Autor |
Zpráva |
varok
|
Nápravnice Favorit
Chtěl bych se zeptat, jde v domácích podmínkách vyměnit nápravnici? Ta moje je v dezolátním stavu. Opravovat ji asi nebudu, je úplně zrezlá, tak někde seženu nějakou zachovalejší a vyměním ji. Je prosím pro novější i starší typ stejná, nebo je tam rozdíl? Děkuji.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.5.09, 16:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Nápravnice Favorit
varok píše: Chtěl bych se zeptat, jde v domácích podmínkách vyměnit nápravnici? Ta moje je v dezolátním stavu. Opravovat ji asi nebudu, je úplně zrezlá, tak někde seženu nějakou zachovalejší a vyměním ji. Je prosím pro novější i starší typ stejná, nebo je tam rozdíl? Děkuji.
dá...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
23.5.09, 16:22 |
|
|
kwiko
|
Da, ak neutrhnes skrutky. Napravica sa v priebehu vyroby nemenila, len ramena.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.5.09, 17:09 |
|
|
varok
|
Ramena vím. Mají tam takové plíšky navíc a jiné silentbloky v zadu. Takže když auto v předu přizvednu a půjdou povolit všechny šrouby, tak mám vyhráno? Ta moje nápravnice je totiž už po smrti. I kdybych ji vzal kartáčem v úhlovce, tak to asi nepomůže. Je to už hodně zrezlé. Někde seženu v lepším stavu a ošetřím ji, ať něco vydrží. Stačí základem a pak nějakým lakem?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.5.09, 17:17 |
|
|
NOVON
|
Nápravnici vyměníme u mě v garáži,kdybys chtěl..Jinak odřít flexou,2 krát odrezovač,2 krát základ a pak bych dal černou syntetiku..Do dutin nápravnice Resistin s olejem..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
23.5.09, 18:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a co bentler z feldy ? a pak stabik ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.5.09, 18:58 |
|
|
werty
|
Sadra17 píše: a co bentler z feldy ? a pak stabik ?
Když už tak Bent eler
|
23.5.09, 19:46 |
|
|
michalkatka
|
werty píše: Sadra17 píše: a co bentler z feldy ? a pak stabik ? Když už tak Bent eler
osobne by som to urobil tiež, ak máš s autom nejaké plány do budúcnosti tak Bentler, aj keby si zatiaľ nedal zosilnené ramená a stabik nápravnicu určite, potom by si to jednoducho prehádzal... ale najlepšie jedným vrzom všetko.
som síce z ďaleka, ale aj klasickú, aj Bentler nápravnicu mám....
|
24.5.09, 09:12 |
|
|
varok
|
Já právě uvažuji, že někde splaším nějakou zachovalou nápravnici(nová asi bude stát majlant). Pořádně ji ošetřím, okartáčuji, natřu základem a nějakou barvou. Pak bych to vyměnil kus za kus. Ta moje se už asi nějak moc zachránit nedá, zkoušel jsem ručně kartáčem kousek okartáčovat, ale pořád jsem nenašel kousíček čistého kovu. Nevíte kolik by mohla stát nějaká zachovalejší?
|
24.5.09, 12:21 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Já právě uvažuji, že někde splaším nějakou zachovalou nápravnici(nová asi bude stát majlant). Pořádně ji ošetřím, okartáčuji, natřu základem a nějakou barvou. Pak bych to vyměnil kus za kus. Ta moje se už asi nějak moc zachránit nedá, zkoušel jsem ručně kartáčem kousek okartáčovat, ale pořád jsem nenašel kousíček čistého kovu. Nevíte kolik by mohla stát nějaká zachovalejší?
to záleží ako natrafíš Fačko nápravnicu som predával po 500skk (teraz 15eur), ale Felda Bentler mám za 30eur, ale hovorím, skús sa poobzerať, určite natrafíš na nejakého "rozoberača" ako som ja v tvojom okolí, vrakáče sú väčšinou drahšie, ale za opýtanie nič nedáš ani tam...
tu máš obrázok oboch...
|
24.5.09, 13:22 |
|
|
Jarda S.
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.5.09, 20:52 |
|
|
varok
|
Tak jsem koupil nápravnici za 500,-kč v hodně slušném stavu. Je skoro jako nová. Je sice z fáčka ale z modelu 94, takže mi tam padne v pohodě.
|
6.6.09, 15:06 |
|
|
varok
|
Tak jsem jen tak vyzkoušel povolit šrouby, které budou potřeba při výměně té nápravnice a jsou dost zarezlé. Preventivně jsem je postříkal WD40. Nemáte prosím někdo nějakou fintu, jak je povolit? Nerad bych je ulomil. Ale asio se tomu nevyhnu a budu muset odvrtávat.
|
28.6.09, 11:08 |
|
|
Jarda S.
|
finta je povolovat trhem
|
28.6.09, 11:10 |
|
|
kwiko
|
Sadra17 píše: finta je povolovat trhem
Mne sa osvedcil skor ockovy kluc, na nom nasunuta rura a velke drevene kladivo.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.6.09, 12:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|