Přední silentbloky na ramenech favo
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
vrchné uloženie tlmičov je ok
tam tie druhovýrobné gumové diely nestoja za veľa
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.4.10, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to vrchní ulložení í se dá zjisti pohledem do motoru ty misky jdou do středu auta a lezou ven, a pak na zvedák a pokud pohne s tlumičem škubem za péro je ta guma horní KO miloš
|
6.4.10, 06:48 |
|
|
varok
|
Já jsem měnil Miloši i to horní uložení předních tlumičů. Dal jsem nové gumy, ložiska, obě misky i ty malé i ty velké. Jedině že bych tam něco špatně poskládal. Ale po výměně to nedělalo až teď to začalo před pár dny. Vyměněné uložení mám asi 2 měsíce a to bouchání začalo asi před týdnem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.4.10, 19:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: Já jsem měnil Miloši i to horní uložení předních tlumičů. Dal jsem nové gumy, ložiska, obě misky i ty malé i ty velké. Jedině že bych tam něco špatně poskládal. Ale po výměně to nedělalo až teď to začalo před pár dny. Vyměněné uložení mám asi 2 měsíce a to bouchání začalo asi před týdnem.
když vyměníš všechno tak se zapomíná na výfuk, když má zarezlý nebo malý grafit, taky umí pěkně mlátit na to se zde zapomíná i táhla řazení klepnou a vržou,
jedno z řešení je dvousloupový zvedák a nahoře ten řidiš tomu dává nářez taky se bár co zjistit, těmto problémům předcházám i na STK ten můj borec to tam protřásá i nadzvedává, všechno i mírně vadné hned měním a vcelky tyto problémy nemám, co mi sem tam klepou tak hřeben řízení, miloš
|
10.4.10, 18:56 |
|
|
varok
|
Teď jsem si podle Michala sehnal nápravnici z feldy i se stabilizátorem. Trochu ji zrenovuji. Když ji budu dávat, tentokrát udělám vse poctivě, všechny šrouby, matky apod. dám nové. Pak uvidím co bude dále.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.4.10, 12:41 |
|
|
varok
|
Tak mi jeden chlápek poradil, jak ty přední silenty vytáhnout. Vzít trubku asi 40mm průměr, vzít dlouhý šroub asi 10mm. Ten protáhnout dírou v silentu a aby dosáhnul až za trubku. Na šroub dát podložku větších rozměrů, aby byla větší než trubka. Na šroub za silentem našroubovat matku a pomaličku utahovat matku na šroubu. Tím se silent vylisuje. Tedy asi jak radil Miloš, akorát mi to ten chlápek poradil polopaticky Jak nalisovat ale ten nový, abych ho nezničil? Tak samo, ale trubku udělat kratší a silentblok pomalu z jedné strany tahat do té trubky v ramenu?
|
8.5.10, 10:21 |
|
|
mira
|
ahoj chtel bych se zeptat ten šroub předního uložení se dotahuje pod zatížením to je že auto je na kolech a pak ho dotáhnu( popřípadě pod pod rameno dám kozu a spustím auto odhadem trochu dolů ) a nebo ho můžu dotáhnout na zvedlém autě
|
30.6.10, 20:49 |
|
|
michalkatka
|
zaťahovať až keď je auto na kolách, alebo aspoň heverom zdvihnúť rameno približne do pracovnej polohy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.7.10, 09:59 |
|
|
gokralik
|
Až si někdo další bude lámat hlavu s lisováním nových předních silentbloků.
Staré jsem vytáhl běžným stahovákem. Akorát jsem nožem upižlal tu gumu přes, aby šel snadněji ven.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
1.10.10, 16:33 |
|
|
gokralik
|
Jo a asi bych si měl udělat geometrii, když jsem vyměnil všechny čtyři silenty co? Se mi zdá, že mám trochu nakřivo volant.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
1.10.10, 19:46 |
|
|
Capricorn
|
gokralik píše: Až si někdo další bude lámat hlavu s lisováním nových předních silentbloků. ...
Já to dělal před cca rokem stejně... namazal jsem silentbloky jarem a šup zajely tam hezky. Jinak já geometrii byl zkontrolovat u známého v servisu a sedělo to ...asi jsem se trefil.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
1.10.10, 20:18 |
|
|
varok
|
Gokralík: Ty ramena už teda ale jsou. Když už jsi je měl venku, mohl si je vzít kartáčem a natřít nějakou srajdou. Já zkoušel lisovat přední silenty přes trubku od výfuku, podle Miloše. Udělal jsem si v práci takovou velkou podložku na soustruhu, aby šla osazením nasadit do té trubky a díra na 12 šroub. Starý vytlačit do té trubky a nový namazat a šup do ramena.
|
2.10.10, 18:35 |
|
|
gokralik
|
Ramena jsou téměř bez koroze. Jenom dost špinavá... Jsem si dneska všiml, že jsem ty objímky zadních silentů přišrouboval špatně, takže jsem to ještě musel dneska předělat... pak skočím na tu geometrii, páč jsem ji dneska měřil a mám sbíhavost asi 4mm.
|
2.10.10, 19:23 |
|
|
varok
|
Aha, na fotkách to vypadá jako zoxidované, nebo tak nějak.
|
3.10.10, 19:18 |
|
|
gokralik
|
To je bláto a prach. Jak nám tady dělali kanalizaci, tak tady půl roku byl místo asfaltu uválcovaný štěrk, na mytí auta jsem už rezignoval.
Jen pro představu, jak to vypadalo loni. Samozřejmě teď tam nějaké ty bublinky vylezly a pár oděrek taky přibylo, ale celoplošně to rezaté není.
|
3.10.10, 19:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|