Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 zadní ložiska fel 1.6 
Autor Zpráva

Příspěvek zadní ložiska fel 1.6
Ahojte.... měl bych jen takový dotázek.... ted budu na autě měnit brzd. válečky, čelisit atd... a říkal jsem si, že rovnou vyměním vazelínu v ložiskách a gufera (sou fakt jetý). Ale když jsem to měl jen tak rozdělané, tak tam bylo normálně to gufero jakoby v bubnu nabouchané, aby nešla ven ta vazelína no ale oproti mému dřívějšímu favoritu, jsem si všimnul, že je ještě na náboji jakoby gumový kroužek no a ten nevím, jestli tam má být nebo ne... Víte o něčem takovém, že by se tam dávalo ještě něco jiného kromě gufera do bubnu? Přijde mi to divný...taky sem si říkal, , že by se třeba to gufero původní jakoby rozpadlo a zůstalo část gumy na tom náboji.... Fakt nevím mám ty zadní kola hodně jetý a vypadá, že na to ještě nikdo od výroby nešahal....

7.8.07, 16:44
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: zadní ložiska fel 1.6
Jura píše:
Ahojte.... měl bych jen takový dotázek.... ted budu na autě měnit brzd. válečky, čelisit atd... a říkal jsem si, že rovnou vyměním vazelínu v ložiskách a gufera (sou fakt jetý). Ale když jsem to měl jen tak rozdělané, tak tam bylo normálně to gufero jakoby v bubnu nabouchané, aby nešla ven ta vazelína no ale oproti mému dřívějšímu favoritu, jsem si všimnul, že je ještě na náboji jakoby gumový kroužek no a ten nevím, jestli tam má být nebo ne... Víte o něčem takovém, že by se tam dávalo ještě něco jiného kromě gufera do bubnu? Přijde mi to divný...taky sem si říkal, , že by se třeba to gufero původní jakoby rozpadlo a zůstalo část gumy na tom náboji.... Fakt nevím mám ty zadní kola hodně jetý a vypadá, že na to ještě nikdo od výroby nešahal....

Jsou dvě gufera jedno klasika že ho cvakneš do bubnu zároveň a druhý je takový jako s osazením že prostě kam dojede na to osazení tam zůstane.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.8.07, 17:47

Příspěvek 
Jakože se používají prostě zároveň teda dvě gufera? Vysvětli mi to prosím podrobněji to druhé gufero.... Moc to nechápu a neumím si to úplně představit. Dík

7.8.07, 17:50
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
Jakože se používají prostě zároveň teda dvě gufera? Vysvětli mi to prosím podrobněji to druhé gufero.... Moc to nechápu a neumím si to úplně představit. Dík

on ti to asi špatně napsal ložiska jsou dvě a gufero jedno, je akorát problém když měníš to zadní ložisko jí ho říznu rozbrusem a uvalím majzlem miloš

7.8.07, 19:59

Příspěvek 
Jsou dva typy gufer kapisto? To znamená že prostě podle toho jak se ve škodovce kdo vyspal buď dal do bubnu klasický dvoubřitý guvero který se naklepne do bubnu tak že je prostě zároveň s jeho hranou a pak je druhý gufero, je stejný jako to první jen se liší tím jako kdyby jsi na něj nalepil podložku která je o něco větší než to gufero tudíž to můžeš narazit jen po tu podložku a hloub do bubnu už ne, chápeš? Tudíž je možný že to co ti zůstalo na náboji je kus druhé varianty gufera. Rozumíš?

Pokud nechápeš tak prosím koukni na www.autokelly.cz najdi si Katalog a ceník - Škoda - Favorit, Forman 785 - 1,3i 135B - Podvozek - Ložiska a náboje - Zadní náprava, ve výběru klikni na XS115338542. Pokud klikneš na obrázek tak se zvětší, prohlídni si ho a pak ho zavři a koukni ve výběru na TI EK 73513, taky si to zvětš a tam uvidíš dvě ložiska a gufero, tak to je ta druhá varianta gufera, prostě jedno na sobě má takovej kroužek přes kterej jde narazit do díry jen po ten kroužek. Je možné že to co jsi našel je ten kroužek jinak nic jinýho na té hřídeli není.

7.8.07, 21:16

Příspěvek 
Ajóóó Tak tohle vím.... že sou tyhle dva typy gufer. Já myslel úplně na něco jinýho, že by to mohlo být a proto sem byl tak nechápavej. Jinak těžko říct, jestli je to ono.... Ale hlavně mi stačí, když mi řekneš, že tam prostě stačí dát jedno z těch gufer a stačí to. Abych potom nezjistil, že jsem tam zapoměl něco dát..... Díky

8.8.07, 06:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Ajóóó Tak tohle vím.... že sou tyhle dva typy gufer. Já myslel úplně na něco jinýho, že by to mohlo být a proto sem byl tak nechápavej. Jinak těžko říct, jestli je to ono.... Ale hlavně mi stačí, když mi řekneš, že tam prostě stačí dát jedno z těch gufer a stačí to. Abych potom nezjistil, že jsem tam zapoměl něco dát..... Díky

Nic jinýho tam není jen tohle gufero.

8.8.07, 09:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]