Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Divné hučení 
Autor Zpráva

Příspěvek Divné hučení
Ahoj.
Vlastním 2 měsíce auto škoda Fabia 1.4mpi rok výroby 2000. najeto 120000km. Při jizdě slyším divné hučení. při prvních jizdách jsem tomuto hučení nevěnoval takovou pozornost, jelikož jsem byl zvyklý na své starší auto kde hučelo ledacos, ale čím víc jsem jezdíl touto fábii tím mi to začínalo být nepříjemnější a také se mi zdá že je to teď i intenzivnější než třeba před měsícem. Hučení se projevuje již od nízké rychlosti cca30-40km a výš a rozléha se rovnoměrně po celém autě. Ať už mám zařazenou rychlost nebo jedu na neutrál. zvuk nevím jak popsat je takový kolísavý ( VvvVvvVvvVvvVvvVvvVvv). nevím zda to jsou ložiska, ale to snad né. vůli v kolech jsem zkoušel a nebyla a v zatáčkach neregistruji že by hučení zesylovalo na oné straně. byl jsem stim i za známym (zabýva opravani aut) co mi to auto dohodil od nějakého jeho známeho, to auto mi tvrdí že kontroloval než jsem ho kupoval, a ted po projetí taky tvrdil že ložiska to nejsou. že by to typl pouze na gumy. takže nevím co si mám myslet? protože nechci věřit že už při tak malých rychlostech se můžou gumy tak hlasitě projevit. Když jsem měl auto na heveru skoušel jsem potočít zadními koly a ta se po pár otáčkach zastavila mírně to drhne v bubnu (přibžďuje). asi moc přitažená brzda? či co. mohlo by to mít vliv na hluk v autě?? Jinak kola mam litá takové ty klasické co ma každá druhá fábie a pneu Good year. Nejsem žádny odborník přes auta. proto díky za každou odpověď či radu.
Jakub

1.10.09, 16:17
Pspvek Reklama

Příspěvek 
mě když hučely ložiska na Feldě tak to poznat i když jsem jen zvedl auto a zatočil rukou kolem -> hučelo

jinak jestli máš teď zimní gumy tak asi budou řvát ty gumy... ono se to nezdá ale ony dost hučí

1.10.09, 16:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
von GLEXR

Příspěvek 
Tak v první řadě bych na tvým místě vyřešil to přibržďování zadku, i když to zjevně nebude příčina hučení, ale brzdit to nemá, žejo... Zbytečně si opotřebovováš pakny, na spotřebu to taky nebude to pravý, všechno se ti tam bude zbytečně hřát, navíc ani jízdní vlastnosti nebudou ideál....

Jinak to hučení by podle mě mohla být ložiska, když se to ozývá od tak malé rychlosti. Pneumatiky by se ozývaly až při rychlejší jízdě. Ložisko musíš poznat, to se nedá s ničím zaměnit.

Škoda 742 Forever Team

2.10.09, 16:07
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
klidně to můžou být ložiska, kilometry na to mají

2.10.09, 16:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Big.jedlo gumy mám letní.

Ok lidi skusím tedy zajet ještě za někým jiným než za tym znamym u kterého jsem byl minule, přece jenom on je ten co mi to auto sehnal, tak ted to od něj nemusí byt věrohodné. aby náhodou nemusel opravu platit ze svého tak raději řekne že tomu nic není. že? ani bych se nedivil kdyby to tak bylo. A jestli mi to někdo jiný potvrdí že to ta ložiska budou tak pak se budu starat dál. Ale nejde mi do hlavy že když jsem to měl na heveru že jsem při roztočení kol neslyšel žádne zvuky co by nasvědčovaly k tomu že je ložisko na kaši. Může být ještě něco jinéhojiného krom ložisek v kolech co by mohlo hučet a co by se projevovalo už v těchto nízkych rychlostech a na volnoběh???

díky.

2.10.09, 17:33
Hluchoň

Příspěvek 
gumy mas nejaky normalni nebo nejakou cinu, koreu a podobné nesmysly ? tam by se pak mohla projevovat i ta guma, protoze nikdo nevi, co z ty ciny vypadne

2.10.09, 17:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Geometrie je ok?Vidím to nejspíš na ty pneu..

5.10.09, 14:43
Mistr mechanik

Příspěvek 
si pokčej až bude pršet gumy za deště nehučí jen ložiska :) miloš

5.10.09, 14:49

Příspěvek Re: Divné hučení
Fabia, 55 000 Km. Zimní pneumatiky po 8 letech začali hučet, teď když se dali letní, tak hučej taky. Takže to vypadá na ložiska, destičky či kotouče. Auto jsem zvednul, přední kola šli ztuha otáček, neudělali ani jednu otočku, zadní šli krásně. Nebo je to u předních normální ? Hučí přesně jako pneumatiky, nepřerušovaně ve všech rychlostech. Co by jste tipli ?

Naposledy upravil novomi dne 8.4.12, 16:47, celkově upraveno 1

8.4.12, 16:24
Profil ICQ

Ziadna zenska ti s tym neporadi. Kazdopadne na fabii sa zadne kola tocia samotne, predne aj s diferakom tak mozno preto idu tuhsie. Loziska tam holt odchadzaju, ja by som mal hlavne podozrenie na ne.

Naposledy upravil darklord dne 8.4.12, 16:50, celkově upraveno 1

8.4.12, 16:42
Profil Zobrazit autorovy stránky

Udělal jsem jednu chybu za poslední 1000 příspěvků a hned se píše :D .
Jo tak to je možný, ještě někdo potvrdí ?

8.4.12, 16:48
Profil ICQ

Predne lozisko ked huci, tak sa hluk mierne meni podla natocenia volantu. Hucanie zadneho poznas podla vole alebo podla nerovnomerneho odporu pocas otacania na zdvihaku. Hucanie je aj pocut pri pretacani kolesa rukou. Este ti moze nieco drhnut - napriklad brzda, hucat klb, pripadne hucat v prevodovke, ale to je dost malo pravdepodobne.

9.4.12, 18:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]