Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 22:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Favorit - těžké řízení 
Autor Zpráva
Příspěvek Favorit - těžké řízení
Jsem novým vlastníkem Favorita 94. Mám pocit že řízení jde nějak ztuha. Před tím jsem měl Ford Scorpio 86 a řízení šlo pěkně lehce i na místě, za jízdy ani nemluvě. Přitom Scorpio (2l) má daleko těžší motor. Předem díky za rady chlapi........

25.6.06, 16:10
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Jestli to třeba nebude tím, že ten Ford měl posilovač řízení...
Nebo sis snad myslel, že uřídíš fávo do zatáčky jednou rukou?

25.6.06, 18:03
Profil ICQ
Příspěvek 
Nejspíš to dělají kulový čepy na spojovačce.A nebo taky v horšim případě hřeben,kterej není buď namazaný a vyschlo mazivo díky popraskaným manžetám řízení a nebo z důvodu nabourání a hřeben je do hokejky.Fávo musí jít lehce ovládat.Trochu hůř za jízdy než-li servo moderních aut ale opravdu trochu.Mrkni nebo nech mrknout mechaniky na ty kuláky,koroze je nevyspytatelná.Dále to mohou být i ložiska tlumičů,ale-ty obvykle doprovází hluk v podobě zvuku přetáčení pružiny hluk v krátkých intrvalech,když točíš kolama do rejdu na místě.A nebo jak tady tvrdí Nepér.Jestli nejsi zhýčkaný a máš vůbec odhad,jak to řízení má správně jít.P.S.Strmý řízení děla podobný kouzla.Nekoupils to auto od nějakýho sportovně založenýho Škodovkáře???A co podhuštěný kola???Máš tam tlak těch 200kpa??to má taky moc velký vliv....Číhni...najdeš- najdete

25.6.06, 18:36

Příspěvek 
Nechci se hádat, ale plně souhlasím s Nepérem... ono řídit takovýho Scorpia, což byl pro Forda dost dlouhou dobu nej model a potom sednout na Fávo je dost podstatnej rozdíl...

25.6.06, 20:44
Hliník navždy.

Příspěvek 
Tak jako jestli se s rizenim dlouho nic nedelalo, nebylo by od veci se na to mrknout. Ale sem dalsi co se prida k Neperovi, asi ses vazne jen zvyklej na lehci rizeni. Zkus treba ridit jiny fa. Zlata 125L, ta posilovac nepotrebuje i dyz stoji muzes lehce otacet volantem :D :D :D

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

25.6.06, 21:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak jako já nevím, možno je to ještě mým mládím, které zdárně pokračuje, ale mně nepřijde nějak těžké ani otáčet Favorita na místě... chce to jenom ze začátku trochu víc síly, ale pak se to dá přeručkovat docela slušně si myslím. Ale když jsem línej, tak si pouštím spojku a je to v pohodě...

25.6.06, 21:55
Příspěvek 
Speciálně pro nepéra-Scorpio bylo, vlastně ještě je, bez posylovače. Asi jsem fakt zhýčkaný. Na to, že to auto má skoro dvě tuny, jde řídit opravdu lehce, i na místě. Ale to sem nepatří. Vypadá to že je v p..... jedno ložisko tlumiče. Vydává to zvuk, přesně jak píše patrik-hp. Je to bývalý služební vůz a pochybuji že se někdo staral o řízení a i jiné věci. Tlak v pneumatikách je v pořádku, nejsem zase taková lama :wink: . Jinak dík chlapi za rady, s úctou "šťastný" vlastník Favorita :D PS: za kolik pořídím přední a když tak i zadní tlumiče?

26.6.06, 16:45

Příspěvek 
Nevím, proč speciálně pro mě, napsal jsem jednu doměnku a ostatní se ke mě nějak přidali... :wink:
Každopádně jestli to jde nějak moc ztuha, tak bych to řízení zkontroloval, na místě s tím jednou rukou neotočíš, ale jakmile to trochu jede, neměl by to být problém.
Ale v ostřejší zatáčce to člověk jednou rukou neudrží...

26.6.06, 17:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Felcke ide riadenie fakt tuhsie nez by sa mi pacilo. Zavisi to aj od pneumatik. Ak mas sirisie nez normal, smola. Najmudrejsie je to porovnat s inou feliciou a ak je rozdiel citelny, namazat a skontrolovat vsetko co neper uviedol.

27.6.06, 12:31

Příspěvek 
neper nemyslel sem to zle

27.6.06, 15:21
Hliník navždy.

Příspěvek 
Zmensi si pls vobrazek svyho fa, at to nek**** stranku :wink: :wink: :wink:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

27.6.06, 21:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Sorry, netušil sem že to bude tak velký :shock:

28.6.06, 17:54
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]