|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Buben a olej z poloosy...
Autor |
Zpráva |
Dyno
|
Buben a olej z poloosy...
Zdravím Tak jsem dneska sundal buben, páč se mi zdálo že to nějak nebrzdí a vjakém je to stavu. A dívám se a pakny ještě OK,ale byly docela mastné a z bubnu teklo trošku oleje. Takže to nebrzdilo asi kvůli tomu oleji.Dá se to nějak dobře,rychle a levně opravit. Asi to gufero,či co všechno,ale nevím co bych musel sundat,abych ho mohl vyměnit.Jestli ho jenom vyšprtnu a dám druhé tak vpoho. Dá se to doma opravit? A kolik to tak cca vyjde??
2)A pak ještě, je dobré ty pakny trošku narýhovat,někde jsem to viděl??
3) Sedí bubny z užovky na maxové poloosy??
Dík za rady!!
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
24.6.08, 21:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Buben a olej z poloosy...
bubny sou stejny...gufero je pod loziskem, musis vyndat lozisko, bez stahovaku to nejde..pokud ho nemas,musis vyndat poloosu.. jemny drazkovani muzes zkusit taky zkusim..no ale pakny vymen, jak uz jednou nasakly, nebude to nikdy ono
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
25.6.08, 09:24 |
|
|
zokot
|
Pokud není vydřená poloosa v místě dotyku gufera tak stačí vyměnit gufero. Gufero stojí pakatel.
Narýhovat standartní pakny tak do toho bych nešel. Pokud budou čistý tak to brzdí dobře.
Co myslíš tím maxové poloosy? Nikdy jsem bubny neměnil mezi sebou tak nevím. Stejně jsou bubny otlačené na tu poloosu a na jinou nemusí ideálně pasovat.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
25.6.08, 09:26 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Maxova poloosa = poloosa M... v nekterych literaturech se typ M oznacuje jako Max ..jj bubny se prehazovat muzou, ale je dobry je treba namazat brusnou pastou, nasadit na poloosu a zatocit 24x doprava a 23x doleva aby se zabrousily s bubnem..potom ocistit a nasadit natvrdo.. jiinak cislo 23 a 24 neni nutne dodrzovat
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
25.6.08, 09:28 |
|
|
škodař
|
Kachnis píše: Maxova poloosa = poloosa M... v nekterych literaturech se typ M oznacuje jako Max ..jj bubny se prehazovat muzou, ale je dobry je treba namazat brusnou pastou, nasadit na poloosu a zatocit 24x doprava a 23x doleva aby se zabrousily s bubnem..potom ocistit a nasadit natvrdo.. jiinak cislo 23 a 24 neni nutne dodrzovat a samozdřejmě nazapomět nasadit klínek ež začneme točit a se zařazenoiu rychlostí:D
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
1.7.08, 17:56 |
|
|
škodař
|
sory já si nemoh pomoci
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
1.7.08, 17:57 |
|
|
Dyno
|
Ty si mi nějaký srandista...
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
2.7.08, 11:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|