Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
Podložky pod kola....
kluci, co když dám dopředu 10mm podložky a dozadu 15mm???...nebo dopředu 5mm a dozadu 10mm....prostě vzadu to bude vždycky o 5mm širší....bude se to pak dát udržet na silnici ??...neudělám z toho 4stopý vozidlo ???...už mě to přestalo bavit ta užovka.....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.5.08, 20:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já tak jezdím na pikapu mám vepředu kola z feldy a vzadu dojíždím zimáky z pikapa drží to dobře /briliantis,polaris/ aůe uačalo to vzadu strašně huče po jízdě kuřim a zpět guma ale spíš ložisko zatím neřeším radio to pořeší miloš
|
21.5.08, 20:26 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: já tak jezdím na pikapu mám vepředu kola z feldy a vzadu dojíždím zimáky z pikapa drží to dobře /briliantis,polaris/ aůe uačalo to vzadu strašně huče po jízdě kuřim a zpět guma ale spíš ložisko zatím neřeším radio to pořeší miloš
jo...ale prostě filda je dělaná tak, že je vzadu užší než vepředu, no a fotřik mi řikal, že když dám podložky jen dozadu, že si tim zkurvim geometrii a že se to nebude dát udržet na silnici a když projedu sračkama, nepojedou zadní kola v kolejích předních ale kousek vedle, tak se ptám, všimnul sem si, že třeba starý Mondeo je taky vzadu širší než vepředu a Berlingo to samý.....taky mi fotřik řikal, že Moskvič se hrozně špatně řídil, protože byl vzadu moc úzkej....tak když chci podložky, tak jestli všude stejný, nebo ten zadek bude moct bejt na každý straně o 5mm širší (aby mi kola nezapadali tak do podběhů jako teĎ...s předkem sem spokojenej, ale zadek hrůza, no a když dám předek zadek 15mm tak zadek bude OK a předek aby nebyl zase hodně mimo blatník )...nevim proto se ptám
|
21.5.08, 20:33 |
|
|
MATTESS
|
většina aut má vzadu užší rozchod než v předu. Když dáš podložky jen dozadu, bude se to chovat divně, hlavně na mokru to bude blbě zatáčet
edit: opps, tak většina už asi ne, ale polovina asi:-) Ale škodovka má vzadu užší
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
21.5.08, 20:38 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
roomster je taky vzadu širší... jenže to je jedno s druhým, nastavení podvozku není jen o šíři, ale když změníš rozchod, logicky to bude chtít změnit i něco dalšího, třeba úhel kývání nebo co jo vím, to by ti řekl nějakej závodník, konstruktér možná, já ne, ale vždycky platí, že co fabrika udělá, to má vyzkoušený, otestovaný, a kdyby to mohla snadno udělat jinak pro zlepšení, udělala by to, aby měla na konkurenci navrch.
|
21.5.08, 21:00 |
|
|
Ondras83
|
já prostě chci udělat to auto trošku širší a aby nebyly ty kola tak zapadlý v poběhách...takže předek zadek stejná šířka ???...
|
21.5.08, 21:02 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak to zkus... hezký by to bylo, nebo dej širší kola, když se bratrnacovi vešly 195, vejdou se i tobě (15)
|
21.5.08, 21:06 |
|
|
Kristensen
|
Já měl na škodovce převařené disky o 3cm každé kolo a měl jsem to jen vzadu, bylo o hodně jednodušší to dostat do smyku ale zase mě to přišlo že když to bylo ve smyku tak to ale bylo kontrolovatelnější než před tím, a jinak pokud člověk nechtěl smyk tak aby se to samo trhlo tak jsi musel jít opravdu za fyzikální zákony, ale když jsi chtěl tak stačilo třeba jen podřadit bez meziplynu nebu prudce ubrat a přidat na mokru v zatáčce a jel jsi krásně bokem ale fakt hodně kontrolovaně, co ale bude dělat předokolka to nevim a netroufnu si říct, chtělo by to nějak vyzkoušet.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.5.08, 21:06 |
|
|
MATTESS
|
Vít píše: roomster je taky vzadu širší... jenže to je jedno s druhým, nastavení podvozku není jen o šíři, ale když změníš rozchod, logicky to bude chtít změnit i něco dalšího, třeba úhel kývání nebo co jo vím, to by ti řekl nějakej závodník, konstruktér možná, já ne, ale vždycky platí, že co fabrika udělá, to má vyzkoušený, otestovaný, a kdyby to mohla snadno udělat jinak pro zlepšení, udělala by to, aby měla na konkurenci navrch.
jj, o roomstru vím. Jeto jak píšeš, celkové nastavení podvozku atd atd. je to alchymie.
|
21.5.08, 21:14 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a jel jsi s roomsterem (s nějakým rozumným motorem teda ? ) je to perfektní motorkára, jde sice třeba po třech, ale drží stopu opravdu dlouho
|
21.5.08, 21:20 |
|
|
MATTESS
|
ještě ne Kamarád od Škodovky mi říkal, jak to sedí. Prý má zadní nápravu z Okti (přední Fabia), proto má vzadu širší rozchod. Snad za 4 roky si ho koupím
|
21.5.08, 21:23 |
|
|
Ondras83
|
no vyzkoušet....soustruh by byl u dědy, ale dural chybí....já asi zkusim jen nějaký podložky, dám to tam na heveru a uvdim jak to vypadá....pak se rozhodnu, nebo má někdo nějakej jinej nápad jak vytáhnout kolo o 1 cm ven abych viděl jak to vypadá ???...jezdit s tim nebudu, zkusim to na sloupáku
|
21.5.08, 21:27 |
|
|
Kristensen
|
Tak jsem se ptal u mých druhých pokrevních bratrů (r19club) a zatím se ozval jeden že to má a ještě jeho kámoš, maj vzadu 2cm na každém kole a vpředu nic a vypadát to dobře a sedí to taky dobře.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.5.08, 21:54 |
|
|
MATTESS
|
MATTESS píše: Když dáš podložky jen dozadu, bude se to chovat divně, hlavně na mokru to bude blbě zatáčet
to bylo u Š120, u předohrabu to bude jinak, tam asi tyto problémy nebudou (jak popisuje Kristensen)
|
22.5.08, 05:56 |
|
|
Ondras83
|
tak vám teda nevim...
|
22.5.08, 13:04 |
|