Autor |
Zpráva |
alda
|
Staré šrouby
Potřeboval bych poradit, jak demontovat 20let staré šrouby na nápravě (držáky silentbloků stabilizátoru). Je vůbec reálné uvažovat o tom, že by šly vyšroubovat, a nebo je rovnou urvat a pak na ně jít vytahovákem? Taky by mě zajímalo jak tohle dělají třeba profíci v autoservisech.....
_________________ Škoda 120L, vrbová zelená, r.v. 12/87
centrál+alarm na dálk. ovládání
|
28.7.08, 08:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Červenou brzdovku znáš? Jinak klepat, ohřát a podobný triky... a pořádný nářadí je samozřejmost.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
28.7.08, 08:35 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to co bylo řečeno a rozhejbávat ho kousíček povolit a utáhnout povolit o větší kousíček a tak furt dokola
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.7.08, 09:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Staré šrouby
alda píše: Potřeboval bych poradit, jak demontovat 20let staré šrouby na nápravě (držáky silentbloků stabilizátoru). Je vůbec reálné uvažovat o tom, že by šly vyšroubovat, a nebo je rovnou urvat a pak na ně jít vytahovákem? Taky by mě zajímalo jak tohle dělají třeba profíci v autoservisech.....
profící v autoservisech používají různé povolovače zarezlách šroubů, mají utahovačky která povoluje klepem a sroubek se dá poklepávat až jednou povolí, já jsem třeba dělal spojku na R 19 v prasinci a vzdal jsem to, pak jsem to stejně musel udělat na jaře a šlo to hladce, ty povolováky ve spreji fachčí miloš
|
28.7.08, 19:50 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ty povolovací spreje fachčí, pokud je co povolit. Jakmile je něco zarezlé totálně, prostě to uvolnit nejde a jediná možnost je to urvat.
|
28.7.08, 20:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fatal píše: Ty povolovací spreje fachčí, pokud je co povolit. Jakmile je něco zarezlé totálně, prostě to uvolnit nejde a jediná možnost je to urvat.
na to je právě ta utahovačka ta nejede tahem, a držíš, klepeš a čekáš, kdo klepe bude mu otevřeno miloš
|
28.7.08, 20:38 |
|
|
fatal
rejpal
|
Klep klep klep křup.
|
28.7.08, 20:43 |
|
|
Jiri
|
poklepat..nejde,..prostrikat poklepat..nejde...svajc... DE
|
28.7.08, 20:52 |
|
|
alda
|
slovacek.milos píše: fatal píše: Ty povolovací spreje fachčí, pokud je co povolit. Jakmile je něco zarezlé totálně, prostě to uvolnit nejde a jediná možnost je to urvat. na to je právě ta utahovačka ta nejede tahem, a držíš, klepeš a čekáš, kdo klepe bude mu otevřeno miloš
Jasně. Takže našplíchat uvolňovačem šroubů a pak použiju aku vrtačku s nastavitelným krouťákem, takže to bude přeskakovat jako ta utahovačka a uvidím jak to dopadne.
|
29.7.08, 06:17 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
fatal píše: Ty povolovací spreje fachčí
fachčí když ho zapálíš máš z toho švajc
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.7.08, 07:15 |
|
|
alda
|
|
29.7.08, 07:26 |
|
|
kwiko
|
Normalna skrutkovacka asi stacit nebude, ked aj natvrdo dokaze vyvinut tak 90Nm . Skus sa spytat v servise, mozno sa usmeje stastie
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
29.7.08, 07:46 |
|
|
Kristensen
|
hlavně nepovolovat plynulým tahem ale pobouchávat rukou na klíč. pokud to nepovolíš tak na předním stabiku se toho moc neděje, urveš, vrtačka, obličej plnej špon a za chvíli, máš hotovo i se závitama.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.7.08, 08:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fatal píše: Klep klep klep křup.
dáš na povolování malý moment, já má dvě klepačku a trhačku , nejvíc co se mi líbí tak šroub v čepu ramene a na tlumiči v těhlici s těma jsem se natrápil a klepačkou klepeš a čekáš tam i zpět, kdo si máte možnost koupit kufr čína za 2300 ráčna, sekáč, bruska a utahovačka tak bomba věc pro začátek miloš
|
29.7.08, 08:14 |
|
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: fatal píše: Klep klep klep křup. dáš na povolování malý moment, já má dvě klepačku a trhačku , nejvíc co se mi líbí tak šroub v čepu ramene a na tlumiči v těhlici s těma jsem se natrápil a klepačkou klepeš a čekáš tam i zpět, kdo si máte možnost koupit kufr čína za 2300 ráčna, sekáč, bruska a utahovačka tak bomba věc pro začátek miloš
Jo ty šrouby na těhlicích to je věc, bez vzduchovýho povolováku ani prt, máme los vidlos italiáno a maká už 8 let, přesně jak řikáš prst na spoušt druhej na směr a jedeš tam a zpět a za chvilku je venku
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.7.08, 08:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|