Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Náraz do kamene – poškozená nápravnice 
Autor Zpráva

Příspěvek Náraz do kamene – poškozená nápravnice
Před několika dny jsem jel po nezpevněné silnici a asi ve 20 km/h rychlosti narazil na nevinně vypadající kámen. Jízdní vlastnosti vozu se po nárazu nijak nezměnili, akorát po cca 1 týdnu se při jízdě začaly ozývat kovové zvuky. Podíval jsem se pod auto a zjistil, že zřejmě došlo k poškození v místě, kde se spojuje nápravnice a rameno přední nápravy. Místo jsem nastříkal vazelínou ve spreji a už to nevrže. Jelikož však nejsem odborník, rád bych se zeptal na váš názor, zda to do budoucna může něčemu vadit. Jedná se o vůz Škoda Octavia, r.v. 1997. Fotografie jsou zde: http://www.nahraj.cz/content/view/2e324 ... 185aa3b5a9 http://www.nahraj.cz/content/view/47b86 ... 8ce2f2d8f9 http://www.nahraj.cz/content/view/11b60 ... c7cf8a00dd http://www.nahraj.cz/content/view/53a91 ... ba7ced377b

Předem děkuji za vaše rady a názory.

23.8.08, 12:35
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Kovové zvuky by se ozývat neměly, tam by se kov kovu dotýkat neměl. Podle fotek to vypadá, že se ti podařilo "přetvarovat" původní obdélníkové uchycení na něco připomínající lichoběžník, možná tam dře nápravnice o to promáčknuté rameno. Nejsem odborník, ale podle mého skromného názoru by to chtělo opravu.

23.8.08, 21:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No, nápravince jsou z tlustýho plechu, tomu by šutr neměl nějak moc vadit, tohle spíš vypadá na zmasenej nějakej krycí plech... Ale u takovýho auta bych ve tvojí situaci neváhal navštívit servis, jelikož, jak sám říkáš, nejsi odborník.

23.8.08, 22:15
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
udělal bych měření rozvoru na levé a pravé straně a pak demonoval rameno v čepu a táhlo torzky a posoudil chod ramene, jinak opravit by se do mělo vidím prasklinu, vytřískat to uložení tupým majzlem a zavařit CO, miloš

24.8.08, 09:09

Příspěvek 
Děkuji za rady. Nejraději bych to pro klid duše do servisu dal, bohužel jsem však až do konce října ve Finsku a hodina mechanika tu přijde na cca 70 EUR. Proto mě zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost s něčím podobným, jaké je například riziko, že dojde k únavovému lomu a rameno přední nápravy se za jízdy uvolní...?

26.8.08, 00:11
Mistr mechanik

Příspěvek 
Bob99572 píše:
Děkuji za rady. Nejraději bych to pro klid duše do servisu dal, bohužel jsem však až do konce října ve Finsku a hodina mechanika tu přijde na cca 70 EUR. Proto mě zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost s něčím podobným, jaké je například riziko, že dojde k únavovému lomu a rameno přední nápravy se za jízdy uvolní...?

neuvolní, když o tom víš tak snad nebudeš jezdit jak hovado a nevymeleš každou díru, v lepším servisu by ti to ani nevařili jen výměna nápravnice, doma ti to nkdo nahřaje a zavaří,

a jak si hovořil o těch cenách tak brácha byl ve španělsku a s BMV a přestalo jet,

servis na dohled, odtah 300 éček, výměna pojistky u čerpadla v nádrži což se jim povedlo za šest dnů 500 éček,

skoro dvacet litrů za výměnu pojistky :roll: , zlatýma cihlama bych měl vydlážděno před dílnou kdybych tak pracoval :D miloš

26.8.08, 07:48
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]