|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Jakoby "zadrhávající" řízení u Fáčka
Autor |
Zpráva |
tomasjavorsky
Příspěvky: 149 Bydliště: Praha západ (tj. Středočeský kraj, NEJSEM Pražák!!! :)
|
Jakoby "zadrhávající" řízení u Fáčka
Ahoj,
u Fáčka mi poslední dobou zlobí řízení, hlavně kolem středové polohy. Když chci mírně zatočit, tak volant jde celkem ztuha, potom jakoby "přeskočí" o 2cm a dál to už zatáčí v pohodě. Takhle to trhá jak doleva, tak i doprava.
Nevíte, čím by to mohlo být? Nemělo by se řízení nějak promazat, nebo není moc přitáhlé?
Díky.
|
30.10.08, 08:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Jakoby "zadrhávající" řízení u Fáčka
tomasjavorsky píše: Ahoj, u Fáčka mi poslední dobou zlobí řízení, hlavně kolem středové polohy. Když chci mírně zatočit, tak volant jde celkem ztuha, potom jakoby "přeskočí" o 2cm a dál to už zatáčí v pohodě. Takhle to trhá jak doleva, tak i doprava. Nevíte, čím by to mohlo být? Nemělo by se řízení nějak promazat, nebo není moc přitáhlé? Díky.
pritiahnuté to zrejme bude, dá sa to nastavovať, ale pokiaľ s tým nikto nič nerobil, budeš mať roztrhané obe manžety a zuby už vykúsané, ale skôr ti poradím druhé riadenie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.10.08, 09:36 |
|
|
tomasjavorsky
|
michalkatka píše: tomasjavorsky píše: Ahoj, u Fáčka mi poslední dobou zlobí řízení, hlavně kolem středové polohy. Když chci mírně zatočit, tak volant jde celkem ztuha, potom jakoby "přeskočí" o 2cm a dál to už zatáčí v pohodě. Takhle to trhá jak doleva, tak i doprava. Nevíte, čím by to mohlo být? Nemělo by se řízení nějak promazat, nebo není moc přitáhlé? Díky. pritiahnuté to zrejme bude, dá sa to nastavovať, ale pokiaľ s tým nikto nič nerobil, budeš mať roztrhané obe manžety a zuby už vykúsané, ale skôr ti poradím druhé riadenie...
A kde se to dá nastavit?
S řízením jsem zatím nic nedělal, tohle auto mám měsíc. Na ty manžety se podívám - předpokládám, že myslíš manžety, co jdou z převodky řízení? S těmi zuby nic nejde udělat, tedy musím řízení celé vyměnit?
|
30.10.08, 11:42 |
|
|
michalkatka
|
tomasjavorsky píše: A kde se to dá nastavit? S řízením jsem zatím nic nedělal, tohle auto mám měsíc. Na ty manžety se podívám - předpokládám, že myslíš manžety, co jdou z převodky řízení? S těmi zuby nic nejde udělat, tedy musím řízení celé vyměnit?
šroub č. 40 trochaa povoliť, ale myslím že to moc nepomôže, potom tam budeš mať vôľu... manžety sú tam iba 2ks...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.10.08, 12:28 |
|
|
tomasjavorsky
|
michalkatka píše: tomasjavorsky píše: A kde se to dá nastavit? S řízením jsem zatím nic nedělal, tohle auto mám měsíc. Na ty manžety se podívám - předpokládám, že myslíš manžety, co jdou z převodky řízení? S těmi zuby nic nejde udělat, tedy musím řízení celé vyměnit? šroub č. 40 trochaa povoliť, ale myslím že to moc nepomôže, potom tam budeš mať vôľu... manžety sú tam iba 2ks...
Teda, líp to snad ani vysvětlit nešlo... Díky moc, odpoledne to okouknu a vyzkouším.
|
30.10.08, 13:32 |
|
|
Nepér
|
Na autě se k tomu moc dostat nedá, teda mě se to moc nepovedlo. Seřizoval jsem to na řízení mimo auto tak, aby to v celém rozsahu nezadrhávalo.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.10.08, 14:39 |
|
|
NOVON
|
TOMAŠ: Prvně převodku vymontuj a koukni v jakém je stavu..Na autě toho moc neseřídíš,protože seřizovací šroub je zespoda a stejně je po letech tak zatuhlý,že s ním nehneš..Nové komplet řízení na fáčko koupíš do 1500kč z druhovýroby,origo stojí asi 2600kč..,to kdyby bylo nejhůře.. Jinak ono to taky může dělat opotřebené ložiska horního uložení tlumičů,zatuhlé spodní čepy nebo čepy řízení..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
30.10.08, 22:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|