|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
BlackTom
Tydýt
|
vymena ložiska
nadarek mam jen takovou otazečku pokud bych chtel na zadni naprve vymenit ložiska kol potřebuji stahovak?nebo stači povolit jen středovou matku?diky
_________________ Favorit BlackLine
|
30.4.09, 15:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: vymena ložiska
BlackTom píše: nadarek mam jen takovou otazečku pokud bych chtel na zadni naprve vymenit ložiska kol potřebuji stahovak?nebo stači povolit jen středovou matku?diky
je otázne či ich je treba meniť, na týchto zadných nápravách sú ložiská viacmenej celoživotné, väčšinou stačí vymedziť vôľu...
ak ich chceš meniť, niekedy to ide, ale sťahovák je dobré mať po ruke, staré sa dá aj odbrúsiť fleexou...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.4.09, 18:22 |
|
|
NOVON
|
MICHALKATKA: Pokud kašleš na pravidelné doseřizování tak odejdou rychle..Taky do nekonečna vymezovat nejdou a dovedou pěkně hučet..Naštěstí nejsou drahé a výměna je jednoduchá..Já to dělám vhodnou trubkou nebo ořechem z gola sady+kladivo..Přední jsou horší,tam už je dobré mít lis..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
1.5.09, 16:48 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: MICHALKATKA: Pokud kašleš na pravidelné doseřizování tak odejdou rychle..Taky do nekonečna vymezovat nejdou a dovedou pěkně hučet..Naštěstí nejsou drahé a výměna je jednoduchá..Já to dělám vhodnou trubkou nebo ořechem z gola sady+kladivo..Přední jsou horší,tam už je dobré mít lis..
to máš presne pravdu, ale aj zadné sa niekedy zakusnú a nejde ten veniec dole ani za svet, na to je dobré mať sťahovák...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.5.09, 21:35 |
|
|
NOVON
|
michalkatka píše: NOVON píše: MICHALKATKA: Pokud kašleš na pravidelné doseřizování tak odejdou rychle..Taky do nekonečna vymezovat nejdou a dovedou pěkně hučet..Naštěstí nejsou drahé a výměna je jednoduchá..Já to dělám vhodnou trubkou nebo ořechem z gola sady+kladivo..Přední jsou horší,tam už je dobré mít lis.. to máš presne pravdu, ale aj zadné sa niekedy zakusnú a nejde ten veniec dole ani za svet, na to je dobré mať sťahovák...
Ano ano,ale 'ťuk ťuk',ještě se mi to nestalo;-)..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
2.5.09, 21:57 |
|
|
cyz
|
Nic na tom není, potřebuješ kladivo, sikovky a 24 ořech a tupý důlčík nebo nějaký úzký sekáč. Po sundání matky ti upadne buben (záleží na tom v jakém je stavu a jestli se vrací brzdy). Z něho vytáhneš ložiska, potom musíš vytlouct ty vložky ve kterých jezdí ložiska, v bubnu jsou z vnitřní strany nad těma vložkama u každé 3 zářezy, tam nasaď ten důlčík nebo jakýkoli tenký tupý předmět a postupně vytloukej. Nalisovat ložiska se dají tak že je tam nasadíš a prostě buben přišroubuješ na těhlici, rozdlěáš, dáš prachovku a namontuješ zpátky. Když to jde dobře tak jedno kolo máš za 15 minut, já jsem u toho strávil 3 hodiny a totálně jsem si vyřval hlasivky zkřížily se mi pakny v bubnu, přip áčení se rozpadla brzda a matičky s kroužkama se rozkutálely po celé dílně a já neměl náíhradní
|
6.5.09, 21:06 |
|
|
NOVON
|
CYZ: Co vím,tak se ty vnější kroužky do bubnu lisují nebo naklepávají..Ty to tam rveš i s ložiskem?? To ložisko zkurvíš ještě než něco odjezdíš..
|
8.5.09, 01:19 |
|
|
cyz
|
no, tahle metoda není moje, měl jsem z toho strach ale známí to takhle dělaji běžně a problémy s tím nikdy neměli tak to dělám takhle...tys někdy viděl že se tímhle ty ložiska zlikvidovaly?
|
8.5.09, 15:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|