Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 zadní náboje FA-FE 
Autor Zpráva

Příspěvek zadní náboje FA-FE
pude na zadní náboj z favorita 1989 (4x98) buben z feldy 1996 (4x100) ?

mám ohnutou nápravu, docela dost, mám doma zadní nápravu z van-plus 1994 (totožná s feldou) ale jezdili s tim cikání, pořád naložený, skákali přes příkop atd, takže nebude lepší než moje, ale mám doma taky nápravu z favorita 89. Díry v nápravnici, kde je přišroubovanej náboj jsou jinak, tzn, že náboj ze starýho favorita na feldovskou nápravnici nejde přišroubovat (vrchní díry seděj, spodní ne). Shánět někde nápravu, když doma mám 2 je kravina a když nějakou seženu, nevim jak na tom je. Takže tam chci dát celou zadní nápravu (vyztuženou) ze starýho favorita a na ty FA náboje dát FE buben a štít (štít převrtám)...tak se ptám, jestli to pude. Možná si najdu čas vzít oba náboje, porovnat je a poměřit, ale už předem bych se chtěl zeptat, třeba michalkatka by moh vědět...díky kluci :wink:

8.11.09, 21:03
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: zadní náboje FA-FE
Ondras83 píše:
pude na zadní náboj z favorita 1989 (4x98) buben z feldy 1996 (4x100) ?

mám ohnutou nápravu, docela dost, mám doma zadní nápravu z van-plus 1994 (totožná s feldou) ale jezdili s tim cikání, pořád naložený, skákali přes příkop atd, takže nebude lepší než moje, ale mám doma taky nápravu z favorita 89. Díry v nápravnici, kde je přišroubovanej náboj jsou jinak, tzn, že náboj ze starýho favorita na feldovskou nápravnici nejde přišroubovat (vrchní díry seděj, spodní ne). Shánět někde nápravu, když doma mám 2 je kravina a když nějakou seženu, nevim jak na tom je. Takže tam chci dát celou zadní nápravu (vyztuženou) ze starýho favorita a na ty FA náboje dát FE buben a štít (štít převrtám)...tak se ptám, jestli to pude. Možná si najdu čas vzít oba náboje, porovnat je a poměřit, ale už předem bych se chtěl zeptat, třeba michalkatka by moh vědět...díky kluci :wink:

sklamem ťa, náboje sú iné...

samotná náprava starý Favo : 115310050 rear axle beam / 08.87 - 12.92 / FAVORIT, FORMAN

samotná náprava nový Favo : 115310051 rear axle beam / 01.93 - 09.94 / FAVORIT, FORMAN

ako vieš, náboje aj štíty sú iné, a predsalen sú to pevnostné spoje, ktoré sú pomerne dosť namáhané, takže nejaké vŕtanie a prevarovanie by som nerobil...

8.11.09, 21:15
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Ondro moc to nerozkrikuj nebo ti to admin zamkne jak toho experta s kolama z Daweo co je nacpal na Felicii

8.11.09, 21:48

Příspěvek 
21lucas píše:
Ondro moc to nerozkrikuj nebo ti to admin zamkne jak toho experta s kolama z Daweo co je nacpal na Felicii

to je fakt :lol: :lol:

michalkatka: no právě nechci nic vrat, jen max štíty :wink:

jen nevim, jestli jsi mě pochopil...jak je náboj přišroubovanej do nápravy, to sou 4 šrouby, ty vrchní díry seděj na FA i FE, ale felda má ty spodní blíž k vrchnim, to znamená, že ty náboje (na čem se točej ložiska) nejdou zaměnit z favorita na felicii a opačně, ale já se ptám, když dám na felicii komplet celou nápravu i s těmahle nábojema z favorita, jestli na ten náboj dám buben z felicie :wink: ...abych zachoval brzdy a rozteč 4x100 :wink:

chápeš? :)

8.11.09, 22:20
Profil ICQ

Příspěvek 
nie, aj náboje sú iné, nové fačko má VW a staré má ešte Škoda...

staré Fa 115320430 stub axle / 08.87 - 12.92 /
nové Fa 781598999 repair kit / stub axle / 01.93 - / comprising: / stub axle / hexagonal head bolt / cone washer N 010 258 4 321 501 119 A /

neviem možno by sa nejako dali naskladať ložiská, ďalej neviem presne aký je rozdiel vo vzdielenosti ložísk, vôbec presné rozmery neviem, nikdy som to tak neskúmal...

inak komplet dobré zadné nápravy na 4x100 mám...

8.11.09, 22:27

Příspěvek 
nojo, ale je trošičku nereálný je dopravit sem kemě...kvůli nápravě k tobě nepojedu a poštou to nepude...dá se nějak změřit ten odklon kol, kromě laserový geometrie?

měl sem tu nápravu už načatou, přece jen 230tis km a dodělal sem to podložkama :|

takže buď tuhle nějak srovnat (což je kravina) nebo dát jinou, vyztužit a pak klidně hodit podložky :)

8.11.09, 22:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
nojo, ale je trošičku nereálný je dopravit sem kemě...kvůli nápravě k tobě nepojedu a poštou to nepude...dá se nějak změřit ten odklon kol, kromě laserový geometrie?

měl sem tu nápravu už načatou, přece jen 230tis km a dodělal sem to podložkama :|

takže buď tuhle nějak srovnat (což je kravina) nebo dát jinou, vyztužit a pak klidně hodit podložky :)

odklon kol sa zmeriať dá aj v domácich podmienkach, s kwikom sme laborovali s takou laserovou vodováhou, dokonca má na spodnej hrane magnet takže sa dala uchytiť k disku, a merať na doske vzdielenosť v predu a v zadu ( robili sme zbiehavosť ) ale podobne by som si vedel predstaviť že si urobíš rysky na podlahe a strope a keď to odmeriaš vieš aký odklon...

8.11.09, 22:39

Příspěvek 
no nejdřiv potřebuju sehnat dobrý auto, na tom to změřit a pak změřit svoje...ale spíš mě zajímá, jak to změřit na samotný nápravě bez kol, případně bez bubnu... :)

8.11.09, 22:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
no nejdřiv potřebuju sehnat dobrý auto, na tom to změřit a pak změřit svoje...ale spíš mě zajímá, jak to změřit na samotný nápravě bez kol, případně bez bubnu... :)

neviem či Fačko a Felda nemá zadnú nápravu "predpätú" t.z. že sa má merať keď je auto na kolách...

8.11.09, 22:51

Příspěvek 
kurňa, tak co s tim? :roll:

no, asi vylezu na půdu, shodim tu, co tam mám a uvidíme...nějak změřim, co je na feldě, pak změřim tu druhou a dyštak na ní začnu postupem času dělat...

leťáky sem měl vnitřky víc sjetý než vnějšky, kola sem v půlce sezony přehazoval, ale žádná velká změna se nekonala, takže buď se to sjelo tak rychle, že sem to ani nestih zaregistrovat, nebo se ty kola nesjížděj a sou už takhle smetený od dřívějška (dával sem tam starší)...uvidíme co to udělá na zimákách :roll:

ale docela mě to sere, když s tim teď jela máma a já jel za ní s tranzitem, tak sem čuměl, jak to je...

ale závoďácky měly taky vzadu štafle, tak co :lol: :lol:

8.11.09, 22:54
Profil ICQ

Příspěvek 
tak viac ti asi neporadím... :oops:

8.11.09, 22:56

Příspěvek 
To už když si Ondro všimneš, že starý typ fáčka má buben přišroubovaný dvěma šroubky na ten štít náboje. Nový typ fáčka už má ale buben dohromady s ložiskem a přitáhnutý tou velkou středovou matkou. Teoreticky by měli jít vyměnit jen celé náboje u starého typu za nový. Už jsem to párkrát viděl.

9.11.09, 20:24

Příspěvek 
varok píše:
To už když si Ondro všimneš, že starý typ fáčka má buben přišroubovaný dvěma šroubky na ten štít náboje. Nový typ fáčka už má ale buben dohromady s ložiskem a přitáhnutý tou velkou středovou matkou. Teoreticky by měli jít vyměnit jen celé náboje u starého typu za nový. Už jsem to párkrát viděl.

:roll: přečti si to znovu celý

9.11.09, 20:29
Profil ICQ

Příspěvek 
varok píše:

nie som si istý či sa to dá naskladať, ale možno áno...

9.11.09, 20:29

Příspěvek 
dobře, budeme tomu řikat čep náboje a náboj, čep náboje je to, co je přišroubovaný na nápravě a náboj je u starýho typu náboj s ložiskama a u novýho typu buben s nábojem a ložiskama :wink:

takže starej favorit má na tom čepu náboje jinak díry, tzn že starej čep náboje nejde dát na novou nápravu (favorit 93 a felicie)

potřeboval bych vědět, jestli dám na čep náboje buben s nábojem a ložiskam z felicie, OK varoku? :)

9.11.09, 20:31
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další