oprava zadnych brzd Rapid/130
Autor |
Zpráva |
darklord
|
oprava zadnych brzd Rapid/130
Tak som dneska s hrozou zistil ze mam skoro prazdnu nadrzku od brzdovky. Bolo mi divne ze akosi prestal hnevat zadny bubon (krivy, kazdy vie ako to seka ala ABS) tak som myslel ze sa to vydralo nazad...
Prestala brzdit rucka coz predpokladam bude vytecenou brzdovkou. Co teraz? Ked uz sa do toho pustam tak spravim asi komplet nove brzdy, co vsetko okrem bubnov, pakni, valcekov este bude treba?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.2.09, 14:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já bych nakoupil : http://obchod.autokelly.cz/imageview.as ... B_0603.jpg
pružina brzd, horní
pružina brzd, dolní
L pružina samostavu
P pružina samostavu
2x pružina vodícího čepu
2x miska pružiny
2x vodící čep čelistí
4x šroub uchycení brzdového válečku
všechno sou to korunový položky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.2.09, 15:02 |
|
|
venda
|
Jestli ti nejde ručka, tak to s kapalinou nemá nic společného. Shodit bubny zkontrolovat , rozhýbat.
|
4.2.09, 17:18 |
|
|
darklord
|
venda píše: Jestli ti nejde ručka, tak to s kapalinou nemá nic společného. Shodit bubny zkontrolovat , rozhýbat.
rucka fungovala v pohode az pokial neprestal brzdit jeden ten bubon, resp mam pocit ze tecu obidva
|
4.2.09, 17:26 |
|
|
darklord
|
Sadra17 píše: já bych nakoupil : http://obchod.autokelly.cz/imageview.as ... B_0603.jpg pružina brzd, horní pružina brzd, dolní L pružina samostavu P pružina samostavu 2x pružina vodícího čepu 2x miska pružiny 2x vodící čep čelistí 4x šroub uchycení brzdového válečku všechno sou to korunový položky
dik moc k tomu asi este pridam stity brzd, asi aj hadicky nove, odvzdusnovaky... a ked to tak vidim tak rovno aj loziska vymenim
|
4.2.09, 17:28 |
|
|
darklord
|
kolko to cca moze vyjst? predpokladam bubny tak 900 kus, teda minuly rok tolko stali... ale o ostatnom nemam sajn
|
5.2.09, 17:11 |
|
|
Šemik
|
všechny 4 pakny tak 250CZK, prasátka tak 200CZK/kus, brzdová lana 100CZK/ks no a zty drobnosti (pružinky, čepy, segrovky..) se bohatě vejdou do 200CZK.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.2.09, 17:16 |
|
|
darklord
|
Tak som to dneska kuchol, prasiatka ako nove, samostavy, pruzinky to iste, este aj podlozky sa blyskali novotou. Minulemu majitelovi musim poslat chvalu, najhorsie su na tom pakne a bubny. Tak som nakoniec kupil iba pakne, bubon stoji totiz tisicku jeden, a to momentalne nemam uvidim za tyzden. No a problem s ubytkom brzdovky? Poslintane hadicky okolo HBV a nadrzky. Baba v mototechne mi nukala benzinove ale na tie som pocul iba nadavky, neporadi niekto co tam dat? Mna napada jedine EPDM
Zajtra teda vymenim pakne, trosku to pocistim. Ked budu bubny tak to cele rozoberem, ocistim a trosku ofarbickujem V predu to bude horsie, tam by to chcelo komplet repas.
|
6.2.09, 19:42 |
|
|
MATTESS
|
darklord: benzinový hadičky nikdy, ty za chvíli prolínají. Určitě s EDPM chybu neuděláš, na virtu Pilot psal ještě o jiných možnostech
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
6.2.09, 19:47 |
|
|
darklord
|
jo to vsetko so mcital a v duchu som si hovoril ze ako dobre ze mam hadicky v pohode (teda v lete boli ako nove) a teraz po zime to je strach a hroza, vsetko zachcane od brzdovky. O nejakom eshope/obchode v Brne asi nevies?
Inak cim natret bubny ked uz kupim nove za nekrestanske peniaze?
|
6.2.09, 19:51 |
|
|
MATTESS
|
Jelikož nejsem z Brna, tak nevím
Já mam na třmenech a budnech alkyton - dobře se natírá a pěkně slévá. Tuším, že Šemík, má osvědčený Formex
|
6.2.09, 22:32 |
|
|
darklord
|
Ja som tiez uvazoval o alkytone, kupim nejaky bezny zaklad a cerveny alkyton, uvidim kolko to vydrzi, hadam aspon jednu sezonu (20-30tkm) prezije.
|
7.2.09, 01:10 |
|
|
MATTESS
|
loni jsem alkytonil brzdy na fabce, tak jsem zvědav, jak na tom budou po zimě.
|
7.2.09, 08:08 |
|
|
ferrari
|
A to sa Ti chce krivé bubny natierať? Radšej by som ich premeral a investoval do eventuélneho presústruženia...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
7.2.09, 09:08 |
|
|
michalkatka
|
darklord píše: Ja som tiez uvazoval o alkytone, kupim nejaky bezny zaklad a cerveny alkyton, uvidim kolko to vydrzi, hadam aspon jednu sezonu (20-30tkm) prezije.
alkyton môžeš nanášať na holý kov, s tým mám najlepšie skúsenosti...
ja to mám na nápravách a zatiaľ ok, po zime poreferujem, keď budem nahadzovať ALU tak očistím brzdiče...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.2.09, 10:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|