|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Cvakání v náboji kola - Felicia
Autor |
Zpráva |
cyz
|
Cvakání v náboji kola - Felicia
Na kámošově Felicii se v zatáčce pod plynem ozývá cvakání (ale jenom při určitém úhlu zhruba v 1/3 rejdu). Původně jsem si myslel že to bude kloub, ale při projíždce jsem zjistil že to jenom cvaká, ve volantu to poznat není a má to i jiný zvuk než když je špatný kloub. Co dál by to mohlo být? Ložisko?
|
23.5.08, 15:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Kloub Jestli když do té zatáčky zrychluješ a cvakání taky zrychluje tak asi opravdu ten kloub, z volantem ti to nehne to by musel být uplně KO tohle vypadá na vydřenou jednu kuličku.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.5.08, 15:29 |
|
|
cyz
|
Tak tohle potom zjistím jedině tak že ten kloub vytáhnu a zkusím jak chodí nebo dám nový zkoušel jsem co to dělá na autě a je bez vůle.....asi ho s tím pošlu do servisu, kloub mu měnit nebudu, na to bych se mohl vy***
|
23.5.08, 15:33 |
|
|
Kristensen
|
Proč? to je dobrá práce, jedině ho sundat, vymejt a uvidíš jestli nebude nějaká kulička domlácená
|
23.5.08, 15:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nevím zda to pomůže, ale když mi na Fávu klepal v zatáčce homokineťák, stačilo vyměnit prasklou manžetu a pořádně promazat novým tukem.
|
23.5.08, 15:48 |
|
|
cyz
|
Manžeta je dobrá, tu jsem kontroloval. Práce je to blbá v tom že nejsem vybavený na tyhle věci, i zvednutí auta je pro mě dost problém, musím vystačit s fávo heverem, malou hydraulickou panenkou a pár cihlama nebo nějaké trámky....o nářadí ani nemluvě. Mám akorát zákaldní vybavení na elektriku, akorát mám smůlu že na starých autech se elektrika nijak nekazí, resp. kazí ale nikdo to neřeší protože menší porucha elektriky tady neznamená velký problém.
|
23.5.08, 16:46 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Ty klouby jsou věčný problém... ale ptám se zkušených: může cvakat v kloubu, i když jedu jenom bez rychlosti na neutrál a zatáčím? Nebo je to nějaký čep?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
25.5.08, 21:05 |
|
|
patrik-hp
|
hans píše: Ty klouby jsou věčný problém... ale ptám se zkušených: může cvakat v kloubu, i když jedu jenom bez rychlosti na neutrál a zatáčím? Nebo je to nějaký čep?
Je to něco co uvádí rotace,čep je stabilní část v vozidla, ten se ozve pouze při překonání nerovnosti,zrovna tak tlumič a jiné podivnosti konstrukční...Cvakat může i bordel v pneumatice....všecko je možný....Ale ložisko cvaká to je jisté,teď je otázka zda-li ložisko nebo kloub nebo jiná nesrozumitelnost .....Enyky benyky kliky bé,abr,fábr,domine,elce pelce do pekelce,ten musí jít z kola ven
|
25.5.08, 21:12 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Jo a křupe v tom někde jenom když je sucho, jakmile zaprší, neozve se to celý den. Vždycky při rozjezdu a mírným rejdu, nebo i při jízdě bez kvaltu a zatáčení...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
25.5.08, 21:25 |
|
|
Kristensen
|
patrik-hp píše: hans píše: Ty klouby jsou věčný problém... ale ptám se zkušených: může cvakat v kloubu, i když jedu jenom bez rychlosti na neutrál a zatáčím? Nebo je to nějaký čep? Je to něco co uvádí rotace,čep je stabilní část v vozidla, ten se ozve pouze při překonání nerovnosti,zrovna tak tlumič a jiné podivnosti konstrukční...Cvakat může i bordel v pneumatice....všecko je možný....Ale ložisko cvaká to je jisté,teď je otázka zda-li ložisko nebo kloub nebo jiná nesrozumitelnost .....Enyky benyky kliky bé,abr,fábr,domine,elce pelce do pekelce,ten musí jít z kola ven
Ložisko hučí, kloub křupe - cvaká
|
26.5.08, 08:27 |
|
|
Luke
|
Kristensen píše: patrik-hp píše: hans píše: Ty klouby jsou věčný problém... ale ptám se zkušených: může cvakat v kloubu, i když jedu jenom bez rychlosti na neutrál a zatáčím? Nebo je to nějaký čep? Je to něco co uvádí rotace,čep je stabilní část v vozidla, ten se ozve pouze při překonání nerovnosti,zrovna tak tlumič a jiné podivnosti konstrukční...Cvakat může i bordel v pneumatice....všecko je možný....Ale ložisko cvaká to je jisté,teď je otázka zda-li ložisko nebo kloub nebo jiná nesrozumitelnost .....Enyky benyky kliky bé,abr,fábr,domine,elce pelce do pekelce,ten musí jít z kola ven Ložisko hučí, kloub křupe - cvaká
Nevím jak to má Fáčko, ale tipnul bych to na axiální ložisko tlumiče - zrezlé. Na mém R21 bylo uplně jakoby svařené, otáčela se jen pružina na misce a ktomu ještě trochu povyskočila do strany a dřela o karoserii , i když posilovači to nevadilo ...
_________________ Renault 21, 2.2 GTX, phase 2, LPG, 8l/100km (LPG)
----
Zháňka Toyoty Supry MKIII Turbo Targa; r.v. 1991 ; 3000 ccm ; swap engine z MK4 - 235 kW
|
8.7.08, 10:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|