Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Výmena ložiska predného kolesa - Škoda Felicia 1.6 Combi 
Autor Zpráva

Příspěvek Výmena ložiska predného kolesa - Škoda Felicia 1.6 Combi
Hučí mi ložisko na prednom kolese automobilu Škoda Felicia 1.6 Combi.

Potreboval by som ho vymeniť, ale neviem ako :(

Prosím pomôžte mi.

14.6.07, 20:04
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Výmena ložiska predného kolesa - Škoda Felicia 1.6 Combi
ivo-sk píše:
Hučí mi ložisko na prednom kolese automobilu Škoda Felicia 1.6 Combi.

Potreboval by som ho vymeniť, ale neviem ako :(

Prosím pomôžte mi.

V doamcich podminakch to jde velmi tezko protoze potrebujes lis na nalisovani noveho loziska (nejake klepani kladivem nepripada v uvahu) Pokud se toho nebojis a troufas si na to tak musis si povolit poloosu, sundat kolo, sundat spodni cep, cep rizeni, brzdovy trmen, kotouc a tlumic. Zustane ti vlastne jen tehlice s loziskem. Pak musis vrazit unasec ktery je drazkovany a je v nem zasunuta poloosa. Pak ten zbytek loziska z tame nejak vydolovat a nalisovat nove (vsechny hrany dukladne osmirglovat a namazat at tam nove lóžo vklouzne jak fik) Pak uz jen opak demnontaze. No a jeste by to pak chtelo udelt geometii predni napravy.

14.6.07, 21:44

Příspěvek 
Vyměnit se to dá i doma a bez lisu-už jsem to párkrát dělal. Musíš si jen dávat pozor při naklepávání nového ložiska do těhlice, abys ho naklepával JENOM za vnější kroužek třeba přes nějakou mosaz, jinak ho zku*víš.

27.6.07, 09:32

Příspěvek 
Ja som to robil raz a trvalo mi to cca 5 hodin a preto druhy raz som siel do servisu a zaplatil 800sk a za 3hod som mal som urobenu aj geometriu. Nietktore veci sa neoplati robit bez poriadneho zdvihaku a lisu, stahovaku guloveho capu, prip. autogenu na nahrievanie zahrdzavenych skrutiek...

30.6.07, 15:24

Příspěvek 
Naklepáváním tomu ložisku můžeš zkrátit životnost až o třetinu, když se ti to povede, nebo ho zničit úplně, nehledě k tomu, že je to drbanice o ceny. Jestli to chceš mermomocí dělat doma, tak si aspoň vem náboj k nějakýmu zámečníkovi, nebo někam, kde mají lis, aby ti to přelisovali. Každopádně budeš potřebovat autogen, nebo flexu s přesnou rukou, protože na 99% se ložisko při rozlisování rozpadne a jeden kroužek zůstane na náboji a bez domluvy ho nesundáš.

30.6.07, 19:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]