Existují tužší tlumiče na Favorita?
Autor |
Zpráva |
Bouney
|
Existují tužší tlumiče na Favorita?
Zdravím všechny,
někde tady ve fóru jsem četl, že snad tlumiče z Pick-Upu, nebo z Felicie 1,9 D jsou tužší, neboť jsou dimenzovány na větší zatížení vozu. Je to tak - a je to použitelné na Favorita? Přestože jsem instaloval rozpěrnou tyč a mírně zpevnil podvozek, naklánění se mi zdá stále zbytečně velké. Jinak se jízdní vlastnosti dost zlepšily, ale toto mi vadí. Nechci tam ale dávat nějaký HP podvozek apod., jen bych to chtěl alespoň trošku ztužit. Díky za reakce.
|
24.3.08, 12:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Existují tužší tlumiče na Favorita?
Bouney píše: Zdravím všechny,
někde tady ve fóru jsem četl, že snad tlumiče z Pick-Upu, nebo z Felicie 1,9 D jsou tužší, neboť jsou dimenzovány na větší zatížení vozu. Je to tak - a je to použitelné na Favorita? Přestože jsem instaloval rozpěrnou tyč a mírně zpevnil podvozek, naklánění se mi zdá stále zbytečně velké. Jinak se jízdní vlastnosti dost zlepšily, ale toto mi vadí. Nechci tam ale dávat nějaký HP podvozek apod., jen bych to chtěl alespoň trošku ztužit. Díky za reakce.
-ak vlacis v aute velky naklad skus toto http://www.elsagroup.sk/pages/pruziny.php ale s naklananim to nepomoze
-ak chces aby sa nenaklanalo auto este mozes dat napravu z felicie ktora ma stabilizator, ale pravdepodobne neprejdes STK
-ak chces lepsiu stabilitu, mensie naklananie, prejst STKckou, HP ta neminu
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.3.08, 12:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem dal na jedno fáčko péra z feldy jsou snad jen o milimetr na průměru a podvozek přituhl bylo to poznat miloš
|
24.3.08, 14:06 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: já jsem dal na jedno fáčko péra z feldy jsou snad jen o milimetr na průměru a podvozek přituhl bylo to poznat miloš
ale z ktorej? 1,6 / 1,9?
1,3 su take iste, pokial viem tak pruziny regulu len a len svetlu vysku, prituhnutie bude asi subjektivne (povedal odbornik z HP, nie ja )
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.3.08, 14:11 |
|
|
kwiko
|
Re: Existují tužší tlumiče na Favorita?
Nieco podobne sme riesili na http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=6419
Ja mam pruziny z filcky 1,3 (hrubsi drot oproti facku) a auto je logicky kusok vyssie. Zial s jazdnymi vlastnostami sa podelim snad zaciatkom leta
Ale logicky to bude tuhsie ako vo felicii a favorite.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
24.3.08, 17:59 |
|
|
DRYVER
|
Jeste se pridam - mozna to je jen muj subjektivni nazor, ale zda se mi ze obycejne feldy s motorem 1,3 jsou hodne meke - staci lehce zatlacit na kapotu a cele auto se zhoupne - to same kdyz do toho nekdo useda - cele auto se zhoupne a podle me o poznani vic nez favorit ?? Je na tom neco pravdy nebo se mi to vazne jen zda ?????
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
24.3.08, 19:36 |
|
|
Ondras83
|
DRYVER píše: Jeste se pridam - mozna to je jen muj subjektivni nazor, ale zda se mi ze obycejne feldy s motorem 1,3 jsou hodne meke - staci lehce zatlacit na kapotu a cele auto se zhoupne - to same kdyz do toho nekdo useda - cele auto se zhoupne a podle me o poznani vic nez favorit ?? Je na tom neco pravdy nebo se mi to vazne jen zda ?????
zdá...to auto může mit v prdeli tlumiče....já osobně sem nasadil na feldu péra z kombika a hodně se to zlepšilo (ale jen na zadek) no a dopředu budu dávat stabik (už je doma)....jinak péra na feldu sou trošku silnější, zkusil bych tlumiče z fildy, sou trošku nižší....jinak péra z kombika a stabik
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.3.08, 19:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: slovacek.milos píše: já jsem dal na jedno fáčko péra z feldy jsou snad jen o milimetr na průměru a podvozek přituhl bylo to poznat miloš ale z ktorej? 1,6 / 1,9? 1,3 su take iste, pokial viem tak pruziny regulu len a len svetlu vysku, prituhnutie bude asi subjektivne (povedal odbornik z HP, nie ja )
tak odborníkům nesmíš věřit ti toho nakecají hromady , si nagogluj autokelly.cz, ceník, škoda, přední náprava a výskyt produktu a zjistíš ze fe a fa nejsou záměnné a mají jiné objednávací číslo, já to měřil halabala a péro na 1.3 fe je minimálně o milimetřík tlusčí než fa , shodou odkolností jsem ty fe tlumiče dával na to fa před měsícem, se mi válely v regálu dva roky a tak jsem se jich zbavil, borec si je pochvaloval, miloš
|
25.3.08, 15:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: tak odborníkům nesmíš věřit ti toho nakecají hromady , si nagogluj autokelly.cz, ceník, škoda, přední náprava a výskyt produktu a zjistíš ze fe a fa nejsou záměnné a mají jiné objednávací číslo, já to měřil halabala a péro na 1.3 fe je minimálně o milimetřík tlusčí než fa , shodou odkolností jsem ty fe tlumiče dával na to fa před měsícem, se mi válely v regálu dva roky a tak jsem se jich zbavil, borec si je pochvaloval, miloš
ty jo...
fakt som myslel ze aj pruziny su rovnake, pokial viem tak aspon tlmice su zamenne minimalne. nie?
|
25.3.08, 16:39 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: slovacek.milos píše: tak odborníkům nesmíš věřit ti toho nakecají hromady , si nagogluj autokelly.cz, ceník, škoda, přední náprava a výskyt produktu a zjistíš ze fe a fa nejsou záměnné a mají jiné objednávací číslo, já to měřil halabala a péro na 1.3 fe je minimálně o milimetřík tlusčí než fa , shodou odkolností jsem ty fe tlumiče dával na to fa před měsícem, se mi válely v regálu dva roky a tak jsem se jich zbavil, borec si je pochvaloval, miloš ty jo... fakt som myslel ze aj pruziny su rovnake, pokial viem tak aspon tlmice su zamenne minimalne. nie?
záměnný sou ale ne stejný
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.3.08, 18:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: deekay píše: slovacek.milos píše: tak odborníkům nesmíš věřit ti toho nakecají hromady , si nagogluj autokelly.cz, ceník, škoda, přední náprava a výskyt produktu a zjistíš ze fe a fa nejsou záměnné a mají jiné objednávací číslo, já to měřil halabala a péro na 1.3 fe je minimálně o milimetřík tlusčí než fa , shodou odkolností jsem ty fe tlumiče dával na to fa před měsícem, se mi válely v regálu dva roky a tak jsem se jich zbavil, borec si je pochvaloval, miloš ty jo... fakt som myslel ze aj pruziny su rovnake, pokial viem tak aspon tlmice su zamenne minimalne. nie? záměnný sou ale ne stejný
tak tak miloš
|
25.3.08, 19:00 |
|
|
hany
|
jakýkoliv tlumič na feldu je tužší jak favoriťácké. ale tabulkově to je ve finále jen pár kilo
|
26.3.08, 14:50 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tuzsi tlumice existuji, napr. kayaba, kamarad je moc spokojeny,,,
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
26.3.08, 17:36 |
|
|
Neex
|
kachnis píše: tuzsi tlumice existuji, napr. kayaba, kamarad je moc spokojeny,,,
potvrzuju... já mám sice jen kapalinové Kayaby ale i tak jsou tužší než Ateso a přitom pořád komfortní...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
26.3.08, 17:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hany píše: jakýkoliv tlumič na feldu je tužší jak favoriťácké. ale tabulkově to je ve finále jen pár kilo
tak to tak bude jak píšeš, na fáčku z feldy jsem to namontil a majiteli se to velmi líbilo, ještě jsem si vzpoměl že není dobře tvrdost kombinovat jsem chtěl ušetřit a na I golfa jsem dal zadní tlumičei s péry ze starého fáčka, to auto přejelo hrb přesními koly nic a zadek tě doslovně nakopl do pr.... no hrůza děs nakonec jsem musel koupit origo tlumič miloš
|
26.3.08, 18:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|