Autor |
Zpráva |
varok
|
Zkoušel jsem to s tím přišlápnutím brzdového pedálu a klepe to i tak. Ty třmeny jsou sice volnější, ale asi ten zvuk způsobuje něco jiného a nevím co. Mám podezření na tlumiče. Asi to gumové uložení nahoře. Nebo už fakt nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.12.09, 18:33 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
varok
|
Tak nikdo nevíte? Nerozumí tady někdo favoritům? Dnes jsem to ještě kontroloval. Vše dotáhnuté, čepy řízení nové i kuláky. Všechny silentbloky na ramenech taky nové. Když prostě jedu, tak to trochu klepe když jedu pomaleji přes nerovnosti. Hlavně to ale klepe když se rozjíždím nebo přibrzdím. Nebo taky když jedu pomaleji a prudce přidám plyn. Vždycky to jednou klepne. Zdá se mi, že to jde spíše z pravé strany. Prosím prosím. Zkoušel jsem tlumiče u zvedlého auta a nevypadají volné.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.12.09, 19:55 |
|
michalkatka
|
varok píše: Tak nikdo nevíte? Nerozumí tady někdo favoritům? Dnes jsem to ještě kontroloval. Vše dotáhnuté, čepy řízení nové i kuláky. Všechny silentbloky na ramenech taky nové. Když prostě jedu, tak to trochu klepe když jedu pomaleji přes nerovnosti. Hlavně to ale klepe když se rozjíždím nebo přibrzdím. Nebo taky když jedu pomaleji a prudce přidám plyn. Vždycky to jednou klepne. Zdá se mi, že to jde spíše z pravé strany. Prosím prosím. Zkoušel jsem tlumiče u zvedlého auta a nevypadají volné.
my sa tomu rozumieme, ale takto ťažko...
ak to klepne niečo musí mať vôľu, to som už písal, ak to robí v zábere, mohol by to robiť aj kĺb, ak má príliš veľkú vôľu mohlo by to byť ono..
ak zdvihneš kolo a otáčaš s ním tak to tam neklepne
máš dobre dotiahnutý tlmič v objímke tehlice, už niekde sa toto riešilo ( neidentifikované klepanie ) ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.12.09, 20:00 |
|
Ondras83
|
utáhnout nápravnici, kola, tlumiče nahoře, prostříkat vrchní silent tlumičů nějakym sajrajtem, zkontrolovat nebo nejlíp vyměnit telefon dole, vůle na kloubech, dotažená poloosa, volný vodící čepy na třmenu, rameno, řízení.....nic víc tam není ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.12.09, 20:46 |
|
varok
|
Zkusím se podívat na na tu objímku, kde je dole upevněný tlumič. Při zdvihnutém autě jsem točit kolem nezkoušel. Řízení mám měněné asi před dvěma rokama, přímo v servisu. Ty držáky třmenu jsem měnil asi před rokem, staré měli hroznou vůli. Telefon mám nový, ale neměnil jsem ty podložky na té tyčce se závitem. Nápravnici mám novou, navíc včera jsem ji kontroloval, jestli je všechno dotáhnuté. Ale díval jsem se, že když škubu volantem na strany tak tam něco klepe. Mohlo by to být ono? Snad mi zase neodešlo řízení ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
|
31.12.09, 10:22 |
|
varok
|
Jo, když zvednu auto, zkusím kolem zatočit a když tam bude klepat, tak je v háji homokineťák? A který, vnitřní nebo vnější? Ten ale potom v zatáčce škube volantem, ne? Mě to ale nedělá.
|
31.12.09, 10:28 |
|
Ondras83
|
no...zaměřil bych se na to řízení
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
31.12.09, 11:56 |
|
varok
|
Tak děkuji, zase jedna šťastná zpráva. ![Sick :sick:](./images/smilies/icon_sick.gif) A je možné aby odešlo řízení za zhruba dva roky? Měnili mi ho v servisu komplet nové. Tyčky řízení, čepy řízení, prostě všechno. A kdyby tam něco odešlo, dalo by se tam něco opravit podomácku? Ty obrovské prachy se mi dávat za servis nechce.
|
31.12.09, 12:43 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud dali čínu tak to je možný určitě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.12.09, 12:59 |
|
michalkatka
|
varok píše: Tak děkuji, zase jedna šťastná zpráva. ![Sick :sick:](./images/smilies/icon_sick.gif) A je možné aby odešlo řízení za zhruba dva roky? Měnili mi ho v servisu komplet nové. Tyčky řízení, čepy řízení, prostě všechno. A kdyby tam něco odešlo, dalo by se tam něco opravit podomácku? Ty obrovské prachy se mi dávat za servis nechce.
zisti či máš vôľu ( na stojacom aute jemne hýb volantom a kola musia reagovať aj na 1mm pohyb volantu ) ak to nebude tak máš v pytli buď hrebeň, alebo vonkajšie čapy...
|
31.12.09, 15:01 |
|
varok
|
Nevím co to bylo za značku. Jen vím že ten servis je dost drahý i ta výměna byla dost drahá. Myslím že to stálo něco okolo 4200,- kč komplet. Řízení bylo napsané asi 2500,- kč a zbytek práce. Jestli mi zase odešlo to řízení, tak mě mrdne. Tentokrát bych ale koupil sám kvalitní, pokud to teda dnes ještě jde a vyměnil bych si ho sám. Už jsem ho měl skoro sundané když jsem měnil nápravnici, tak v tom problém nevidím. Zkusím tedy ještě překontrolovat ty tlumiče. Pokud budou OK, tak asi to řízení do prdele. ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) A nemohl by to tedy dělat některý silentblok motoru? Jako že by to klepal někde motor o kastli? Třeba ten u pumpy?
|
31.12.09, 15:01 |
|
michalkatka
|
ten silent na vodnom čerpadle sa pohľadom dá skontrolovať zo všetkých najjednoduchšie... guma nesmie byť potrhaná a celý silent nesmie byť pootočený, kde sa spája plech tej objímky čo drží v čerpadle musí byť zarovno prelisu na vrchu...
|
31.12.09, 15:13 |
|
varok
|
Jak jsi psal Michale o té vůli, tak jemnou má. Už po výměně šlo točit volantem nádherně lehce, ale bylo nové, že? Pak mi odešly ty čepy řízení a kuláky. Nápravnice už byla v hrozném stavu, tak jsem to vyměnil komplet, jak jsem psal výše. Těmi vnějšímy čepy myslíš čepy řízení, co jsou na tyčkách? Ty mám nové. Když jsem dnes zkoušel to s tím volantem, tak to má jemnou vůli a vždycky to na asi každou stranu klepne. To je ono? Asi mě v tom servisu ojebali, dali mi číňana a zaučtovali si asi origo, ne? Jinak si to neumím představit. ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
|
31.12.09, 18:45 |
|
michalkatka
|
varok píše: Jak jsi psal Michale o té vůli, tak jemnou má. Už po výměně šlo točit volantem nádherně lehce, ale bylo nové, že? Pak mi odešly ty čepy řízení a kuláky. Nápravnice už byla v hrozném stavu, tak jsem to vyměnil komplet, jak jsem psal výše. Těmi vnějšímy čepy myslíš čepy řízení, co jsou na tyčkách? Ty mám nové. Když jsem dnes zkoušel to s tím volantem, tak to má jemnou vůli a vždycky to na asi každou stranu klepne. To je ono? Asi mě v tom servisu ojebali, dali mi číňana a zaučtovali si asi origo, ne? Jinak si to neumím představit. ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
je možné že to je ono, teraz zisti či to klepe v hrebni, alebo v niektorom čape
servis v tom môže byť aj nevinne, možno berie originálne dilelce od nejkej prebalovacej firmy... ( na riadení musí byť znak slepice, inak to nieje origo )
|
1.1.10, 14:53 |
|
varok
|
Zítra jdu do práce, tak zkusím mrknout na to řízení. Pořád tě nechápu s těmi čepy. Vždyť jsem už 5krát psal, že mám čepy nové. Asi měsíc, plus mínus. A kdyby přece jenom byl v prdeli hřeben, dá se to doma vyměnit, nebo musím koupit celé nové řízení?
|
1.1.10, 17:26 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|