Autor |
Zpráva |
CROWACK
|
Re: Kmitání volantu
Je vidět, že nevíš o čem mluvíš, zajeď s tím do servisu, udělají ti kalkulaci. Desky měnit nemusíš, kotouč bude zkroucenej, ale hlavně se musí odstranit příčina toho že to furt brzdí. A tu je napřed potřeba odhalit. A to musí někdo udělat, já bohužel křišťálovou kouli nemám. Měnit třmen není potřeba. Ještě mě napadlo co tady nepadlo, může to dělat i špatná hadice ke kolu, stářím se vevnitř rozpadne a pak funguje jako jednocestý ventil. Pozná se to tak, že zabrzdíš odbrzdíš, a potom povolíš odvzdušňovák a z něj vyšplíchne kapalina jakože pod tlakem (někdy je vidět i jak se vrátí pístek).
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
17.6.11, 18:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
medacek
|
chlape s tím souhlasím, že nevím co říkám. Takže sem včera byl u borca co dělá starší auta a: brždění je proto že se jak říkáš nevrací ty pístky a musí se vyměnit hadičky na obou kolech, na celém kole zevnitře byla vazelína protože je rpasklá manžeta,takže taky výměna na obou kolech,protože ta druhá není ještě prasklá ale popraskaná a to kmitání volnatu je protože je zadní uložení předních ramen dost špatné. Takže toto se vymění a mělo by to vše být ok. Říkal mi že je to práce na 1-2 hodinky
|
18.6.11, 07:00 |
|
|
yossarian
|
Zdravím, nechcem zakladať novú tému tak skúsim sem napísať. Na felde 1.3 rv98 som nahodil zimné gumy a divne sa mi húpe auto ,ked idem napr v kolóne pomaly, ked idem tak 100 tak to niekedy nepríjemne vibruje a trhá volantom asi 1cm tam a spať ale auto ide rovno, neťahá do boku. Tak som dal vyvážiť kolesá a to isté, vymenil som disk a to isté. Ked som dal naspäť letné nerobí to vôbec.Dokonca ked som len ľavé predné koleso vymenil za letné to išlo v poriadku. Ked som ale vymenil lavé zimné za pravé nič sa nezmenilo Disky vyzerajú rovno , na vyvažovačke. Je možné že gumy majú nejakú chybu ktorá to spôsobuje? Gumy vpredu mám matador omshkina mp57 asi 5 ročné, traktorový dezén, ešte je asi 6 mm.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 50kw, r.v.1998, Anzio Ultra SS 4x100 R14,pneu 175/60 R14 Yokohama,audio: Kenwood KDC-3052ug, Hertz DCX-690.4.
|
8.1.14, 12:57 |
|
|
gokralik
|
Může za to guma. Matador vyrábí šmejdy, které nejsou kulaté. Nasaď kolo na vyvažovačku, roztoč a podívej se, jak guma na disku chodí. Někdy se to ještě povede vyvážit, ale jindy je to na nic. S tímto mívají problém i některé protektory.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.1.14, 13:03 |
|
|
Peter50kw
|
Krivu gumu mozes vyvazit, ale vyrovnat sa neda. Verdikt je vyhodit.
|
8.1.14, 20:14 |
|
|
Milan Koukal
|
Tohle jsem řešil před měsícem úplně to samé, a nakonec to též byla guma, akorát značka Michelin
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
9.1.14, 12:10 |
|
|
|