Autor |
Zpráva |
Jura
|
A co se týče výrobce co říkáte na FEBI, MOOG nebo DELPHI? Nerad bych kupoval něco u čeho půjde prachovka za rok do kytek... Jinak je nějaký osvědčený způsob jak poznat, jestli je ten čep na výměnu?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
17.2.10, 16:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
když už tohle, tak moog, ale DAS sou nejlepší
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.2.10, 17:40 |
|
|
Jura
|
Když se tomu rozpadají prachovky? A to už sem slyšel od více různých lidí...
|
17.2.10, 18:32 |
|
|
Ondras83
|
Jura píše: Když se tomu rozpadají prachovky? A to už sem slyšel od více různých lidí...
sou originál...prachovku koupíš za 4kč nový a jeto...a já ho tam mám a jenom já sem na těch čepech najel 35 tis a to už tam byly oba a prachovky držej 2 roky
|
17.2.10, 21:01 |
|
|
Jura
|
Ještě jeden dotaz ohledně uložení tlumičů...někde se to tu probíralo, že ta vrchní guma de udělat bez demontáže tlumiče, ale taky tu někdo říkal, že de jen ta guma ale ložisko už ne...mám to už nastudovaný a ať koukám jak koukám do Etky a do knížky, tak přece když se to potom zvedne a jsem schopen vyndat gumu musí jít vyndat i ta miska pod tou gumou a potom i to ložisko ne? Když se to teda dostatščně zvedne... Nebo co teda brání aby šlo ven i to ložisko?
|
18.2.10, 19:22 |
|
|
Ondras83
|
musíš povolit matku nahoře abys sundal ložisko a to vylítne péro a zlomí ti ruce...jedině použít stahovák a i tak to je hrozná mrdanina tam v tom domku...dole to máš jeden šroub, nahoře 2, vycukneš ven a v klidu to všechno uděláš bezpečně ve svěráku a nazdar....
takovýhle vejmysly porád
|
18.2.10, 19:24 |
|
|
Jura
|
Aha...nojo sem vůl to mě netrklo, že je tam vlastně ta matka... Jako já ty tlumiče komplet mám dva roky starý akorát ta guma je na sračku a bouchá mi to tam. Jako určitě by bylo lepší to celý rozdělat, ale já mám takovej pech, že se dycky něco zkurví a pak mě to stojí dvakrát tolik... A další věc co sem se naučil, tak to co funguje na to nešahat. Jde mi jen o tu gumu to ložisko to by byl jen takový bonus pro jistotu jinak zbytečný to celý rozdělávat kvůli tomu... Díky
|
18.2.10, 19:37 |
|
|
Kristensen
|
čepy nejlépe měnit ihned když začínaj hrkat, protože nikdo nedokáže určit jak dlouho to vydrží a pokud to přeženeš tak to může vypadnout!!!!
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.2.10, 19:54 |
|
|
Jura
|
No ještě co mi říkal mechoš, že to drží stabík ještě trochu, tak snad to do léta nějak vydržím jezdím jen do práce a do školy po Brně takže žádná extra rychlost atd... v létě asi do chorvatska zase, tak to asi vyměním až se oteplí:)
|
18.2.10, 20:09 |
|
|
Ondras83
|
já sem jezdil s klepací pravou stranou rok, pak sem dal stabik a už to neklepe... ale teď zas začíná...volná spojovačka a čep už není taky novej
|
18.2.10, 20:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: když už tohle, tak moog, ale DAS sou nejlepší
já už psal že DAS odešly za 6OOO, taky nějaký čep prachovka TRV a za rok na prach
črepy vzhledem k ceně a snadní výměně bych zas tak moc neřešil miloš
|
19.2.10, 07:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ty čepy co mi odešly na řízení byly se znakem škoda jako origo řízení ne feldu někde jsem slyšel i četl že DAS je jediným výrobcem čepů a vyrábí je i se znakem škoda miloš
|
19.2.10, 07:55 |
|
|
p.s.
|
já dával na feldu MOOGY a sou tam 2 rokem bez problémů.
jinak sem to též skoušel měnit na autě a rychle mě to přešlo sundal sem rameno s obou stran to odbrousil-vrtání sem zavrhl jako zbytečně složitou operaci-čepy vyklep roztah rameno a šlo to vyměnit.
co se týče tlumičú budou muset ven pružiny stahnout stahovákem a pak to rozebírat jak tu již nekdo uved
|
19.2.10, 18:21 |
|
|
Jura
|
Jo kluci a co myslíte...když mám vůli v pravým (teda aspon říkali) mění se to v páru nebo je to zybtečný... Ale asi vzhledem že sou od výroby čili 13 let tak asi lepší voba ne?
|
21.2.10, 13:29 |
|
|
p.s.
|
já držim zásadu nešetřit a měnit vždy oba najednou
|
21.2.10, 13:44 |
|
|