Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Jj...skočím pro novou manžetu. Ale jestli ji seženu to nevím. Já jsem to podělal když jsem auto vyvařoval. Bylo na kolébce a musel jsem sundat tlumič, těhlice tudíš jakoby spadla do podběhu a manžeta čepu se prostě přetočila do nepřirozené polohy, do jaké se při jízdě nikdy nedostane. Už tehdy šlo vidět, že je natržená...měl jsem to vyměnit hned...Teď se mi v té zimě nechce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.3.10, 20:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Dnes jsem byl v jiném servisu. Chlapíci se trápily kolem hodiny. Všechno důkladně překontrolovali, našli jen lehčí závady. Myslím že levý třmen je prý už volný, tak mám dát abnormál vodící čepy, popř. vyměnit. Teče mi olej kolem toho táhla řazení. To gufero jsem ale nedávno měnil, tak nevím proč tam teče. Jeden z homokineťáků je chycený, ale prý ještě nějakou dobu vydrží. Poslali mě na STK, ať mi to zkusí protřást na těch válcích. A víte co mi to tam klepe?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.3.10, 18:33 |
|
|
michalkatka
|
ono to môže klapeť aj ten volný strmeň, hlavne ak máš slabšie tie pružinky na platničkách, ale to by sa nemalo prenášať do podlahy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.3.10, 19:05 |
|
|
varok
|
Ten chlápek na STK mi s tím různě házel na těch válcích a zjistil že je buď v prdeli pravý přední silentblok na remeni, ale spíše prý je už vymlácená díra v nápravnici. To by mě jeblo. Zkusím vyndat rameno a zkusím tu díru v nápravnici. Jestli bude vymlácená tak si to hodím. Už jsem ji jednou měnil, protože ta stará byla prorezlá durch. Koupil jsem trošku zachovalejší, natřel a vyměnil. jestli bude vážně v prdeli ta nápravnice, naseru se a koupím novou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.3.10, 19:06 |
|
|
michalkatka
|
aká diera v nápravnici
|
17.3.10, 19:11 |
|
|
varok
|
Ta v tom pechovém kastlíku na nápravnici, kde je přišroubovaný přední silentblok ramena. Dělá to pravá strana, levá je dobrá. Byl jsem s ním v jámě a ukazoval mi to. Když hýbal s koly na těch válcích do stran, tak úplně lítal ten šroub, kterým je přišroubovaný ten přední silentblok pravého ramena. Takový ten válec v předu na ramenu. Říkal, že to bude spíše vymlácená díra, že chodí tewn celý šroub v díře a ne rameno na šroubu. Prý to mám opravit a kdyby to ještě klepalo, tak mám přijed znovu, a že zjistí co dalšího tam klepe. Jinak prý vypadá vše docela zdravě. JAK BY NE, KDYŽ JE VŠE POVYMĚŇOVANÉ, ŽE? Jsem nasraný, že jsem koupil nápravnici a je asi v dupě. Dá se koupit ještě vůbec nová nápravnice? A kolik asi stojí? Koukal jsem po netu na různé obchody, ale nic jsem nenašel, tak nevím. Nebo nevím, jak se nenachytat, kdybych kupoval zase starší.
|
17.3.10, 20:06 |
|
|
gokralik
|
Tady ji máš...ale nejlevnější to teda není. Zvlášť po tom, cos povyměňoval všechny díly.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.3.10, 21:41 |
|
|
varok
|
Já jsem to všechno měnil, protože nápravnice byla prorezlá a na ramenech kuláky a zadní silenty v dupě. Proto jsem koupil nápravnici v lepším stavu a ramena nové. Jsou to ty levné asi od žlutých. Ty díry v nápravnici jsem nekontroloval, já blbec.
|
18.3.10, 05:58 |
|
|
michalkatka
|
sa mi nechce veriť že by sa tá diera sama vyvachtlala, musel byť voľný šroub, v silente je kovový valček ktorý ja napevno stiahne šroubom k nápravnici, na tom je navulkanizovaná guma ktorá je vlisovaná v ramene, že by bol problém tam počujem prvý krát. samozrejme tam má byť pevnostný šroub, a pri montáži sa má napevno zatiahnuť až keď auto stojí na kolách ( keď je silent v pracovnej polohe )
inak dobré nápravnice mám teraz 2ks, keby si si ju vedel dopraviť tak by sme sa nejako dohodli, obe sú to 94, tie sú trochu poctivejšie a tie "diery" majú ok...
|
18.3.10, 08:41 |
|
|
varok
|
Tak vážně jsou ty díry na pravé straně vymlácené. Už musely být, když jsem ji koupil. Já jsem měl origo šrouby a dorvané. Jsem to před montáží nezkontroloval, já blbec. A z feldy bez stabiku je asi jinačí, že?
|
19.3.10, 07:40 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Tak vážně jsou ty díry na pravé straně vymlácené. Už musely být, když jsem ji koupil. Já jsem měl origo šrouby a dorvané. Jsem to před montáží nezkontroloval, já blbec. A z feldy bez stabiku je asi jinačí, že?
čo myslíš, ramená, alebo nápravnicu...
mám aj nápravnicu Bentler, do Fačka ide po úprave, ramená majú montážne rozmery Felda a Favo rovnaké.
|
19.3.10, 09:37 |
|
|
varok
|
Myslel jsem ramena i nápravnici. Se stabíkem jsou jinačí, četl jsem si tvůj článek Michale. Nevěděl jsem ale, jestli jsou bez stabíku stejné jako fáčko.
|
19.3.10, 10:27 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Myslel jsem ramena i nápravnici. Se stabíkem jsou jinačí, četl jsem si tvůj článek Michale. Nevěděl jsem ale, jestli jsou bez stabíku stejné jako fáčko.
ramená Felda bez stabíku a Favo sú rovnaké, majú iba iný zadný silent.
|
19.3.10, 15:28 |
|
|
varok
|
Dnes jsem po šichtě vyměnil tu volantovou tyč a světe div se, ono to přestalo. Je to vůbec možné? Myslím jako ten zvuk volného řízení nebo nápravy. Teď mi na nerovnostech jen něco jemně lupe u pravé strany. To bude asi ten silent. Díra je vymlácená, ale né zase tolik, aby to dělalo takový kravál. Zhruba o 1mm, to je sice dost, ale ne zase tolik, ne? Teď to raději nechám tak, ale pořád mě láká ta přední náprava z feldy se stabíkem. Jenže mám nové ramena, nové kuláky, tak mi je líto je vyhodit. Ale budu o tom stabíku přemýšlet.
Michale: Prosím tě, jak máš ten článek, zadní stabík jde na novší fáčka dát bez úprav? Mám r.v. 6/94 a ten plech jak tam píšeš mám na zadní nápravě. Takže by tam šel dát?
Naposledy upravil varok dne 19.3.10, 19:52, celkově upraveno 1
|
19.3.10, 19:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
maximálně vyvrtáš dvě díry
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.3.10, 19:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|