Škoda Felicia - táhne na pravou stranu
Autor |
Zpráva |
Thoomass
|
Škoda Felicia - táhne na pravou stranu
Ahoj, mám takový menší problém, moje Felicia 1,3 (1996), poslední dobou, tak 3-4 dny zpátky pozoruju, že táhne doprava, když pustím volant. Při rovné jízdě ho musím držet natočený trošku doleva. Už jsem kontroloval nahuštění pneumatik a to bylo v pořádku. Minulý rok v říjnu jsem trefil v rychlosti asi 50 km/h obrubník, může to s tím souviset? Nevíte o jakou závadu by se mohlo jednat? A kolik by stála asi případná oprava?
|
23.6.10, 10:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Hiro
|
určo to bude něco s tím geometrie bude v pryči
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
23.6.10, 10:42 |
|
|
varok
|
Buď bude něco s geometrií, nebo to je náhoda a může být chycená pravá přední brzda. Není po jízdě horké pravé přední kolo? Pokud jste ale klepl obrudník, nejspíše vám utekla sbíhavost.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.6.10, 15:41 |
|
|
Thoomass
|
Právě jsem přišel z venku, byl jsem to zkoušet a dnes se mi to zdálo v pořádku. Fakt je, že mi teď došlo, že ten volant tam mám natočený malinko doleva už od doby co jsem to koupil(min. rok v červenci). Ten obrubník jsem trefil tehdy pravým předním kolem, ale přijde mi divné, že se mi to stalo před 9 měsíci a poznal bych to až teď, když auto opravdu používám hodně často. Ale zítra to určitě zkusím, jestli není náhodou horké přední kolo. S brzdou by snad nic být nemělo, při koupi mi dělali i technickou a tuto závadu odstranili(protože původně tam byla napsaná závada provozní brzda-nesouměrnost působení).
|
23.6.10, 16:28 |
|
|
Hiro
|
může být přidřený pístek v brzdě, jak píše varok. Koukni pod auto a sleduj jesi vypadá vše OK
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
23.6.10, 16:32 |
|
|
Capricorn
|
Thoomass: Na to že tam něco našli a odstranili nemůžeš spoléhat. Myslím tím hlavně způsob jakým závadu odstranili... většinou to je jen nějaký "hotfix" aby se zákazníkovi zavřela ústa, ale pořádně už to udělá málokdo. Takže bych se nedivil kdyby se stejný problém objevil znovu.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
23.6.10, 20:31 |
|
|
Ondras83
|
geoška tak 300 - 500
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.6.10, 20:45 |
|
|
Peter50kw
|
Zacal by som kontrolou tlaku v pneu a potom brzdy a ulozenie ramien. Zbiehavost to nerobi. A ak by to bolo narazom do obrubnika, tak sa to prejavi hned.
|
23.6.10, 21:37 |
|
|
Thoomass
|
Ahoj, tak vás znovu zdravím dopoledne jsem s autem byl venku a měl jsem pocit, že to skoro netáhne doprava. Nicméně o víkendu na to mrknu, podívám se pod auto, a pořádně proklepnu i pneumatiky. Teda pokud by s něma něco bylo, to by mě dost naštvalo, protože je mám skoro nové(koupené min. rok v červenci). Ještě mě napadlo, jestli to táhnutí do prava nemůže souviset se stavem silnic? Já kde jezdím, tak je to samá díra, a zvlášť teda po pravé straně, to musí hlavně pravé přední kolo dostávat hodně zabrat!
|
24.6.10, 11:52 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
S tím že pravá strana dostává kolikrát více ran než levá máš samozřejmě pravdu.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
24.6.10, 11:56 |
|
|
varok
|
Já jsem psal o brzdách, protože mi to taky párkrát dělalo. V servisu vidí přirezlý pístek. nalejí nebo nastříkají tam nějaký povolovač rzi, nebo WD a čekají. Až to povolí, poskládají zpátky a je opravené. Pokud s tím byly problémy po vašem zakoupení feldy, ani bych se nedivil. Může to být ale i něco jiného. já psal jen svůj názor. Je potřeba překontrolovat vše s tím související.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.6.10, 13:12 |
|
|
Thoomass
|
Ahoj, takže po nějaké době opět zdravím, příští týden jdu s Feldou na geometrii, takže uvidíme, co zjistí. Ale přišel jsem na další věc, auto tahá doprava až při vyšší ryvhlosti (když zařadím 4ku, takže od 50 km/h). Já jsem z toho už fakt jelen
|
2.7.10, 14:37 |
|
|
Ondras83
|
nafoukaný kola, rozchozený brzdy a geometrii v cajku a nemůže táhnout, jestli jsi něco z těhlech 3 věcí vynechal, tak to je asi jasný...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.7.10, 09:20 |
|
|
varok
|
Pokud bude geometrie a nahuštění pneumatik OK a brzdy taky, tak to nemá co táhnout doprava. Jedině, že by bylo přidřené pravé ložisko, ale to nevím, to musí napsat zkušení odborníci.
|
5.7.10, 07:43 |
|
|
erik_1
|
Ahojte...mam presne ten isty problem ako Thomass...
Kolesa nafukane rovnako, brzdy v poriadku (v servise menene hadicky precisteny valcek a pod.) geometria robena pred dvoma mesiacmi. Uz som na tej prednej prave strane vyskusal vsetky kola z auta...a stale ho taha do sancu
Dokonca som spozoroval ze niekedy to taha do prava ale fest poriadne...a inokedy slabsie,to je ale mozne pripisat stvu vozovky si myslim.
Loziska nehucia...
Auti ma nabehane 142t km, kolko take loziska vydrzia na fele?
No ale finta je v tom ze ked obujem na zimne plechace...auto ide rovno v pohode....
Tha mate este nejake napady?
Dik
_________________ Skoda Felicia 1.3 Lx 40kW @51kW (by Cimbu Autosport) r.v. 12/96
|
5.7.10, 09:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|