Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Odklon kol felda 
Autor Zpráva

Příspěvek Odklon kol felda
možná to tu je, možná neumím hledat
K věci: mám odklon kol 1° 31´ a 1° 34´, nové spodní čepy, kulové, silenty ramen. Byl jsem na geometrii a naměřil tyhle hodnoty mimo toleranci. Tlumiče měněny před půl rokem i s uložením. Auto není bourané. Napadá mě pouze už a jen unavená pružina. Co vy na to?

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

20.10.09, 20:01
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Odklon kol felda
Radek19_ae píše:
možná to tu je, možná neumím hledat
K věci: mám odklon kol 1° 31´ a 1° 34´, nové spodní čepy, kulové, silenty ramen. Byl jsem na geometrii a naměřil tyhle hodnoty mimo toleranci. Tlumiče měněny před půl rokem i s uložením. Auto není bourané. Napadá mě pouze už a jen unavená pružina. Co vy na to?

si dej sbíhavost 0 což je v toleranci a dál bych to neřešil,
hledat na starém autě 50 minut, to by se ti mohly u pokladny protáčet panenky a mdloby a mdloby :roll: miloš

20.10.09, 20:32

Příspěvek 
Dole se dá hejbat se zadním uložením ramen, nikdy mi nikdo nebyl schopnej vysvětlit, co se s tím dá dělat a chytrá kniha píše, že jde ladit jen sbíhavost na hodnotu 1 +-1mm.

20.10.09, 20:42
Profil ICQ

Příspěvek 
sbíhavost je nastavená na nula nula ho**o. Jenže pravá guma je totál sjetá vnitřkem. Ale levá je OK. Tak nevím. Gumy Fulda.

20.10.09, 20:48

Příspěvek 
Není ložisko KO?

20.10.09, 20:49
Profil ICQ

Příspěvek 
to jsem moc nezkoumal?jak to poznám? :)

20.10.09, 20:56

Příspěvek 
Zvedni to a zkus tím cloumat na všechny možný strany.

20.10.09, 21:16
Profil ICQ

Příspěvek 
máš rozpěru mezi tlumičema?

21.10.09, 08:33
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Zvedni to a zkus tím cloumat na všechny možný strany.

jo tak na zvedáku jsem to měl o víkendu, nikde žádná vůle
Ondras83: jn mám ju tam

21.10.09, 09:47

Příspěvek 
Tak tohle je přesně následek těžkých litinových motorů od VW ve feldě:-l..Karoserie je slabá na takhle těžké motory,prostě se 'rozčapnou' přední podběhy.Dá se to částečně eliminovat propilováním otvorů v ramenech a horním uložení,ale moc si od toho neslibuj..Bohužel no:-(..

21.10.09, 22:05

Příspěvek 
Mě nejde do hlavy že maš negativní obě strany cca o stupeň na kole a tu jednu stranu ještě o tři minuty jinak,což je mezi nima úplný nic a máš zlikvidovanou jen jednu pneu?...Můžeš se víc rozepsat....kdy si tam dával pneu,kdy si dával ty tlumiče...a kdy si byl naposledy na geometrii?napiš sled událostí....
A koukni na protokol před a po geometrii a klidně ho sem napiš.... :wink: Každopádně to má mít 0°30+-30 pružiny můžou bejt v řiti,ale třeba taky něco u ramen,kuláků.Ten kdo ti dělal geometrii se ti nevyjádřil?Kde co je podivnýho?propadlej předek?....kurňa co to je za geometra?!!!Dneska to snad dělá každej zedník :evil:

22.10.09, 00:02

Příspěvek 
Pneu jsem dal spolu s novými liťáky na začátku sezóny, pneu fulda vzorek 6mm, nové tlumiče jsem dával v dubnu s uložením, někdy v červnu sem dal nový ramena VIKA a origo kuláky, hrozný, spodní čep hned začal vrzat, kola se zdály rozčaplý, jel jsem na geometrii a tam mi řekl, že mám špadnej odklon kol a že nemůže seřídit sbíhavost. Jsem na něj čuměl. říká tlumiče, možná unavená pružína, auto byla bouraný, ramena. Já říkám:-) tlumiče cca před půl rokem nový, auto nebouraný a ramena prej jestli čína, říkám ano :lol: ahááá že asi nejsou rozměrově jako origo. Dal jsem 400 a jel nasraté dom. Ramena VIKA šly do prdele, objednal jsem spodní čep, silentbloky a germany ramena se zrepasovala. Jedu znovu na geometrii a sbíhavost že seřídí, ale zas mi říkal to samý, špatnej odklon, auto bourané atd. Dal jsem 300 a že si mám hlídat gumy anebo prej výrobní vada hned ve škodovce, že už se s tím setkal. Ten borec má autoservis, box vybavenej. Jezdím stále na letních a na pravé straně, už žádný vzorek nemám (nejvíc sjetá vnitřkem). Ten protokol z geošky jsem někde dal a nevím kde. Možná je to 1°32´ a 1°34´ nejsem si uplně jistý těmi čísly. Mám rozpěru mezi tlumičema.

EDIT: teď si uvědomuju, že jak se měnily ty tlumiče, tak jsme pružinu zmáčkli s bráchou ne lehce, ale šla bez stahováku, tak že by fakt byla v háji?

22.10.09, 09:43
Mistr mechanik

Příspěvek 
mě se nechce pročítat ty slohovky a pokud se používají pochybné pneumatiky jejich ojíždění nemá logiku tak můžeš ten podvozek ladit do svatého dindy

já nastolil režim polaris a briliantis, a pokud vidím podobný problém jak má radek tak uložení ramen, čep ramen, čep řízení, táhlo, nebo vyběhané řízená že nechodí jen do boku ale nahoru a dolu i klepe na hrbolech,

při použití pneu vraník interspar v akci a podobně tam fakt žádná logika nastavení podvozku neplatí :? miloš

22.10.09, 16:03

Příspěvek 
MILOŠ: Promiň,ale můžeš psát česky?Někdy je tě problém pochopit..

22.10.09, 18:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
NOVON píše:
MILOŠ: Promiň,ale můžeš psát česky?Někdy je tě problém pochopit..

je :oops:

no jak do toho čumíš desítky let stále, tak je někdy problém to správně podat stím se setkávám a naseru tím i spousty lidí

řeknu ti poslední pelru výměna manžety na poloose felda,
zákazník říka my nechcene nějaký aušus my chcemě neco aby to vydrželo :evil: orginál

vemeš notes nagogluješ auto kelly orginál za 360, spony tuk, x 2 = 820 + práce a zákazník říka aha děkujeme ta manžeta za 35 korun bude stačit :cry: miloš

22.10.09, 18:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další