|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
atahualpa117
|
Klepe se volant, co dál?
Zdravíčko škodovkáři,
chtěl bych se zeptat na následující věc - klepal se mi u šáde 120 volant při cca 80-100km/h, a tak jsem zapátral po příčině a zjistil, že se strhnul závit u jakéhosi bubnu, který spojuje tyč řízení jdoucí od volantu s tyčemi (táhly), pomocí kterých se pohybuje koly. Nevím jak jinak to popsat. Ten "buben" je chycen dvouma šroubama (10mm) a s těmi můžu manipulovat, když odhrnu koberečky pod volantem nebo hůře ze spodku auta (když odhrnu gumu ve tvaru zvonu na WC), která chrání vnitřní část vozu před průnikem vody, prachu a ostatními vlivy z venku. Tolik k identifikaci a teď přichází na řadu dotaz. Dřív než bych udělal blbost, zeptám se, jestli by stálo za to zkusit provrtat a vyříznout tam lepší závit a pak tam šoupnout třeba jedenáctku.
Jako druhou možnost zvažuju prostrčit tam užší šroubek a na obou stranách ho sepnout matkou (nahoře desítkou, která tam patří) a dole menší matkou, která proleze úzkým otvorem druhého konce toho náhradního dílu, který se mi tak těžko identifikuje.
Třetí možností (krizovým řešením) je nechat to tak jak to je. Přesně za rok mi skončí technická a pak už se chystám auto odeslat do věčných lovišť. Do té doby mám však před sebou předpokládaných 10 000 km. Otázka k bodu 3 ale zní - vydrží to? Jezdím s tím už převážně jen do práce (25km jedna cesta). Víc jak kilíčko s tim nejezdim.
Jako poslední možnost považuju demontáž dílu a jeho výměnu za jiný kus. To se mi fakt nechce.
Doplňující otázka - když povolí i ten druhej šroub, co se stane potom? Vsadil bych se, že se s tim dá jezdit i tak. V Africe jezděj s autama, dokud se z nich nestanou totální vraky. Naše silnice koneckonců Afriku stejně přípomínají a vozový park je úměrný kvalitě našich silnic..
Za rady děkuji!!!!
|
12.4.10, 14:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
to je řízení, takže to zašroubuj, sešroubuj, jak je libo, hlavně ať to drží, jak ti to upadne celý, seš v kelu...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.4.10, 14:40 |
|
|
venda
|
Jak bylo psáno výš...dotáhnout jakýmkoliv způsobem. Ale není to řešení přičiny problému. Nechej si převážit kola.
|
12.4.10, 16:08 |
|
|
atahualpa117
|
Díky, asi to dám do servisu, je to o hubu
|
13.4.10, 07:40 |
|
|
atahualpa117
|
Tak díky ještě jednou za rady. Sepnul jsem to šroubkem s menším průměrem a chytnul na obou stranách a volant už necuká. Je to teda prasečina, ale dokud nevymetu pořádný díry, tak to bude snad držet. Ještě vyvážit kola a bude..
|
13.4.10, 21:39 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|