Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Odtah favorita - problém kdesi kolem ramene
Dobrý podvečer ve spolek. Vůz škoda favorit mne velmi sklamal, pravděpodobně je v prdeli zadní uložení předního ramene, či jak to popsat. Neměl by někdo návod na jednoduchou, nenáročnou opravu, která by stačila pro odtah. Děkuji.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
2.6.10, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Co tam? Je urvaný zadní silentblok ramene?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.6.10, 19:53 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Nevím, byla tma. S největší pravděpodobností ano.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
2.6.10, 20:02 |
|
|
gokralik
|
No počkej, já nějak nevím, co se ti stalo...s čím je problém? Leda by se to urvalo i s objímkou, která drží silent v nápravnici... jak se to projevovalo?
Tady je fotka spodku Fáčka pro představu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.6.10, 20:19 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
No, tak se to asi urvalo i s objímkou no. Protože, při tlačení vozu dozadu se s tím jakž takž dalo, ale při tlačení dopředu kolo šlo uplně dozadu.
|
2.6.10, 20:28 |
|
|
Šemik
|
Pokusím se upřesnit, sic favoritu rozumím jak koza petrželi.
Dlouhá poloosa byla roztržená v kloubu u převodovky, povolil jsem matku na kole a vyndal ji. Když se jede dopředu, kolo je narvané na zástěrku, dře o ni. Když se couvá, je relativně v normální poloze. Co se řízení týče, kola jsou do V. Celé tohle kolo je vyvrácené do A, asi jako unavená kyvka u škodovky. Na volant to nějak reaguje. Když se kolo chytne za hořejšek a cloumá se k sobě a od sebe, je cítit velká vůle někde. Já si myslím že problém bude v předním uložení ramene, ale neviděli jsem již nic, neb byla tma.
Otázkou je tedy to, co u Fa v tomhle nejčastěji odchází a hlavně zdali je to jakkoli provizorně opravitelné na místě, jestli je třeba vysypaná guma objímky tak tam narvat vhodný kámen nebo podobně, jen pro odtah po ose na cca dvacet km.
.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.10, 20:36 |
|
|
Capricorn
|
No nejčastěji odchází... Pokud se na to sere tak to hold odejde. Asi jako u všech aut... Možná byla na kaši zrezivělá objímka zadního silentbloku a držela jen silou vůle a prostě už to vzdala a prdla.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
2.6.10, 20:47 |
|
|
paži
|
To je ten pěknej zachovalej kousek co je ho škoda Carolosi?
|
2.6.10, 21:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tady je to možná vidět o chlup lépe:
A jako bonus můj odhad: Viděl bych to jako urvané přední uložení ramene, jelikož při urvaném zadním by se neměnila tolik geometrie do A, dále při urvaném zadním by nebyla taková rozbíhavost, a dále při pohybu směrem dozadu se může rameno opřít o zbytky držáku a tak udržet kolo normálně, kdežto při pohybu vpřed jde rameno do strany...
|
2.6.10, 21:06 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
paži píše: To je ten pěknej zachovalej kousek co je ho škoda Carolosi?
No jako na pohled fakt nevypadá špatně. Uvidíme no. Že jsem si tak trochu nasral do bot už jsem zjistil.
|
2.6.10, 21:09 |
|
|
paži
|
Carlos píše: paži píše: To je ten pěknej zachovalej kousek co je ho škoda Carolosi? No jako na pohled fakt nevypadá špatně. Uvidíme no. Že jsem si tak trochu nasral do bot už jsem zjistil.
ale tak víš že já na to rád upozorním
|
2.6.10, 21:11 |
|
|
fatal
rejpal
|
A ještě maličkost - mám dojem, že kdyby povolilo zadní uložení ramene, neroztrhl by se kloub poloosy.
|
2.6.10, 21:13 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
fatal: To zní rozumně, když tak koukám na foto podvozku...
|
2.6.10, 22:09 |
|
|
Ondras83
|
a na co ty to vůbec máš?...na škodovku toho moc nepoužiješ a na feldu ještě míň
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
2.6.10, 22:30 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Motor. A kámošovi se pár kravinek bude hodit.
|
2.6.10, 22:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|