Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 17:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Divný zvuk na schodu 
Autor Zpráva

Příspěvek Divný zvuk na schodu
Zdravim, měl bych takový menší problém. Před garáží mám takový menší schůdek. Vždycky, když se přes něj rapidem přejede tak se z prostoru přední (občas i zadní) nápravy ozve takový podivný zvuk. Zdá se mi že jo zvuk jako kdyby byly povolené spoje co drží nápravu ke karoserii, ale ty jsou utažené. Takový zvuk jako když se srazí dva kovy to je, nebo je to tomu velice blízké. Dělá to asi i na jiných nerovnostech, ale při jízdě to není slyšet. Jinak během jízdy nejsou pozorovatelné nějaké špatné vlivy, třeba jako že by táhlo na stranu, poskakovalo a pod. Nevite co by to mohlo být? Nebo je to normální zvuk který to má vydávat a já se plašim zbytečně?

19.7.06, 10:25
Příspěvek Reklama

Moderátor

Příspěvek Re: Divný zvuk na schodu
muzou to bejt dorazy, ikdy¨z se ti to zda jako kov na kov¨... pokud nemas jinej problem, rikej si ze je to skodovka a je to normalni :)

http://kachnis.techsajt.cz

19.7.06, 14:39
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Takže dorazy.... Je v možnostech amatéra je vyměnit? Pokud ano, jak a co je vše třeba koupit? Nerad bych se pouštěl do něčeho co nemohu zvládnout, ale když to nebude nějak extra zapeklité tak bych se do toho rád pustil

19.7.06, 15:15

Příspěvek 
Šemik píše:
Takže dorazy.... Je v možnostech amatéra je vyměnit? Pokud ano, jak a co je vše třeba koupit? Nerad bych se pouštěl do něčeho co nemohu zvládnout, ale když to nebude nějak extra zapeklité tak bych se do toho rád pustil
Zvedni auto a zahybej kolami nahoru a dolu, esi se ti to neozva, mozna cepy

20.7.06, 10:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud to jsou dorazy, tak nevidím důvod je měnit. Jestli se to ozývá u nich, tak víš že tam jsou a to je v pořádku (často uhnijou a upadnou). Jiný důvod k výměně nevidím, jedině, že by byla prasklá guma, ale to se mi nechce věřit.

Jinak původně byly dorazy nejspíš přišroubované (novou škodovku jsem zespod neviděl a jinak je tam bakula rzi, takže šroub nepoznáš), takže by měl jít odšroubovat. V praxi do něj ťukneš kladivem a utrhneš z plechu. Pak se musí navařit nový. Při vaření se musí nejspíš (nikdy sem to nedělal) vyndat ta guma z plechový misky aby se neroztekla.

20.7.06, 16:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Martin píše:
Pokud to jsou dorazy, tak nevidím důvod je měnit. Jestli se to ozývá u nich, tak víš že tam jsou a to je v pořádku (často uhnijou a upadnou). Jiný důvod k výměně nevidím, jedině, že by byla prasklá guma, ale to se mi nechce věřit.

Jinak původně byly dorazy nejspíš přišroubované (novou škodovku jsem zespod neviděl a jinak je tam bakula rzi, takže šroub nepoznáš), takže by měl jít odšroubovat. V praxi do něj ťukneš kladivem a utrhneš z plechu. Pak se musí navařit nový. Při vaření se musí nejspíš (nikdy sem to nedělal) vyndat ta guma z plechový misky aby se neroztekla.

Dorazy jsou gumové "trny" nasazené v kovové misce, která je součástí karoserie (zadní), či nápravnice (přední). A neměly by ani při propružení být slyšet.
Jestli chceš vyměnit doraz, jednoduše rukou vypáčíš tu gumu do strany, kdyř to nejde, tak kýváš, jako, když trháš zub :lol:
Nandat jdou hůř, nejlíp napatlat mejdlovou vodou a jakoby našroubovat.

Ale Tvůj problém dorazy nebudou.

U přední nápravy bych to spíš viděl na vymleté pouzdro převodky řízení, kterým prochází hřeben pod pravou prachovkou.
Tuhle vůli poznáš nejlíp tak, že zacukáš pravou řídící tyčí nahoru a dolů právě u té prachovky. je-li tamradiální vůle, je to na výměnu toho pouzdra, ale nevyplatí se to. To pouzdro sice stojí asi 5 Kč, ale musí se vyndat převodka z auta a rozebrat na prvočinitele, a to radši jezdit s vůlí... :o . Navíc, dnes se už nedají sehnat kvalitní prachovky (manžety) k převodce, takže pokud jsou ty staré dobré...
... abys nedopadl jako já, když jsem toto pouzdro vyměnil (při příležitosti výměny nápravy šnek :arrow: hřeben) a po jednom měsíci jsem byl nucen převodku opět vyndat, neboť jedna manžeta se působením převodového oleje doslova roztekla :evil:

No tak zase jeden z mých výlevů... :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

3.8.06, 22:30
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Me se neco ozyvalo zezadu pri vyjezdu z garaze a po case sem zjistil ze hever co je v zadni kapse byl blbe ulozenej a nak tam dycky nadskocil :D

Bukaj: Manzety na rizeni mam novy, docela slusny, me spis delaly problem ty debilni sponky (plastovy), pak kdyz uz sem to mel hotovy tak sem v jiny mototechne videl kovovy sponky na sroubek, pozde no :(

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

3.8.06, 22:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já mám hever nůžkový a to ještě uložen vpředu v kufru, takže ten to nebude. Na tu převodku se kouknu, a když se udělá hezčeji tak se do té opravy pustim. Aspoň budu mít nějaký program na celý den :lol:

4.8.06, 10:07
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]