Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Vibrace Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Anonymous píše:
Tak jsem si konečně lehl pod auto. Kámoše napadla taková kravina, tak jsem sundal to vyvažovací závaží na poloose a přestalo to!!!

takto som to pôvodne chcel vyriešiť aj ja, ale vyriešila to výmena celej poloosi...
vonkajší homokyneťák bol pekne vymlátený...
ak niečo výrobca montoval zrejme to tam má byť.

6.6.06, 06:15
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Samo, dám novou poloosu, dělají to pravděpodobně vnitřní klouby. Ale šlo mi o lokalizaci závady. Myslím, že ji to závaží rozvibruje vůle, proto to potom klepe.

6.6.06, 09:46
Příspěvek 
2 Gerry: klouby se mění zásadně za nové, když použiješ něco starého, stojí to většinou za prd - osobní zkušenost na mém autě (Opel). Měnil jsem ji 3x, než mi jsme našli alespoň trochu solidní (koupil jsem ji na vraku a pak si vždycky přijel pro novou, protože v ní cvakalo...)

6.6.06, 09:52
Příspěvek vibrace předni napravy
nechtěl jsem do toho vrážet peníze.Potřeboval jsem zjistit závadu,potom bych zavadu odstranil novýma kloubama.Stalo mě to už dost kaček.Ale souhlasim s tebou,tím se nic nepokazí a máme jistotu.Take koupím nove klouby,abych měl tu jistotu,že jsou v pořádku a dál hledat přičinu která spusobuje vibrace p.napravy. Take táhne auto do prava.ahoj gery...

6.6.06, 19:00

Příspěvek 
Jen k tomu táhnutí? Když ty kola prohodíš netáhne zase doleva? Potom by byly špatně sjetý gumy.

6.6.06, 19:37
Příspěvek vibrace předni napravy
To jsem take dělal,že jsem tam měl kola z VW (zimni pneu) i original Felicie kola,pneu letni.Nini tam mám elekrony VW, 195-50-15.,a dělá to stale stejně to samé.Ano.Na kolech hodně záleží,ale já jsem je ze seznamu příčin vibrace vyškrt,podle mé skušenosti a teorie.Možná se pletu,ale něco ,nebo to ,to musi dělat.Niní ,mám v plánu zahájit Plan.klouby,osi,poloosi.Gery...

6.6.06, 21:00

Příspěvek Re: vibrace předni napravy
gery píše:
To jsem take dělal,že jsem tam měl kola z VW (zimni pneu) i original Felicie kola,pneu letni.Nini tam mám elekrony VW, 195-50-15.,a dělá to stale stejně to samé.Ano.Na kolech hodně záleží,ale já jsem je ze seznamu příčin vibrace vyškrt,podle mé skušenosti a teorie.Možná se pletu,ale něco ,nebo to ,to musi dělat.Niní ,mám v plánu zahájit Plan.klouby,osi,poloosi.Gery...

mne sa stalo že som mal naopak obutú jednu zimnú gumu na disku a keď bol v predu tak mi to tiež ťahalo do strany, takže pozor, niektoré pneu majú určený smer otáčania...

7.6.06, 07:09
Příspěvek 
Ano,směr otáčeni je označen šipkou na straně pneumatiky.Prohazoval jsem i kola ze předu do zádu a na opak,i křižem.Kola mi to nedělají.Podle mě. Gery....

7.6.06, 20:56

Příspěvek 
ak sa tie vibrácie stratili po demontáži dynamického závažia, sú tam iba tri možnosti, vnútorný kĺb, poloos, alebo vonkajší kĺb na dlhej poloosi.

8.6.06, 21:50

Příspěvek 
mam felicii a po vymene prednich tlumicu se mi klepe volant kolem90 kmkola mam vyvazene homokynetak vymeneny tak fakt nevim A jeste mi auto kolem 100 km strasne huci a kolem rychlosti 120 se zda ze ani rychleji asi nepojede

25.8.06, 17:37
Mistr mechanik

Příspěvek 
chyba je v polosách dělají to klouby u převodovky, když přidáš třepe ubereš nebo vyřadíš netřepe, máš je vymlácené nebo rozpadlé při neodborné demontáži vypadne jedno jehličkové ložisko, ale to třepe už od 60 tak to máě vychozené, vlez dospodu chytni kloub u převodovky oproti poloose a zkus vůli, na vrakecu 1000-1600 repasované 2-2500 čína se dá pořídít za 1150, na vrakecu si dej pozor musí být bez vůle čau miloš

12.9.06, 18:08

Příspěvek 
klouby u prevodovky mi kontrolovali jsou dobre loziska i cepy taky. Me se klepe volant porad i kdyz vyradim rychlost a jedu vic nez 90 km.

13.9.06, 08:48
Mistr mechanik

Příspěvek 
co tam máš za pneumatiky, můžeš je mít oválné nebo jinak rozjeté, na to nepřijdou ani při vyvažování, pokud nesledují běhoun, disky křivé, oválné, nejezdíš na ryby zablácené disky, tlumiče jaká značka, znám tlumiče do prahy a zpět a kovosrot, to byly třeba tlumící jdnotka čína, já na to spravidla dojdu tak, že zvednu jedno přední kolo a roztáčím až na 140 km na pětku, to kolo se ti točí jak při rychlosti 280 km a sleduji kolo zpředu pod autem a z boku a vždy na něco přijdu, napřed zvedám karoserii a to samé udělám a zvednu to v raměni, taky sleduj poloosy zda nejsou kříve a ten tlumič kmitů na L polose zda není vymlácený trochu si stím pohrej mnoho štěstí miloš

13.9.06, 12:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
jo ten tlumič kmitů je na pravé poloose na té delší bral jsem to když na to hledíš zepředu aby tě to nedomátlo miloš

13.9.06, 12:37

Příspěvek 
Mne to klepe pri rozbiehani ako kedy, ked pustim plyn prestane, niekedy dolu kopcom ked brzdim motorom, a potom pri rychlosti od 85 do 100 asi. Vsetky capy nove, kola vyvazene, v zakrute to nelupe v kolech. Robilo to len obcas, ale teraz uz stale a hlasnejsie. Co to moze byt? Silentbloky su ok. Klby bez poskodenia manzety, v zakrutach bez pazvukov. Neviem to nijako zistit..... Nejake napady?

742.120L 4x bejvalky

14.9.06, 07:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další