tlumice predni favorit - material
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
tlumice predni favorit - material
Musim vymenit predni tlumice, a potreboval bych poradit, co vsechno se krom samotnych tlumicu jeste obvykle vymenuje, predpokladam vsechny gumove veci atd. Pridavam obrazek:
|
10.8.09, 12:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
komplet horní uložení
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.8.09, 14:06 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nejake dalsi postrehy ? sadrovu radu bez potvrzeni proste brat vazne nemuzu
|
11.8.09, 08:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
konkrétně jak si psal všechno gumový a axiální ložisko
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.8.09, 08:46 |
|
|
Martin91
|
Vyměnil bych vše krom pružiny a možná horní misky bude záležet jak na tom je...
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
11.8.09, 09:59 |
|
|
Capricorn
|
Já měnil vše. Gumové prvky a ložisko které byly samozřejmostí... tak i pěnový doraz (který byl už natržený) a plastový kryt tlumiče tak i vrchní misku pružiny (která to za 16 let měla už za sebou a víc by už asi nepřežila).
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
11.8.09, 11:36 |
|
|
Ondras83
|
takže...šroub do těhlice (většinou sou sežraný) pak tlumič, doraz, misku na péro, gumu, ložisko s miskou pro něj, a horní misku
všechno záleží na opotřebení, takže většinou se mění dolní šroub a horní guma...někdy i ložisko a doraz, ale myslim, že ty poznáš, jesi to je špatný, nebo to ještě vydrží
co chystáš za tlumiče?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.8.09, 12:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
dekuju vsem , takze kdyz to shrnu, zustane akorat pruzina, to zase bude oslicku otres se
coz o to poznani spatny dobry, spis to neminim za pul roku znova rozdelavat
tlumice chystam nejaky normalni, seriovyy, musim se pani v krame zeptat, co tam ma, vzadu mam rok atesa, jsem spokojenej, a nez se me zacal levej predni houpat, tak me vyhovovali i monroe
a jeste na ondru, za kolik by byl komplet material s dani na obe strany samozrejme NE CINA/PL/TURECKO/atd u vas ? Nejlip original veci, jestli jeste nejaky jsou
a takova mala uvaha, mam subjektivni dojem, ze do pravych zatacek vjizdim rychleji, nez do levych, a ted mam dojem, ze tomu napovida spatny levy tlumic, který tak víc zatezuju, zatimco pravy je dobry, je to mozne ?
|
11.8.09, 19:53 |
|
|
Ondras83
|
Vít píše: dekuju vsem , takze kdyz to shrnu, zustane akorat pruzina, to zase bude oslicku otres se coz o to poznani spatny dobry, spis to neminim za pul roku znova rozdelavat tlumice chystam nejaky normalni, seriovyy, musim se pani v krame zeptat, co tam ma, vzadu mam rok atesa, jsem spokojenej, a nez se me zacal levej predni houpat, tak me vyhovovali i monroe a jeste na ondru, za kolik by byl komplet material s dani na obe strany samozrejme NE CINA/PL/TURECKO/atd u vas ? Nejlip original veci, jestli jeste nejaky jsou a takova mala uvaha, mam subjektivni dojem, ze do pravych zatacek vjizdim rychleji, nez do levych, a ted mam dojem, ze tomu napovida spatny levy tlumic, který tak víc zatezuju, zatimco pravy je dobry, je to mozne ?
teoreticky to možný je, protože na levý straně sedíš ty a jestli jezdíš většinou sám (což předpokládám) tak to tak může bejt...já po sezoně přehazuju pravou tlumící jednotku (tlumič s pérem) za levou
ceny zjistim a zejtra dám vědět (jinak mysky na ložisko si nech origo, protože tohle co máme je turecko a to už sem strejcoj vrátil se slovy takovouhle sračku ani neprodávej) jinak s ničim jinym problémy nejsou ceny zjistim (nejdražší je ložisko, tuším něco ke 300)
|
11.8.09, 20:28 |
|
|
Ondras83
|
jinak víťo...ty ložiska moc neodcházej, hlavní je, aby na vrchní misce nebyly stržený šrouby co držej celej tlumič v kastli, potom aby nebyla shnilá ta mísa na péro a ta guma se dává samozřejmě nová
chceš i zjistit cenu tlumičů? (máme ateso a monroe...teď myslim jen atesa) ?
|
11.8.09, 20:30 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jo jo, i tlumice mi omrkni prosim, at mam predstavu, a kdyz to bude vyhodnejsi nez u nas, zajedu si k vam, vzdy je lepsi porovnat
|
12.8.09, 06:16 |
|
|
Martin91
|
Strýček má na fáčku nový tlumiče origo Škoda....
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
12.8.09, 07:17 |
|
|
NOVON
|
Já dával tlumiče SACHS a jsem spokojený..Jinak jsem měnil horní misku pružiny,dorazy,ložisko a dával nový spodní šrouby,které jsem namočil do resistinu..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
13.8.09, 06:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kdyby to nekoho zajimalo, tak prikladam obrazek, jak se to da delat bez stahovaku pruzin, nebo spis jak si stahovak snadno udelat, drzi to vic nez dost, ten drat tam je zbytecny, v pripade potreby jde sikovkama uplne v pohode stahnout volna cast a svazat dratem
|
25.8.09, 22:48 |
|
|
Nepér
|
No, já používám stahovací pásky. Další trik znám od minulého týdne na vyndání tlumiče, když nejde vyndat ten šroub z těhlice, stačí šroubovákem zmasit ten plech na tlumiči a vytáhnout ho nahoru, na novém se plech buď taky ohne, nebo uřízne pilkou na železo, nasadí se to, utáhne a hurá.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
25.8.09, 23:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|