle na felicii trefil v lete ve smyku rafek tak, ze ho ohnul do pravyho uhlu a nic se nestalo... ty moc vsechno hrotis, vloni jsi se bal, ze jsi v jedny dire ohnul rafek a hnul sis geometrii...myslis, ze vyrobci s timhle nepocitaj? to rameno neni dimenzovany jen na to, aby to stalo v garazi a neohnul se
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
16.2.12, 21:01 |
|
|
fatal
rejpal
|
Možná to hrotím, ale mám k tomu důvod. To auto mám na denní ježdění. Kdykoliv kamkoliv potřebuju, chcu mít jistotu, že tam dojedu. Tak se raději zeptám, kdo má jaké zkušenosti, zkontroluju to pořádně, abych třeba někde při stokilometrové rychlosti nebyl nemile překvapen...
|
16.2.12, 22:44 |
|
|
Bukaj
|
fatal píše: Bavili jsme se o posunuté nápravě. Takže jaká je šance, že při posunuté nápravě bude náprava posunutá přesně v ose? Ano, 100% šance, osa nápravy je souosá s úchyty. I tak bys to poznal - chovalo by se to nestandardně, alespoň v tomto počasí. Kdysi, když jsem jezdil na 120L "M", u které po bouračce nikdy nikdo neuměl seřídit geometrii a byly nesouosé nápravy, tak se s autem nedalo jet rovně - vždycky někam zatáčela, takže se neustále musela volantem hlídat... ...možná to mělo i spojitost s maticovým řízením, ale bylo bez vůlí. Pak to pokračovalo i s hřebenem a vyřešila to až výměna komplet zadní nápravy Takže buď v klidu a rád, žes neohnul ráfek.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
17.2.12, 10:05 |
|
|
Ondras83
|
fatal píše: Možná to hrotím, ale mám k tomu důvod. To auto mám na denní ježdění. Kdykoliv kamkoliv potřebuju, chcu mít jistotu, že tam dojedu. Tak se raději zeptám, kdo má jaké zkušenosti, zkontroluju to pořádně, abych třeba někde při stokilometrové rychlosti nebyl nemile překvapen... ok, jediny reseni pro tebe je poslouchat, jestli nehuci lozisko, protoze kdyz se vzadu rozlomi, upadne ti kolo no a pak zajed na geometrii, at mrknou na sbihavost...nic vic udelat nemuzes, po vyhodnoceni bud vymenis napravu nebo budes jezdit dal
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.2.12, 23:20 |
|
|
|