Autor |
Zpráva |
Radek19_ae
|
Odklon kol felda
možná to tu je, možná neumím hledat
K věci: mám odklon kol 1° 31´ a 1° 34´, nové spodní čepy, kulové, silenty ramen. Byl jsem na geometrii a naměřil tyhle hodnoty mimo toleranci. Tlumiče měněny před půl rokem i s uložením. Auto není bourané. Napadá mě pouze už a jen unavená pružina. Co vy na to?
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
20.10.09, 20:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Odklon kol felda
Radek19_ae píše: možná to tu je, možná neumím hledat K věci: mám odklon kol 1° 31´ a 1° 34´, nové spodní čepy, kulové, silenty ramen. Byl jsem na geometrii a naměřil tyhle hodnoty mimo toleranci. Tlumiče měněny před půl rokem i s uložením. Auto není bourané. Napadá mě pouze už a jen unavená pružina. Co vy na to?
si dej sbíhavost 0 což je v toleranci a dál bych to neřešil,
hledat na starém autě 50 minut, to by se ti mohly u pokladny protáčet panenky a mdloby a mdloby miloš
|
20.10.09, 20:32 |
|
|
Nepér
|
Dole se dá hejbat se zadním uložením ramen, nikdy mi nikdo nebyl schopnej vysvětlit, co se s tím dá dělat a chytrá kniha píše, že jde ladit jen sbíhavost na hodnotu 1 +-1mm.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
20.10.09, 20:42 |
|
|
Radek19_ae
|
sbíhavost je nastavená na nula nula ho**o. Jenže pravá guma je totál sjetá vnitřkem. Ale levá je OK. Tak nevím. Gumy Fulda.
|
20.10.09, 20:48 |
|
|
Nepér
|
Není ložisko KO?
|
20.10.09, 20:49 |
|
|
Radek19_ae
|
to jsem moc nezkoumal?jak to poznám?
|
20.10.09, 20:56 |
|
|
Nepér
|
Zvedni to a zkus tím cloumat na všechny možný strany.
|
20.10.09, 21:16 |
|
|
Ondras83
|
máš rozpěru mezi tlumičema?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.10.09, 08:33 |
|
|
Radek19_ae
|
Nepér píše: Zvedni to a zkus tím cloumat na všechny možný strany.
jo tak na zvedáku jsem to měl o víkendu, nikde žádná vůle
Ondras83: jn mám ju tam
|
21.10.09, 09:47 |
|
|
NOVON
|
Tak tohle je přesně následek těžkých litinových motorů od VW ve feldě:-l..Karoserie je slabá na takhle těžké motory,prostě se 'rozčapnou' přední podběhy.Dá se to částečně eliminovat propilováním otvorů v ramenech a horním uložení,ale moc si od toho neslibuj..Bohužel no:-(..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
21.10.09, 22:05 |
|
|
patrik-hp
|
Mě nejde do hlavy že maš negativní obě strany cca o stupeň na kole a tu jednu stranu ještě o tři minuty jinak,což je mezi nima úplný nic a máš zlikvidovanou jen jednu pneu?...Můžeš se víc rozepsat....kdy si tam dával pneu,kdy si dával ty tlumiče...a kdy si byl naposledy na geometrii?napiš sled událostí....
A koukni na protokol před a po geometrii a klidně ho sem napiš.... Každopádně to má mít 0°30+-30 pružiny můžou bejt v řiti,ale třeba taky něco u ramen,kuláků.Ten kdo ti dělal geometrii se ti nevyjádřil?Kde co je podivnýho?propadlej předek?....kurňa co to je za geometra?!!!Dneska to snad dělá každej zedník
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
22.10.09, 00:02 |
|
|
Radek19_ae
|
Pneu jsem dal spolu s novými liťáky na začátku sezóny, pneu fulda vzorek 6mm, nové tlumiče jsem dával v dubnu s uložením, někdy v červnu sem dal nový ramena VIKA a origo kuláky, hrozný, spodní čep hned začal vrzat, kola se zdály rozčaplý, jel jsem na geometrii a tam mi řekl, že mám špadnej odklon kol a že nemůže seřídit sbíhavost. Jsem na něj čuměl. říká tlumiče, možná unavená pružína, auto byla bouraný, ramena. Já říkám:-) tlumiče cca před půl rokem nový, auto nebouraný a ramena prej jestli čína, říkám ano ahááá že asi nejsou rozměrově jako origo. Dal jsem 400 a jel nasraté dom. Ramena VIKA šly do prdele, objednal jsem spodní čep, silentbloky a germany ramena se zrepasovala. Jedu znovu na geometrii a sbíhavost že seřídí, ale zas mi říkal to samý, špatnej odklon, auto bourané atd. Dal jsem 300 a že si mám hlídat gumy anebo prej výrobní vada hned ve škodovce, že už se s tím setkal. Ten borec má autoservis, box vybavenej. Jezdím stále na letních a na pravé straně, už žádný vzorek nemám (nejvíc sjetá vnitřkem). Ten protokol z geošky jsem někde dal a nevím kde. Možná je to 1°32´ a 1°34´ nejsem si uplně jistý těmi čísly. Mám rozpěru mezi tlumičema.
EDIT: teď si uvědomuju, že jak se měnily ty tlumiče, tak jsme pružinu zmáčkli s bráchou ne lehce, ale šla bez stahováku, tak že by fakt byla v háji?
|
22.10.09, 09:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě se nechce pročítat ty slohovky a pokud se používají pochybné pneumatiky jejich ojíždění nemá logiku tak můžeš ten podvozek ladit do svatého dindy
já nastolil režim polaris a briliantis, a pokud vidím podobný problém jak má radek tak uložení ramen, čep ramen, čep řízení, táhlo, nebo vyběhané řízená že nechodí jen do boku ale nahoru a dolu i klepe na hrbolech,
při použití pneu vraník interspar v akci a podobně tam fakt žádná logika nastavení podvozku neplatí miloš
|
22.10.09, 16:03 |
|
|
NOVON
|
MILOŠ: Promiň,ale můžeš psát česky?Někdy je tě problém pochopit..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
22.10.09, 18:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
NOVON píše: MILOŠ: Promiň,ale můžeš psát česky?Někdy je tě problém pochopit..
je
no jak do toho čumíš desítky let stále, tak je někdy problém to správně podat stím se setkávám a naseru tím i spousty lidí
řeknu ti poslední pelru výměna manžety na poloose felda,
zákazník říka my nechcene nějaký aušus my chcemě neco aby to vydrželo orginál
vemeš notes nagogluješ auto kelly orginál za 360, spony tuk, x 2 = 820 + práce a zákazník říka aha děkujeme ta manžeta za 35 korun bude stačit miloš
|
22.10.09, 18:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|