Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
třepe se volant FA
zdravím
poslední dobou se mi zdá když jedu ze svím favoritem rychleji tak zhruba od 115km/h se mi začne třepat volant ze strany na stranu tak jako by se jelo po kostkách, ale tohle dělá jak na rovné tak na hrbatější cestě jen v této rychlosti, pneu sou nahuštěny stejně, pokud jedu po rovince a pomaleji tak auto jede pořád rovně nevíte čím by to mohlo být způsobené ?? nějaký čep špatný ??
- jedu tak 110km/h volant se ani nehne prostě nevibruje ....
- jedu nad nebo kolem 120km/h a volant klepe a vibruje jakoby
díky za odpověď
|
10.5.10, 19:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vyvážení kol
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.5.10, 19:24 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
na to sem zapoměl
co jsem tam dával ty letní kola tak sem je nechal vyvážit ...
nebo myslíš že se zase nějak "pokřévaly" nevím jak to jinak nazvat ...
|
10.5.10, 19:50 |
|
|
Ondras83
|
mohlo ti upadnout závaží, nebos třefil nějakou díru...
určitě je levnější to nechat znovu převážit (stačí přední kola) než měnit hled kloub a pak zjistit, že to dělaj kola...
a cejtíš to jen v ruce nebo je to vidět, jak se to klepe?...třeba mě se taky zdá, že to klepe, ale dneska s tim jela máma a nic neklepalo, tak už sem asi pomrdanej ze všech těch blbostí, co se na mě teĎ hrnou...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
10.5.10, 20:23 |
|
|
Dallen
|
Vyvážení předních kol se může projevit i táhnutím volantu na stranu (při brždění citelné). Dály bych zkontroloval dobré tlaky v pneu, sbíhavost (poznáš podle opotřebení pneu), nebo můžeš mít špatnou geometrii, ale tu bych řešil až na konec.
|
10.5.10, 20:29 |
|
|
Dallen
|
Sjíždění vnitřkem=Přefukané. Po stranách=měkké. Vnější strana=velká sbíhavost, Vnitřní strana=velká rozbíhavost. Pokud to je blbě tak mě někdo opravte.
|
10.5.10, 20:41 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Dallen píše: Vyvážení předních kol se může projevit i táhnutím volantu na stranu (při brždění citelné). Dály bych zkontroloval dobré tlaky v pneu, sbíhavost (poznáš podle opotřebení pneu), nebo můžeš mít špatnou geometrii, ale tu bych řešil až na konec.
to tahnutí do stran sem zkoušel tak jak píšeš a tlaky sou v pohodě tak to teda nechám převážit a bude teda hned jasno
|
11.5.10, 04:31 |
|
|
glider
|
tak podobny problem mam aj ja nad 110 tacho trasie volant...
teraz som bol s tym na prehliadke v servise a ejha vybite oba capy riadenia
takze dam to vymenit + geometriu a uvidim ci to bude lepsie
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
3.6.10, 11:38 |
|
|
patrik-hp
|
Třepaní volantu způsobuje nevyvážení kol,podhuštění pneu,tvar běhounu pneumatiky,nebo geometrie...Pokud jedno z toho je špatně po delší dobu,vždy to odnese pneumatika,která má nenávratně poškozený běhoun...tedy rovnou na výměnu za nové pneu.Hodně poškozená dráha běhounu,např.probrždění,nebo vadné tlumiče způsobí,že se nedá vyvážit,lze jí pouze eliminovat a přesouvat do jiných rychlostí,kde to začne zase třepat......Nejlépe je tedy mít dobrou geometrii a pak dobré pneu s optimálním tlakem.Nikdy tedy né nové pneu,když nevím jakou mám geometrii a podvozek...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
3.6.10, 22:08 |
|
|
mojito
|
patrik-hp píše: Třepaní volantu způsobuje nevyvážení kol,podhuštění pneu,tvar běhounu pneumatiky,nebo geometrie...Pokud jedno z toho je špatně po delší dobu,vždy to odnese pneumatika,která má nenávratně poškozený běhoun...tedy rovnou na výměnu za nové pneu.Hodně poškozená dráha běhounu,např.probrždění,nebo vadné tlumiče způsobí,že se nedá vyvážit,lze jí pouze eliminovat a přesouvat do jiných rychlostí,kde to začne zase třepat......Nejlépe je tedy mít dobrou geometrii a pak dobré pneu s optimálním tlakem.Nikdy tedy né nové pneu,když nevím jakou mám geometrii a podvozek...
Trepani volantu mi dela i moje Felda ( pouze od 95km/h do 110 km/h jinak ne. A to mám :
-pneu nove
-spravne nahustene
-dobre vyvazene
-geometrie ok
...problem bude jinde...
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
9.6.10, 21:31 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mi se taky na feldě klepe volant, při určité rychlosti (kolem 90) celé auto. A příčinou je prostě křivost pneumatik, kopou ty mrchy nekvalitní...
|
9.6.10, 21:38 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mojito píše: Trepani volantu mi dela i moje Felda ( pouze od 95km/h do 110 km/h jinak ne. A to mám : -pneu nove -spravne nahustene -dobre vyvazene -geometrie ok ...problem bude jinde...
tak ti dlouho stála bez hnutí a na gumě se udělala plocha a ta kope
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.6.10, 05:14 |
|
|
mojito
|
Sadra17 píše: mojito píše: Trepani volantu mi dela i moje Felda ( pouze od 95km/h do 110 km/h jinak ne. A to mám : -pneu nove -spravne nahustene -dobre vyvazene -geometrie ok ...problem bude jinde... tak ti dlouho stála bez hnutí a na gumě se udělala plocha a ta kope
...bez hnuti zcela urcite nestala,mimoto kdyby to bylo kolem,pneumatikou,tak by se trepani zvysovalo s narustajici rychlosti(otackami kola) ,ale tak to neni.Zacne se trepat od asi 95km/h a ustane to pri asi 110km/h .Cili od 110 ti se netrepe vubec nic,ani pri 160 ti...
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
10.6.10, 15:47 |
|
|
DoggazzCZ
|
Měl sem podobnej problém... od 120 do 130 se mi klepal volant. Taky sem si řikal, že budou blbě vyvážený, ale pak sem kola sundaval při příležitosti natírání třmenů, potom se je pořádně dotáhnul a problém je pryč.
_________________ Škoda Forman 1,3 BMM, r.v. 94
|
10.6.10, 16:06 |
|
|
Mírák
|
Já mam taky třepot nad 110.... A to mám čerstvě vyváženo, nový čepy atd. A chybu vim. Mam gumy po tatíkovi a on vždy při parkování přejížděl takovou plechovou patku k vratům. No a v jednom lepším pneuservise mu na ty gumy koukli a řekli - co ste s nima dělal? Dyt maj pomuchlaný boky (nevim jak se tomu přesně nadává). Tak jim řek o tý patce a bylo jasno. Prostě ten kord v tý gumě si pamatuje všecko. Zvlášť u levný starý gumy. Takže dyž jedu zatáčku nad 110 tak krásně ve volantu cejtim třepání. A jde to na gumě i vidět....má po bocích takový jemný faldíky, vlnky jako.... Holt gumy na dojetí
_________________ Škoda Forman 135LS @ 137 GLX Probíhá pozvolná rekonstrukce: viewtopic.php?t=11669
|
16.6.10, 10:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|