Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
klepání někde u přední nápravy
zdravím, dnes sem protáhl auto buchlovskými lesy a cestami a pozoroval jsem divné klepání u přední nápravy rád bych to lépe specifikoval ale to nepůjde protože na nic konkrétního jsem nenarazil, klepe to jen někdy na určitých hrbech a taky při rozjíždění mi jakoby někdy lupne v karosérii ale to se mi zdá že to jde od zadu,
proto bych rád věděl kde by mohl být problém
jestli jsou silembloky u ramen K O nebo kde by mohla být závada
předem díky za možnou příčinu těchto jevů
|
11.7.10, 14:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CrazyMan
|
silentblok vyměnit a je po problému.. taky to mám a neřeším to
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
11.7.10, 14:44 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ok,
a to lupnutí v zadu při rozjezdech nebo mírných nerovnostech si mám vysvětlit jak? objevilo se to z ničeho nic a už to sleduju delší dubu mohla vy to být třeba výstuha v prahu nebo co by to mohlo být ?
|
11.7.10, 15:04 |
|
|
kwiko
|
No aby to nebolo nieco ine
Tych veci, co moze klepat je tolko, ze cloveka z toho moze klepnut.
uz takto badali mnohi, a tych dovodov bolo este viacej... kuk history
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.7.10, 15:05 |
|
|
Capricorn
|
Ona to taky klidně může být prasklá podlaha za přední nápravnicí (defacto hned za zadními silentbloky ramen) což je taky dost známá a častá bolest Favoritů. Měl jsem to taky... Bylo to něco mezi lupnutím, vrznutím a klepnutím. Už 5 let zavařeno a zatřeno tlumexem a je to OK. Hádám že to bude mít tak každý 2 až 3 Favorit a většina majitelů o tom ani neví pač je to schovaný právě pod vrstvou plastizolu.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
11.7.10, 15:17 |
|
|
kwiko
|
hlavne si pozri ci nemas uvolnenu reakcu vzperu (telefon), alebo povolene kolesa, pripadne povolene skrutky drziace napravicu, ramena. (pozor aby si ich nezalomil), vola moze byt ked sa povoli spoj tehlica/tlmic alebo klepka aj vnutorny klb alebo aj ...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.7.10, 15:23 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha tak to je možné .... o jedné díře vím ve které je pěkná doura a je to jakoby u té výstuhy u té podlahy řidiče ....
kuknu na to a dám vědět tak to s tím vypadá
|
11.7.10, 15:25 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
vůle jsem zkoušel a jsou tam +- stejné jako před rokem (už jsem to tu taky řešil) že mám vůli v předních kolech - bud ložiska nebo silembloky
kola dotažené mám tím jsem si 100% jistý
|
11.7.10, 15:31 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
sem se na to díval a ramena se mě nezdají že by byli nějak volné, jak vepředu tak i náprava v zadu, kontroloval jsem taky tu podlahu, praskliny a pod a našel jsem tam jen dvě menší a to jak na pravé tak na levé straně vepředu, a tu tam kde byl asi původně svár od podběhu k prahu ...
viz starší obrázek:
|
11.7.10, 16:11 |
|
|
varok
|
Dívám se, že máš nádherně zdravou podlahu Tu budeš taky vyvařovat elektrodami? Nech si to vyvařit, nebo jednoho dne budeš sedět na silnici.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.7.10, 12:30 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj zdravá je ale jen na téhle straně, zatím jsem to provizorně zapatlal gumoasfaltem a zatím to nějak nepokročilo dál ...
|
12.7.10, 15:21 |
|
|
varok
|
Nechci ti do toho kecat, ale gumoasfalt nic neřeší. Jenom aby ses potom nedivil a za pár měsíců neměl půl podlahy v dupě. Já bych to raději zavařil zavčasu, dokud je rezavý jen takový kousek. Pod plastizolem toho může být prolezlého mnohem více a ani o tom nemusíš vědět.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.7.10, 16:39 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj vím že to nic neřeší ale takhle je to tak rok a pořád stejné ale plánuju zase časem až si našetřím peníze vyvařit prahy a auto znovu nastříkat bud ještě tento rok nebo příští ( záleží kolik budu mít peněz na prvních výplatách ikdyž by to mohlo být pěkné když začínají žně ...
|
12.7.10, 17:13 |
|
|
varok
|
Já taky už půl roku plánuji vyvářku. Teď dělám jen drobné opravy. Pořád mi do toho něco leze. Nejdříve jsem přišel o práci, pak se mi zase posral vnitřní kloub na poloose. Už mám novou práci, tak snad si mě tam nechají.
|
15.7.10, 10:04 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj tohle budu řešit taky nedostatek času a to bych se do toho mohl pustit snad jen o víkendu, jen uvažuji nad tím jestli to má smysl dál opravovat nebo to nechat být ale raději bych to jen opravil sice do toho budu pořád vrážet peníze ale pokud to jede tak si myslím že bych chybu neudělal snad ...
|
15.7.10, 15:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|