Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Vlečka a zadní tlumiče
Zdravíčko, tak nějak jsem koukal na různé tlumiče, a prý KYB/kayaba jsou dobré, ale dělají je pouze pro kyvku, ale uvádí je jako na vůz 120 i 130. Tedy mohl bych tyto tlumiče použít? A spodní dorazy udělat z popruhů, jako mělo garde?
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
12.8.09, 13:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Re: Vlečka a zadní tlumiče
Carlos píše: Zdravíčko, tak nějak jsem koukal na různé tlumiče, a prý KYB/kayaba jsou dobré, ale dělají je pouze pro kyvku, ale uvádí je jako na vůz 120 i 130. Tedy mohl bych tyto tlumiče použít? A spodní dorazy udělat z popruhů, jako mělo garde?
Co jsem se shanel tak to by jit melo... spis bych ale sehnal slusny jety PALy a nechal repasovat... Ty novy co jsem tak zkoumal(nez jsem sehnal ty originaly) stojevy vsechny vice mene za prd...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
12.8.09, 14:03 |
|
|
Kristensen
|
asi by jsi mě musel zabít abych ti řekl která varianta je použitelná jde to ale jedna je špatná, ze 130 na 120ku a naopak to jde ale je tam nějaká chyba protože maj rozdílnou délku a teď nevim jestli stodvácovej na nápravě 130 málo vyvěšuje kolo protože je krátkej tudíž pístnice naráží na horní šroubení v tlumiči, nebo stotřícovej bouchá o svoje dno při větším propružení nebo plným naložení pokud je danej na stodvácovej nápravě protože je delší.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
12.8.09, 14:08 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
se vtěrknu, když jdou na repas, tak mužou být jaký chcou ne? zvenku obrousíám a láknu vnitřek bude stejně celej novej
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
12.8.09, 14:16 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: asi by jsi mě musel zabít abych ti řekl která varianta je použitelná jde to ale jedna je špatná, ze 130 na 120ku a naopak to jde ale je tam nějaká chyba protože maj rozdílnou délku a teď nevim jestli stodvácovej na nápravě 130 málo vyvěšuje kolo protože je krátkej tudíž pístnice naráží na horní šroubení v tlumiči, nebo stotřícovej bouchá o svoje dno při větším propružení nebo plným naložení pokud je danej na stodvácovej nápravě protože je delší.
No to jsem z toho jelen...
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
12.8.09, 16:11 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Přečti si to znova napsal to jasně a pochopit se to dá.
Základ je pochopit že tlumiče mají různé délky a zrovna ten vlečkovej je delší.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
12.8.09, 17:03 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Martin 007 píše: Přečti si to znova napsal to jasně a pochopit se to dá.
Základ je pochopit že tlumiče mají různé délky a zrovna ten vlečkovej je delší.
a má v sobě doraz
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.8.09, 17:10 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
To že má doraz jako takovej stavěný na doražení souvisí s jinou kostrukcí nápravy a domky.
Ted se řeší délka.
Pak je jasné, že by na vlečce šly použít kyvkové, ale vyřešit správně dlouhé respektive krátké podvázání.
Anebo vyrobit kyvkové domky něco jako mám já a neprodlužovat část pro úchyt tlumiče, ale ponechat ho.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
12.8.09, 17:16 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jo jo, mi to pak Kris ještě vysvětlil tak, abych to i já pochopil...
|
12.8.09, 17:31 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja si myslim ze neoriginalni 120kovy tlumice muzou mit klidne taky vnitrni dorazy, prece neboudou delat 10 typu vnitrku. Tzn. mohly by se na snizenou vlecku docela hodit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
12.8.09, 19:26 |
|
|
MATTESS
|
a nebo v KYB ani nevěděli, že je rozdíl v tlumiči kyvka x vlečka. Mam pocit, že v katalogu z roku 2007 tlumiče na vlečku uvedený nebyly vůbec. Alespoň jsem to "vyčetl" kamarádovi, co pro ně dělá
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
12.8.09, 21:00 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
MATTESS píše: a nebo v KYB ani nevěděli, že je rozdíl v tlumiči kyvka x vlečka. Mam pocit, že v katalogu z roku 2007 tlumiče na vlečku uvedený nebyly vůbec. Alespoň jsem to "vyčetl" kamarádovi, co pro ně dělá
Nebo dokonce takhle....
Jinak když už jsme u toho snižování apod. co myslíte na vlečko-domky, kyvko-péra (M), tlumiče z kyvky (tedy ty KYB) a podvázání?
|
12.8.09, 23:39 |
|
|
darklord
|
Carlos píše: Jinak když už jsme u toho snižování apod. co myslíte na vlečko-domky, kyvko-péra (M), tlumiče z kyvky (tedy ty KYB) a podvázání?
no ja by som este pripojil prevarenie usi na prevodovke ak z toho nechces mat kacicu
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
13.8.09, 07:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|