Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 vymena poloosy octavie 
Autor Zpráva

Příspěvek vymena poloosy octavie
ahoj lidi potreboval bych poradit.
pristi tyden budu menit na bratrankovo octavce (1,9tdi 81kW, neni to uplne ta prvni, ale ta faceliftovana, ma ciry svetla, kombik, asi tour) levou poloosu (na strane ridice), puvodni praskla v pulce. stejne by melo byt i u 66kW verze.
musi se vypustit olej z prevodovky? muzu vyndat tehlici aniz by se hnula geometrie? nejaky utahovaci momenty?
pokud by mi nekdo hodil strucny navod na co si dat bacha, byl bych vdecny. mam zkusenost jen s renaulty.

Obrázek

4.12.09, 17:38
Pspvek Reklama

Příspěvek 
olwej z převodovky vypustit, při té příležitosti by ho bylo záhodno i vyměnit

4.12.09, 18:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
těhlice je na kulovém čepu , pokud jí shodíš jen z tlumiče, geometrie by po smontováno zpet měla bejt jako předtím

4.12.09, 18:22
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
olej vypouštet nemusíš u převodovky sou na poloose imbusy

4.12.09, 18:24
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek Re: vymena poloosy octavie
KarelJ píše:
ahoj lidi potreboval bych poradit.
pristi tyden budu menit na bratrankovo octavce (1,9tdi 81kW, neni to uplne ta prvni, ale ta faceliftovana, ma ciry svetla, kombik, asi tour) levou poloosu (na strane ridice), puvodni praskla v pulce. stejne by melo byt i u 66kW verze.
musi se vypustit olej z prevodovky? muzu vyndat tehlici aniz by se hnula geometrie? nejaky utahovaci momenty?
pokud by mi nekdo hodil strucny navod na co si dat bacha, byl bych vdecny. mam zkusenost jen s renaulty.

ty máš karle je psychidký problém a hledáš podporu,

já to taky čet že si musíš poznačit čep v rameni že se sním dá hýbat a pak geoška to nehrozí uvidíš,

jde to v pohodě akorát když povoluješ polosu u převoddovky tak nej nahoře a pootáčet dva dluhé nádstavce a při utažení žádné momenty ale na krev, a musíš mít ke kolu vlnovec no zajdu se ti podívat kolikátku :?: 36 je na fábku na koktávku je 30 ne šestihran ale 12ti hran,

takže olej nevypouštíš, šestihtan dva nádstavce a 30 dvanáctihran :wink: miloš

4.12.09, 18:28

Příspěvek 
diky za bleskurychle odpovedi. jak rikam toto jsem delal jen na renaultu (scenic, megane), ne na svym. :) tam je leva poloosa v prevodovce a pri povoleni jejich sroubu vytece troska oleje, asi litr :lol: no kdyz sme to delaly s kamosem na dalsim rencku, tak uz sme ji uz radsi vypustily. a prava poloosa zajistena neni nijak. je jen nasunuta na tisicihranu z prevodovky.

myslel jsem ze tehlici vyndam tak, ze ji vysadim ze spodniho cepu a pak vyhnu kousek dostrany. pres ulozeni tlumice by to melo jit, abych tam dostal novou poloos. nechce se mi ji sundavat uplne. pripadne kdyby nesla vyndat z cepu, tak bych cep odsrouboval od ramene - tady se prave bojim rozhozeni geometrie.
jen vubec nevim co cekat na strane prevodovky. pokud to pujde bez sundani oleje z prevodovky, tak by to bylo ulehceni prace. ale pokud by melo vytect treba pul litru, tak bych ji vypustil.
ten 12ti hran se mi taky moc nelibi. mam jen klasicky orisky. jen pro upresneni. 12hran je prisroubovana poloosa do tehlice?

ty imbusy rozmery nevite? mam tu od 1,5 :lol: do 6, 8, 10.

Obrázek

4.12.09, 19:09

Příspěvek 
na fábce je to 8imbus 8)

4.12.09, 19:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Z převodovky se nic nevypouští, ale je tam potřeba speciální klíč na povolení samotné poloosy od unašeče, je to tisícihran a oktávka má tuším šrouby s označením bitu M8. Nezkoušej to povolovat imbusem, strhneš okamžitě hranu.

4.12.09, 19:45

Příspěvek 
u okty sou v převodovce unašeče, takže ti nic z převodovky nepoteče...já nevim, ale u 66tky je normální torx :wink:

povoliíš matku (32 myslim), sundáš kolo, sundáš čep a vyšroubuješ těch 6 šroubů na unašeči, nastrojíš novou, utáhneš a jedeš...práce tak na ...půl hoďky i s kafem :lol:

edit: tak je to 30tka tisicihran

edit2: jo, von už ti to psal miloš :lol:

edit3: normálně nech čep v těhlici, vyšroubuj 3x M8 šroub a jeto, geometrii nerozhodíš, díry nejsou šlicový, pokud to tam předtim někdo nepiloval :roll: ...vytáhneš šrouby a vykloníš to ven, možná ještě budemš muset rozdělat stabik....celkově to je práce na pohodu, čistá :wink: :)

Naposledy upravil Ondras83 dne 4.12.09, 20:02, celkově upraveno 1

4.12.09, 19:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Já mám tisícihran, asi tam prali, co jim zrovna vítr přinesl...

4.12.09, 20:01

Příspěvek 
pokud tam bude torx, tak supr. nejaky spesl tisicihran by me asi zastavil :roll:
diky panove. pristi tyden to budu menit, tak napisu.

Obrázek

4.12.09, 20:27

Příspěvek 
jestli zjistíš co tam máš za kód převodovky tak bych moh kouknout do dílenský příručky :lol:

4.12.09, 20:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Je to běžně k sehnání v normálním železářství, v takových těch obi a podobných xindlech ti budou nejspíš nutit závitník, nebo podobnej neřád. Stojí to okolo kila.

4.12.09, 20:34

Příspěvek 
zitra to bratranek pritahne. cas na to mrknout budu mit az ve stredu, tak pak bych napsal. ted mam spoustu veci do skoly.

Obrázek

4.12.09, 20:41

Příspěvek 
vůbec se toho neboj, je to celkem dobrá práce :wink: ...jo, tak škola mě taky sere a zdržuje :roll:

5.12.09, 11:54
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další