|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Narážanie výfuku o zadnú nápravu.
Autor |
Zpráva |
kimmi
|
Narážanie výfuku o zadnú nápravu.
Mám problém s buchnutím časti výfuku o rameno zadnej nápravy pri prejdení nerovnosti,pri ktorej sa auto zhupne.Vtedy je počuť buchnutie spod sedadla za vodičom.Zistil som že to udiera trubka výfuku o rameno zadnej nápravy.Prezrel som to a našiel som oškreté časti kde to búcha.Vymenil som aj všetky silenbloky na výfuku no robí to stále.Zadok musí byť samozrejme zaťažený no nie preťažený.Sám alebo vo dvojici tak to nebúcha.Minulý rok v lete som kupoval celú zadnú nápravu komplet aj s tlmičmi,pružinami z uloženky(2001),ktorá mala najazdených niečo cez 30 000 km (ozajstných),bolo havarované zboku.Nemohla by byť zle prihnutá tá konzola ktorá je privarená na výfuku?,na ktorú ide silenblok?
Raz som to vyriešil že som to zvierkou pritiahol a pevným drátom uchytil aby to bolo vyžšie ale to neni riešenie.
Mal niekto tento problém.
|
9.1.10, 22:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
sak na 1203ke to nema kde buchat o napravu...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.1.10, 22:26 |
|
|
kimmi
|
1203 máš možno ty ja mám Feldu 1,3 BMM 50KW.
|
9.1.10, 22:36 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak si to mel napsat hned
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.1.10, 22:46 |
|
|
gokralik
|
No jo, tak to chtělo zmínit hned.
Co silenty motoru? Jsou všechny v pořádku?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.1.10, 22:47 |
|
|
MAJO
|
Raz som sa s tym stretol na jednom fave, bolo to sposobene zle tvarovanymi drziakmi na nejakom polskom vyfuku. Doladil som to trochu poprihybanim tych drziakov.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
9.1.10, 22:49 |
|
|
kimmi
|
Aj nad tým som rozmýšľal,pretože to začalo robiť keď som vymenil stredný a zadný diel výfuku.Podotýkam že stredný bol nový (asi polák) a zadný z inzerátu používaný (Tyll).Stredný vyzerá akoby mal 5 rokov a zadný ako nový.
Ešte som tu na fóre našiel toto:
http://www.greendevil.wz.cz/new/clanky_vyzt.php
http://www.romanis.cz/mezizavitove_gumy.html
|
9.1.10, 23:48 |
|
|
kimmi
|
Nadá sa to niekde zohnať na slovensku?
|
9.1.10, 23:59 |
|
|
MAJO
|
Tie medzizavitove gumy su na 742, favo a felda ma mensi priemer zadnych pruzin. Ja mam na formane zadne pruziny k.o. a nic mi nebucha. Prihni tie drziaky a pri najblizsej vymene vyfuku pouzi kvalitnejsie diely.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
10.1.10, 00:04 |
|
|
varok
|
Jojo, to jsou ti poláci. Někdy ojebávají i výrobu těch ohnutých plíšků na těch držácích silentbloků. Nevím jak se to nazývá. Já mám nyní sportovní výfuk, tam je to OK, ale na technickou jsem koupil nějakého levného poláka a tam ty plíšky neměli ani tu drážku na segerovku, ale na konci takové kulaté zakončení, kde se ta segerka zasouvá. Ovšem nedrží tam, tak výfuk je v garáži jako nouzovka. Navíc taky navařené na jiné místo. Ohnutí kolikrát nestačí, odchylka je moc velká. Lepší je to označit na autě a potom navařit na správné místo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.1.10, 12:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|