Autor |
Zpráva |
Jiri
|
Fobie tahne ke strane
Zkusim nejak nejpresneji popsat situaci, jedna se o moje auto
menil jsem predni silentbloky ty velke..dal jsem tam ty golfacke seridil sbihavost projel a pri rovne jizde jsem mel krivo volat, tehdy byly vzadu dve rozdilne pneumatiky...myslim stejne rozmery ale jiny vyrobce...jinak jsem na jizdnich vlastnostech nezpozoroval nic neobvykleho krome polohy volantu, nyni jsem koupil dve nove pneu nasadil dozadu dve stejne a chtel jsem srovnat volant...ten ale podle geometrie nevychazel, polohy vzdy predniho kola k zadnimu jsou stejne ale volant za jizdy mimo...posunul jsem tedy na koncovych cepech rizeni tak aby volant byl rovne....nesedi mi tedy polohy prednich kol vuci zadnim..ale volant je za jizdy rovne, auto ale nepatrne tahne doleva....nevim ted zda prave rozdilne pneu vzadu mohli vyrovnat to co tam ted je to tahnuti...pripadne nejake napady co by mohlo byt spatne...kontroloval jsem sbihavost kol vzadu je dla autodat +2.5mm a sedi presne nikde nic na pohled neni ohnute ani narazene...rana na predek sla opravdu jen nahoru nemyslim si ze souvisi s tou bourackou....vsechny dily jsem jen odsrouboval a nasrouboval nove nic nebylo potreba rovnat...predem diky za reakce nebo tipy co zmerit nebo zkontrolovat
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
15.3.10, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
brzdy...
seřiď geometrii jak má bejt a volant otoč na řídící tyči
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.3.10, 21:00 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
snadno řekneš kvuli bagu už hůř uděláš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.3.10, 21:22 |
|
|
Jiri
|
Sadra17 píše: snadno řekneš kvuli bagu už hůř uděláš
kvuli bagu ani ne ale sensor polohy volantu pak nebude sedet myslim ze to ma fobia...mela by kdyz ma elektro servo, brzdy jsou v poradku nevaznou...napadlo e ted zkusit prehodit gumy mezi sebou ..obe predni zda to bude stejne nebo to potahne na druhou stranu..nekdy se s tim clovek otravuje a delaji to jen gumy
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
15.3.10, 21:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pneumatiky můžou mít i rozdílné obvody a pokud mělo problém a je jinak sjetá běhoun tak můžeš dělat co chceš, potáhne furt, jdenině nové přední gumy, volan se přerovnává na táhlech že dáš volant rovně pomocník drží a nasměruje kola miloš
|
16.3.10, 07:01 |
|
|
Drak
|
Zkus eště poměřit souosost přední a zadní nápravy.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
16.3.10, 16:02 |
|
|
Jiri
|
tak sem dnes promeroval, sice jen metrem orientacne, ale nameril jsem od osy spodniho kulaku k otvoru v podlaze na jedne strane zhruba o 7mm mene, meril jsem to na vice mistech a vzdy to jednokolo mi vychazelo vice vzadu, i kdyz jsem strcil ruku mezi kolo a blatnik bylo tam mene mista, byla pohnuta napravnice bylo to videt podle nastriku spodku v mistech kde je prisroubovana takze jsem ji povolil a srovnal...aspon priblizne geometrii uz jsem ted nedelal protoze nebyla volna rampa takze to zitra ale na silnici je to ted malicko lepsi a volant je zase mimo na druhou stranu takze mozna kdyz ted vratim sbihavost a polohu predku vici zadku tak jak to ma byt mozna to bude OK...uvidime dam vedet
tu souosost predek zadek nevim jak zmerit, vzdalenost os kol tedy rozvor na jedne strane i na druhe a nebo ze bych kamery co patri dopredu dal dozadu a opacne...vedel bych pak polohu zadniho kola vuci prednimu....no jeste neco vymyslim..zatim sem prisel na tohle
|
16.3.10, 19:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hlavní nemoc jsou uložení zadních ramen,
|
17.3.10, 19:33 |
|
|
Drak
|
Souosost se měří při seřízené PN a postavení kol rovně tak, že naměříš vzdálenosti středů kol PN a ZN. Podle toho, co píšeš bude rozhozená, bude to mít syndrom dvanáctsetrosky, čtyřstopý vozidlo.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
17.3.10, 20:55 |
|
|
Jiri
|
ulozeni zadni napravy v poradku, sbihavost zadnich kol taky v poradku,
jinak dneska jsem udelal znovu sbihavost....po srovnani te napravnice.... a srovnal predni kola vuci zadnim a polohy volantu, podle geometrie to sedelo sbihavost +1 , natoceni kazdeho predniho kola naprosto stejne vuci zadnimu..na te same strane, volant presne v rovine....pri jizde auto porad tahne do leva a volant je krivo takze sem tam kde sem byl zkusim ted prehodit gumy abych to vyloucil nejdrive obe predni mezi sebou zda se neco zmeni...pokud ano dam zadni do predu a predni dozadu...pak uz me nic nenapada
shodou okolnosti jsem dnes mel fabii combika TDi vymena tech silentbloku na ramenach a serizeni geometrie, a kdyz sem to po serizeni projel tak naprosto perfektni nikam to netahlo a volant uplne presne....omeril jsem i par veci na podvozku a vse sedelo v milimetrech jako na mem aute.. tak nevim....zkusim jeste ty pneumatiky abych to vyloucil....
|
17.3.10, 21:51 |
|
|
Jiri
|
Takze jsem dnes vymenil dve predni kola mezi sebou a auto najednou zacalo malicko tahnout na opacnou stranu tak si rikam parada dal sem teda gumy z predku na zadek mam teda vepredu dve nove a vzadu ty dve dalsi ze predu...projel sem to a auto zase tahne do leva sem z toho blbec sbihavost je jinak presne tam kde jsem ji vcera nastavil disky nehazou myslim ze to delaji jen gumy ale jak to mam sparovat aby to jelo rovne netusim, pritom vsechny kola jsou na vyvazovacce krasne rovne..zadne znamky praskleho dratu nebo tak neco pomeroval jsem i zadni napravu dne mereno od urciteho bodu na naprave k bodu na karserii a na obou stranach to sedelo ....tipuju problem jen v gumach....ale ted nevim jestli vic verit tem levnym nejake champiro nebo co a nebo dvema novym pirrely P6000
|
18.3.10, 22:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud se tomu chceš trošku věnovat tak musíš mít aspon vodováhu kola dát na rovinu a změřit výšku běhounu zda je rozdíl, pokud není dáš vodováhu na obje kola a sleduješ ojetí běhounu miloš
|
19.3.10, 07:55 |
|
|
john-the-roxor
|
auto ide, tak naco sa s tym sexualnit? ale OT... okrem toho, ze to taha sa nic ine stat nemoze?
|
19.3.10, 14:54 |
|
|
Jiri
|
slovacek.milos píše: pokud se tomu chceš trošku věnovat tak musíš mít aspon vodováhu kola dát na rovinu a změřit výšku běhounu zda je rozdíl, pokud není dáš vodováhu na obje kola a sleduješ ojetí běhounu miloš
No tak jsem dnes rano jeste prehodil ty dve nove pneou mezi sebou..ve predu..a je to vice mene Ok malicko volant sejdrem ale nepatrne oproti tomu jak to bylo a netaha to uz vypada to dobre na silnici takze uz na to kaslu je to gumama na 100procent s autem urcite nic neni vzdy sem nejak prohodil gumy a zmenilo se to diky vsem za nazory snad se to pol dalnici nekde nerozleti
|
19.3.10, 23:03 |
|
|
Jiri
|
john-the-roxor píše: auto ide, tak naco sa s tym sexualnit? ale OT... okrem toho, ze to taha sa nic ine stat nemoze?
no ja s tim pojedu asi 1100Km tam a 1100 zpet..tak proto
|
19.3.10, 23:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|