Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 felicia - kmitání volantu a lupání vpředu 
Autor Zpráva

Příspěvek felicia - kmitání volantu a lupání vpředu
Zdravíčko, potřebuju poradit s mojí felicií... Když jedu rovně, tak kmitá volant... S rychlostí se to stupňuje (při 90 mi už chrastí hodinky na ruce :-)). Dělá to pouze při jízdě rovně, v zatáčkách všechno OK. Další věc je to, že když vyjíždám od garáže, tak mi v tom lupe. Vyjíždím do kopce, přes obrubník a na plný rejd. Do volantu se mi ty rány nepřenášejí, jenom je slyšet lupání a vrzání. Co to způsobuje a co mě zhruba budou stát díly? Ještě dodám, že vyvážení kol to není, to je teď čerstvě a poctivě udělané... Mimochodem přechod na zimní kola (celá kola, ne jen přezutí pneu na ráfcích) neměl žádný vliv. Ta závada se projevuje už od začátku, co auto mám, jenom se to kmitání stupňuje... Najel jsem s tím zhruba už 3tis. km. Jedná o GLXi 1.3, rok 1995, najeto 100tis. Díky za rady

18.10.09, 17:01
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
kloub na poloose...vnější

18.10.09, 17:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Díky za odpověď... Na jaké výrobce dát pozor, až budu kupovat nové? Slyšel jsem, že některé stojí za prd...

18.10.09, 17:44
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
klouby ani tak ne i ty čínský fungujou ale kvalitní manžety :wink:

18.10.09, 17:47
Profil ICQ

Příspěvek 
WenCa píše:
Díky za odpověď... Na jaké výrobce dát pozor, až budu kupovat nové? Slyšel jsem, že některé stojí za prd...

starline...dávám spidan a v pohodě..nebo originál :wink:

18.10.09, 17:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak já před čínskými kloby varuju - nechal jsem se ukecat od opraváře, byly teda super levné, na to že jedna komplet poloosa stála něco přes 1000,- vydrží to cca 20-30tis. km což je při mojem ježdění pár měsíců. Pro auto se kterým se jezdí často jedině dražší....použil bych GLO, Spidan, Löbro...

31.10.09, 09:50
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
Tak já před čínskými kloby varuju - nechal jsem se ukecat od opraváře, byly teda super levné, na to že jedna komplet poloosa stála něco přes 1000,- vydrží to cca 20-30tis. km což je při mojem ježdění pár měsíců. Pro auto se kterým se jezdí často jedině dražší....použil bych GLO, Spidan, Löbro...

tak já ji dal vika čína do roka manžety KO ale pořád jezdí řekl bych tam 60.000 km, ale když jsem dával poprve hodně dávno tak byla z papíru ten závit v náboji jsem strhl jak nic,
na feldě plastová okna ji mám levou taky tři roky to tam je cca90.000 a drží
jinak taky dávám glo a spidan miloš

31.10.09, 17:26

Příspěvek 
nechem zakladat novu temu lebo predpokladam ze mam taky isty problem ako kolega zakladatej tejto temy. Ked vytocim kolesa uplne do prava tak ako keby nieco klepotalo do volantu sa samozrejme nic neprenesa...ale taky zly klepotavy zvyk zvysujuci sa s otackami kolies ked pridavam...a sem tam mi tak poriadne lupne, ako keby az prasklo nieco.

Je to pravy klb tej poloosy(kedze su kolesa uplne vytocene doprava)??? Co sa tam este okrem toho meni? Vnejsi znamena vnutorny?? Alebo je to nieco ine??

Dakujem

21.11.09, 21:47

Příspěvek 
erik_1 píše:
nechem zakladat novu temu lebo predpokladam ze mam taky isty problem ako kolega zakladatej tejto temy. Ked vytocim kolesa uplne do prava tak ako keby nieco klepotalo do volantu sa samozrejme nic neprenesa...ale taky zly klepotavy zvyk zvysujuci sa s otackami kolies ked pridavam...a sem tam mi tak poriadne lupne, ako keby az prasklo nieco.

Je to pravy klb tej poloosy(kedze su kolesa uplne vytocene doprava)??? Co sa tam este okrem toho meni? Vnejsi znamena vnutorny?? Alebo je to nieco ine??

Dakujem

je to vonkajší kĺb, výmena je tu už popísaná viac krát...

21.11.09, 22:22

Příspěvek 
hej dakujem...ja to menit nebudem...nemam sersan ani know how...len som chcel vediet ci to je isto klb...a ci sa este daco s nim nemeni..nech povviem mechanikovi :)

21.11.09, 22:26

Příspěvek 
erik_1 píše:
hej dakujem...ja to menit nebudem...nemam sersan ani know how...len som chcel vediet ci to je isto klb...a ci sa este daco s nim nemeni..nech povviem mechanikovi :)

môže meniť celú poloos, je to rýchlejšie a čistejšie, alebo samotný kĺb, to býva lacnejšie, ale špinavšie...

21.11.09, 22:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]