|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
ArF
|
 Favorit čepy řízení
Zdravim, chtel bych se zeptat, co tak stoji nove cepy rizeni na Favorita 91? Je vymena tezka v domacich podminkach? Co je dobre vse vymenit? Jeste posledni dotaz, je vubec zavada v cepech? Pri zataceni docela citelna vule, pri hrbolech si auto poskakuje jak chce doleva, doprava (ne moc, trochu, ale je to znat). Diky za rady.
_________________ -=ArF=-
|
| 20.6.06, 22:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
2R Praze má tyto ceny :
Čep ramene - originál/dovoz 175,- / 99,-
Čep řízení - originál/dovoz 158,- / 99,-
Ale jak jsem ti psal, je třeba se rozmyslet, jestli nevyjde líp celý rameno, to záleží na stavu silentbloků, taky je dobrý znát příčinu problému a bezhlavě nevyměňovat co se dá...
Tohle už jsi určitě četl:
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=522
Vypreparovat čep z ramene je celkem pakárna, nýty mají průměr 8mm, takže je třeba to projet co nejpřesněji skrz a zbytek nýtu nějak vyšťourat. Když jen odsekneš, nebo ubrousíš tu část nýtu, co přečuhuje ven, zbytek nýtu se vytáhnout nedá (což jsem si původně naivně myslel).
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 20.6.06, 23:11 |
|
 |
|
ArF
|
diky, vidim to na vymenu celych ramen, pac jak jsem na to koukal, tak jedno vypada jak tukly o sutr a silentbloky jsou ko, takze spis je vymenim cely at je zas nacvhvili klid
|
| 21.6.06, 11:55 |
|
 |
|
Nepér
|
Měníš čepy řízení, nebo ramen?
Jinak na vyndavání čepů řízení z těhlic jsem vyzkoušel celkem dobrou metodu:
zvedneš to, sundáš kolo, vyndáš závlačku, odšroubuješ matku, pod čep si postavíš komínek z cihel, spustíš auto dolu tak, že se ten šroub z čepu opře o cihly, párkrát do toho zezhora praštíš a je to venku, když nebylo, ohřál jsem to horkovzdušnou pistolí, bum a šlo to...
|
| 21.6.06, 12:34 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Nepér píše: Měníš čepy řízení, nebo ramen? Jinak na vyndavání čepů řízení z těhlic jsem vyzkoušel celkem dobrou metodu: zvedneš to, sundáš kolo, vyndáš závlačku, odšroubuješ matku, pod čep si postavíš komínek z cihel, spustíš auto dolu tak, že se ten šroub z čepu opře o cihly, párkrát do toho zezhora praštíš a je to venku, když nebylo, ohřál jsem to horkovzdušnou pistolí, bum a šlo to... Aj tak sa da, spravne sa to robi stahovakom. Ak ho nemas, doporucujem to radsej dat urobit niekomu, kto ti pri tom nezmasakruje pol auta! Stahovak by sa mal dat kupit tam kde kupis ramena (nemal by stat ovela viac ako jeden cap). Pasuje aj zo starsich zigulakov (lada). Zo starsich skodoviek nevyhovuje - mali mensi gulak.
Napriklad cennik na www.askof.sk najdes
D/STAHOVAK GULOVEHO CAPU FAV S227 710150050 384.81 457.92 ks
|
| 21.6.06, 13:18 |
|
 |
|
ArF
|
Nepér píše: Měníš čepy řízení, nebo ramen? Jinak na vyndavání čepů řízení z těhlic jsem vyzkoušel celkem dobrou metodu: zvedneš to, sundáš kolo, vyndáš závlačku, odšroubuješ matku, pod čep si postavíš komínek z cihel, spustíš auto dolu tak, že se ten šroub z čepu opře o cihly, párkrát do toho zezhora praštíš a je to venku, když nebylo, ohřál jsem to horkovzdušnou pistolí, bum a šlo to...
Myslel jsem cepy rizeni, s tema cihlama dobrej napad, zkusim to a uvidim
|
| 21.6.06, 13:32 |
|
 |
|
Nepér
|
Jasně, správně se to dělá stahovákem, ale čepy se mění tak jednou za život auta, takže mi přišlo zbytečný si ho pořizovat, když to jde poměrně bez obtíží i bez něj...
|
| 21.6.06, 17:19 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Nepér píše: Jasně, správně se to dělá stahovákem, ale čepy se mění tak jednou za život auta, takže mi přišlo zbytečný si ho pořizovat, když to jde poměrně bez obtíží i bez něj... Ono potom si kup sekeru, velke kladivo, hasak a nepotrebujes ziadne naradie. Problem je, ze rany kladivom do capu sa prenasaju do riadenia, na este dobre diely, ktore nepotrebujes menit takze ked tu opravu robis raz za zivot, daj to radsej urobit dakomu, kto ti neznici auto, lebo ma potrebne naradie. Stahovak nemusis nevyhnutne kupovat. By si sa divil, kolko ludi tie veci ma a im lezia nepouzivane v garazi.

Naposledy upravil Peter50kw dne 22.6.06, 20:11, celkově upraveno 2
|
| 21.6.06, 21:26 |
|
 |
|
Nepér
|
Já už to mám úspěšně za sebou, ale tuhleten Arf to bude dělat...
Když odšroubuješ čep od řízení, tak se mu nemůže nic stát, když navíc odpojíš i rameno, dolu se to taky nepřenese a axiální ložisko nahoře je samo o sobě zatížený váhou auta, která vlastně tlačí na čep místo stahováku, ta rána do těhlice kladivem už je jenom impulz k tomu, aby to vypadlo (na jedný straně to šlo na třetí ránu, na druhý ne, tak jsem to musel ohřát). Určitě je to ale lepší a šetrnější metoda, než mlácení do čepu kladivem zespodu, neříkám však, že je úplně správná...
|
| 21.6.06, 23:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|