Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 20:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 predni naprava favorit - silne rozkmitani 
Autor Zpráva
Příspěvek predni naprava favorit - silne rozkmitani
Prosim o radu - favorit 93, najeto 150tkm. Stalo se mi dvakrat za posledni rok:-), ze pri jizde najednou zacne prudce trhat rizeni, cca jakoby praskla pneumatika. Prakticky se neda auto udrzet na silnici rychleji nez 60kmh. Po nekolika km se uklidni a zase je nekolik mesicu klid. Nenasel jsem zadnou zasadni vuli v kolech ani rizeni, tlumice 50% ucinnosti, silentbloky motoru se zdaji OK, nic neni utrzeneho/upadleho. Stava se mi to velmi zridka, takze najit pricinu je pro me tezke. Diky za napady.

28.3.06, 16:28
Pspvek Reklama

Příspěvek 
koukni na celej mechanizmus rizeni - zkus to rozebrat a vsechno poradne zkontrolovat a dotahnout, zkontrolovat pneu, čepy.... Je ale hodne zvlastni ze to dela jen obcas

28.3.06, 18:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
Mě tohle dělal suchý vnější kloub . Někdy při rozjezdu to tahalo za volant a taky občas byly slyšet docela silný rány. Koukni na prachovku jesli není prasklá a jesli je tam nějaká vazelína.Já jsem ho vymyl vyfoulal a naplnil a je to ok.

28.3.06, 20:07
Příspěvek Re: predni naprava favorit - silne rozkmitani
endy píše:
Prosim o radu - favorit 93, najeto 150tkm. Stalo se mi dvakrat za posledni rok:-), ze pri jizde najednou zacne prudce trhat rizeni, cca jakoby praskla pneumatika. Prakticky se neda auto udrzet na silnici rychleji nez 60kmh. Po nekolika km se uklidni a zase je nekolik mesicu klid. Nenasel jsem zadnou zasadni vuli v kolech ani rizeni, tlumice 50% ucinnosti, silentbloky motoru se zdaji OK, nic neni utrzeneho/upadleho. Stava se mi to velmi zridka, takze najit pricinu je pro me tezke. Diky za napady.
Cau, Otec ma Favorita a zacalo mu to delat taky...po zhruba 25km to zacalo skubat do prava,nakonec se dojizdelo 20km/h aby se to dalo vubec uridit.A problem byl v Homokynetickym kloubu (myslim ze se to tak jmenuje) byl proste totalne opotrebovanej.Na jedny strane jsou dva,prej byl spatnej ten krajovej,asi ten co je u kola.Neni to lacina zalezitost!! 1800-2000,-

29.3.06, 19:41
Příspěvek 
Já kupil kloub Spidan. U nás ho mají za 700,- a v krabici je i vazelína a značková manžeta ,která opravdu něco vydrží. Kloub už je tam taky min 50 tis a zatím drží.Jinak originál stojí asi 3,5 tis.

29.3.06, 20:56
Příspěvek 
Tak jen pro info, konec pribehu: byl to opravdu vnejsi kloub. Vymena plus prace v neznackovem servise 1800K. Diky za vase rady.

4.4.06, 07:29
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]